INO BOOSTER

За мускулна енергия

Original price was: 46.00 лв..Current price is: 32.20 лв..60 капсули

Изчерпан

Hello

Намалението е валидно до изтичането на промоцията или до изчерпване на количествата.

Активните съставки в INO BOOSTER спомагат за увеличаване на енергийните нива и издръжливостта, с цел повишаване ефективността на Вашата тренировка. INO BOOSTER влияе положително върху белодробния капацитет и концентрацията, подобрява притока на кръв в работещите мускули, оптимизира оползотворяването на кислорода по време на тренировка, стимулира естествения синтез на хормона на растежа и повишаването на мускулна маса. INO BOOSTER съдейства за намаляване на млечната киселина и амоняка, натрупвани в тялото по време на тренировка и предотвратява натрупванията на метаболити при умора. Формулата на INO BOOSTER действа като мощен антиоксидант, ускорява метаболизма и разграждането на мазнините. INO BOOSTER също така оказва положителен ефект върху обмяната на веществата, функцията на имунната система и общото здраве на организма и клетките.

Ino Booster може да се приема в комбинация с L-КарнитинОксиженикТирозин или Тритекс в зависимост от желаните резултати.

Съдържа 60 твърди целулозни капсули, достатъчни за 20 дни.

Да се приема в тренировъчни дни по 3 капсули дневно, в нетренировъчни дни – по 1 капсула дневно, сутрин, преди тренировка, след хранене.

Съдържа кофеин (8.762g на 100g). Не се препоръчва за деца или бременни жени.

Помощни вещества: хидроксипропил метилцелулоза и средноверижни растителни триглицериди.

Всички цени са с ДДС.

Информация за потребителя
Код: 230-1 Категория: Етикет:

Препоръчителната дневна доза съдържа:

Бета-Аланин

Бета-Аланин е естествена амино-киселина, която в мускулната клетка заедно с L-Хистидин  съставя карнозин. Бета-Аланин е лесен за усвояване и изключително ефективен, увеличавайки концентрацията на карнозин в клетките с цели 50 % в рамките на един месец. Карнозинът е един от най-силните антиоксиданти и заради анти-ейджинг ефекта си е кръстен още “пептид на младостта”. А наличието на карнозин в мускулната клетка е най-важно за това, че предотвратява мускулната умора. Карнозинът не позволява натрупването на водородни йони в клетката по време на тренировка и поради тази причина не позволява на pH в клетката на мускула да се понижи. Понижаването на pH се отразява зле върху ензимната функция и върху честотата на съкращение на мускулите, съответно се отразява зле и върху представянето на тялото по време на тренировка. Приемът на бета-аланин предотвратява натрупването на метаболити, удължава работата на мускула, има положителен ефект върху силата на мускулите и обема на тренировките особено в аеробни спортове и високо-интензивни упражнения, вкл. HIIT, Crossfit и др. подобни. Препоръчително за прием от вегетарианци (тъй като карнозин основно има в месото), жени (тъй като жените имат по-ниски нива на карнозин в клетките) и всички хора, които качват трудно мускулна маса и произвеждат или си набавят по-малки количества карнозин по естествен път.

Никотинамид (Витамин В3)

Никотинамид (Витамин В3) помага заедно с другите витамини от групата B за гладкото функциониране на обмяната на веществата. Важен е за кожата, нервите и клетъчните ядра. Витамин В 3 дава повече издръжливост при тренировки, повече енергия и спомага за растежа на мускулите. Тялото може да се снабдява с витамина посредством храната или да го произвежда от аминокиселината триптофан. Витамин B3 се съхранява в черния дроб, така че запасите обикновено стигат за четири до шест седмици. Въпреки това, може да се стигне до липса в следствие на небалансирана диета или заболяване. Кожни промени, подобни на слънчево изгаряне, диария и загуба на концентрация може да са първите признаци за това. Препоръчва се балансирана диета, която съдържа всички витамини от група В. С хранителни добавки, съдържащи витамин B3, също можете да компенсирате евентуалния недостиг. Витамините от група В са известни като "храна за мозъка". Почти всички от тях са разтворими във вода и по тази причина трябва постоянно да се приемат, тъй като не се задържат в организма.

Инозин

Инозинът е едно от основните биологични химични съединения, използвани за производството на клетките. Той е прекурсор на няколко важни вещества, като например на аденозина – който се използва в метаболизма и за производството на енергия. Инозинът помага на мускула да работи ефективно и има положителен ефект върху физическата сила и енергия по време на тренировка. Инозинът е естествена съставка, която подпомага способността на организма да пренася кислород без да влияе върху приема на кислород, което не позволява създаването на свободни радикали. За пренасянето на кислорода инозинът помага също с това, че участва в производството на червените кръвни телца. Вследствие тялото издържа на повече напрежение и има повече сила. Инозинът подобрява обмяната на въглехидратите, участва в синтеза на протеините, съдейства за повече издръжливост, по-добри спортни резултати. Освен това намалява млечната киселина след тренировка и има положителен ефект върху имунната система и черния дроб.

