Салата с авокадо, цвекло и булгур

Тази пъстра салата е богата на ненаситени мазнини благодарение на авокадото, орехите и зехтина, които съдържа. Присъствието на цвеклото, което е известно с пречистващите кръвта си свойства, подпомагането на имунната система и много други ползи за здравето, прави салата много полезна. Булгурът в нея съдържа много целулоза, която прочиства тялото от натрупаните токсини и мастните натрупвания.
Резултатът е засищаща, вкусна, пъстра и полезна салата.
Необходимите продукти за 2 порции са:
2 броя авокадо
200 грама сварено цвекло
50 грама нарязани на едро орехи
100 грама сварен булгур или киноа
4-5 с.л. зехтин
Лимонов сок на вкус
Сол на вкус
Половин връзка магданоз
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Орехите се запичат леко на тиган без мазнина.
Авокадото се разрязва на две по дължина с нож, маха се костилката и внимателно с помощта на лъжица се изгребва от кората, която се запазва.
Булгурът се сварява и охлажда.
Авокадото и цвеклото се нарязват на кубчета.
Смесват се зехтина, солта и лимоновия сок.
В купа се смесват авокадото, булгура, цвеклото и част от накълцания магданоз. Овкусяват се със лимоново-зехтиновия сос.
Корите на авокадото се пълнят с получената смес.
Отгоре се поръсва със запечените орехи и магданоз.