Пълнени чушки с булгур и сушени домати
Рецептата е вкусна, лесна и не изисква много време. Тя не съдържа животински продукти, което я прави подходяща за вегетарианци и вегани, както и за тези, които спазват Коледните пости.
Необходимите продукти:
10 чушки
2 средни тиквички
1 ч.ч булгур
1 1/2 ч.ч. вода
10 сушени доматчета
5 с.л. зехтин
сол, черен пипер и сух джоджен на вкус
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Измийте чушките и ги почистете от семето. Настържете тиквичките, а сушените домати нарежете на ситно. Сложете водата да заври в подходяща тенджера и добавете булгура. Варете около 10 минути, а след това отстранете съда от котлона. Сложете капака на тенджерата и оставете булгура да поеме водата. През това време задушете настърганите тиквички и сушените домати в 2 с.л. зехтин. Добавете солта, черния пипер и стрития джоджен. Получава се изключително ароматна смес. Прибавете задушените зеленчуци към сварения булгур. Посолете леко отвътре почистените чушки и ги напълнете с ароматната плънка. Запечатайте чушките с малко брашно – така няма опасност плънката да излезе. Подредете напълнените чушки в подходяща тавичка, добавете малко вода и ги напръскайте отгоре с останалия зехтин. Чушките се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-30 минути или докато чушките приятно се зачервят.
Чушките са вкусни топли и студени. Да ви е сладко!