L-Аргинин

Л-Аргининът е аминокиселина, която напоследък се включва в състава на много добавки поради изключителното й свойство да задържа азота, а той, както е известно, е един от ключовите елементи в синтеза на мускулните протеини. Л-аргининът съдейства за за производството на хормона на растежа. Особено полезен за възстановяване и за запазване на резултатите при чистене след стероиден цикъл. Едно от най-важните качества на аргинина е, че улеснява натрупването на мускулна маса, едновременно с ограничаване натрупването на мазнини, тъй като поддържа мазнините “в движение” и постоянно ги използва. Ето защо се използва и като добавка при хранителни режими за отслабване. Аргининът дава повече енергия преди тренировка и спомага за изхвърлянето на натрупания амоняк от кръвта. Свързан е със подобряване на либидото, води до по-продължителен сексуален акт и по-силен оргазъм, както и е едно от помощните средства при лечение на мъжки стерилитет. В допълнение аргининът стимулира имунната система, съдейства за отделяне на инсулин, за подобряване здравето на черния дроб, кожата, съединителната тъкан и за нормализиране нивата на холестерола и кръвното налягане.

АТФ (Аденозин трифосфат)

Аденозин трифосфат /АТФ (ATP) е химично съединение, което съществува във всички човешки клетки и е един от основните “играчи” в човешкото тяло, когато стане въпрос за енергия. Освен основното му влияние в клетките за значително повишаване на силата и издръжливостта, за нарастване на мускулна маса и стимулиране на белтъчния синтез, малко известен факт е, че АТФ има значително положително влияние и когато се намира извън самата клетка. Някои от полезните ефекти от наличието на АТФ извън клетките са свързани с подобряване на кръвопотока, разширяване на кръвоносните съдове и дори потискане на усещането за болка. Проблемът е, че тялото контролира стриктно количеството АТФ извън клетките, поради което се препоръчва допълнителен прием като хранителна добавка. В допълнение АТФ намалява времето за възстановяване и пречи на натрупването на млечна киселина.

Кофеин

Кофеинът напоследък се използва като основна съставка в много диетични програми и фетбърнери и наистина изследванията през последните години показват, че действително може да ни помогне в борбата с килограмите. Кофеинът действа по два начина - като стимулира метаболизма и като енергиен бустер. Като начало приемът на кофеин засилва процеса на липолиза (разграждането на мазнините и отделянето на мастни киселини в кръвта), т.е. снабдява тялото с енергия. На всички ни е познат стимулиращия ефект на кафето – как повишава концентрацията и ни дава възможност да довършим задачата, с която се занимаваме, колкото и да сме били уморени преди това. Същото нещо кофеинът извършва и при физически тренировки – съвсем малко количество от него ни е достатъчно, за да дадем 100% от себе си при тренировка, а това от своя страна означава разбира се по-бързо постигнати резултати. Така кофеинът води до по-добри спортни постижения, повече издръжливост по време на тренировка, повече сила и ускорен метаболизъм. Ако не го приемате като хранителна добавка, а под формата на кафе и друг тип стимуланти, бъдете внимателни да не прекалите с количеството, тъй като може да има нежелани странични ефекти като сърцебиене, нервност и др.

Ябълкови и гроздови полифеноли

Ябълкови и гроздови полифеноли – Полифенолите, които се съдържат в ябълките и в гроздето подобряват способността на тялото да произвежда азотен оксид, което от своя страна дилатира кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението. По-доброто кръвообращение води до подобряване на снабдяването на тъканите с кислород, съответно подобрява представянето на атлетите на тренировки и растежа на мускулната тъкан. Увеличеното производство на азотен оксид освен това подобрява качеството на ерекцията, понижава високото кръвно налягане и намалява риска от сърдечни заболявания и диабет. Допълнително ябълковите полифеноли ускоряват изгарянето на мазнините, а в комплекс с гроздовите полифеноли действат като антиоксидант и помагат да се изхвърли амоняка от кръвта.

Пангамова киселина (витамин В 15)

Пангамова киселина (Витамин В15) е мощен антиоксидант, който стимулира производството на невротрансмитери в мозъка и помага при безсъние и умора. Пангамовата киселина предотвратява натрупването на млечна киселина и подобрява снабдяването на тъканите с кислород. В допълнение пангамовата киселина нормализира нивата на холестерола в кръвта, подобрява зрението, притежава антитоксични свойства, стимулира работата на черния дроб и надбъбречните жлези, удължава живота на клетките, намалява алкохолната зависимост и предотвратява махмурлука, намалява мускулната умора и повишава работоспособността, притежава противовъзпалителни и съдоразширяващи свойства.

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “INO BOOSTER”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *