FAT LOSS + КАНЕЛА

Да влезем във форма за лятото

Original price was: 81.00 лв..Current price is: 56.70 лв..60 капсула + 60 капсула

Изчерпан

Hello

Всеки от нас иска да бъде в добра форма и да се чувства добре в тялото си. За да харесаме това, което виждаме в огледалото, да бъдем здрави и бодри и уверени на плажа, са необходими достатъчно движение, сън и качествена храна. Друго нещо, с което можем да помогнем на организма си да ускори термогенезата и да превърне по-бързо и ефикасно натрупаните излишни мазнини през зимата в енергия, е FAT LOSS. Иновативната формула на тази хранителна добавка подобрява действието на стомашно-чревната система особено при смяната на сезоните, цялостния процес по храносмилане и предотвратява затлъстяване. FAT LOSS ускорява метаболизма без да има отрицателен ефект върху сърдечния ритъм или кръвното налягане, потиска апетита и помага да постигнем по-добри резултати и по-бързо възстановяване при тренировки.

Съдържа 60 желатинови капсули, достатъчни за 2 месеца.
Препоръчителна доза: 1 капсулa сутрин.

Препоръчителна доза при спортуващи: 1 капсула сутрин, преди тренировка.

Канелата е една от най-старите подправки, познати в света. Тази суперхрана оказва изключителен ефект при третиране на болни от диабет, тъй като намалява нивата на кръвната захар и помага за подобряване на инсулиновата чувствителност. Последни изследвания показват, че канелата засилва глюкозния метаболизъм до 20 пъти и регулира кръвното налягане. Освен това помага за нормализиране нивата на холестерола и за предотвратяване на образуването на целулит. КАНЕЛА КОМПЛЕКС притежава и антиоксидантни свойства, което предпазва клетките от вредни изменения и стареене и повишава имунните сили на организма.

Съдържа 60 желатинови капсули, достатъчни за 1 до 2 месеца.
Препоръчителна доза: 2 капсули дневно след хранене.
Помощни вещества: желатин (капсула), магнезиев стеарат, овесено брашно.

Всички цени са с ДДС.

Информация за потребителя
Код: 208-1 Категория: Етикети: ,

Препоръчителната дневна доза съдържа:

Канела

Канелата (Cinnamomum Verum) е една от най-старите подправки, за която се смята, че е била използвана още 3000 г. пр. Хр в Китай. Познатата ни днес по-фина цейлонска канела е открита през 1498 г. от португалския мореплавател Васко да Гама на остров Цейлон, днешната Шри Ланка и е донесена в Европа. Цейлон и до днес е един от най-големите райони в света, където се добива този вид канела. Цейлонската канела в сравнение с канелата тип касия съдържа много по-ниски нива на кумарин, който в наши дни е ограничен до 2 mg/kg храна. Възможният хипогликемичен ефект на канелата в ранните стадии на захарен диабет е много дискутирана тема в съвременната медицина. В първото пилотно проучване е изследвано въздействието на по-големи дози канела (1-6 грама) върху кръвната захар - и нивата на липидите в кръвта. Тук се наблюдава възможно намаляване на кръвната захар на гладно, на триглицеридите, на общия и LDL -холестерол. Канеленото масло и канелената кора показват добра антимикробна активност. Това основно се дължи на ефекта на канеления алдехид, основният компонент на етеричното масло, съдържащо се в канелата. Други особено активни компоненти са р-цимен, линалол и о-метоксицимталдехид.

Гуарана (екстракт)

Ако се чувствате слаби и немотивирани, тогава имате нужда от малко естествен кофеин, който да раздвижи отново кръвта ви. Гуараната съдържа два пъти повече кофеин, отколкото кафето. Естественият кофеин помага и при проблеми с концентрацията. Той е перфектен за шофьори, които се налага да карат по-продължително време. Помага за подобряване на физическото и умственото представяне.

Синефрин

Синефринът е вещество, което се извлича от Citrus Aurantium (Горчив портокал). Една от основните му функции е ускоряването на метаболизма без отрицателен ефект върху сърдечния ритъм или кръвното налягане. Синефринът е ефективен стимулант, който помага за разширяване на аеробния капацитет при физическо натоварване, потиска апетита и създава усещане за съществен приток на енергия, които в комбинация водят до увеличено изгаряне на калории и мазнини, както и до по-качествено изпълнение на тренировъчните цели и повече издръжливост при натоварвания.

L-Карнитин тартарат

L-карнитин е естествена субстанция в тялото, която се намира в храните, преди всичко в месото (мускулите). Той е класифициран като витаминоподобно хранително вещество, което според ефектите си е роднина с витамините от група В. Затова дълго време е наричан витамин BT. L-карнитин е натоварен със задачи при производството на енергия в организма и поддържа нормалния метаболизъм на мазнините. L-карнитин може да се произвежда в човешкия черен дроб, бъбреците и мозъка. Ендогенният синтез започва да работи в пълна степен на възраст 14-15 години. Това обаче покрива само частично - едва до 10-30% от нормалните потребности на тялото от L-карнитин. По-голямата част от необходимото количество тялото си взима от веществата в храната. При голямо физическо натоварване или психически стрес се увеличава дневната потребност от L-карнитин. Когато тялото се нуждае от енергия, L-Carnitine играе важна роля. Той транспортира например свободните мастни киселини в митохондриите - биохимичните електроцентрали на всяка клетка. По този начин L-карнитинът е основно отговорен за производството на енергия от мазнините. Чрез своите метаболитни функции L-карнитинът помага за подобряване на жизнеността, за предотвратяване на сърдечни проблеми, за забавяне на класическия процес на стареене, за укрепването на имунната система, за образуването на кръв и освобождаването на кислород в червените кръвни телца. Като цяло, L-карнитинът дава важен принос за опазването на качеството на живот в зрялата възраст.

Чили

Лютите чушки чили ускоряват топлиннообразуващите процеси в организма, стимулират обмяната на веществата и превръщането на мазнините в енергия.

Топола (кора)

Тополите образуват феноли като вторични растителни вещества. В кората на тополата (Populi cortex) се намират количествено интересни феноли като например фенол гликозиди, към които принадлежи салицинът. Салицинът може да се опише като естествена форма на аспирин (ацетилсалицилова киселина). Салицинът притежава естествени противовъзпалителни, спазмолитични, антибактериални и аналгетични свойства.

L-Тирозин

Л-Тирозин е аминокиселина, която помага при умора и стрес. Съдейства за подобряване на концентрацията и за пълноценно провеждане на тренировъчния план. Подобрява интензитета на тренировките и предотвратява пренатоварвания и травми. Влияе положително на периферната и на централната нервна система. Тирозинът е прекурсор на хормоните на щитовидната жлеза, засилва термогенезата и има положителен ефект върху метаболизма и за регулиране на теглото.

Мате чай (екстракт)

Чаят от мате съдържа естествени пуринови алкалоиди като кофеин, теобромин, флавоноиди като рутин, кверцетин, както и специфичната активна съставка мате сапонин. Действието е подобно на чай или гуарана, но също така има противовъзпалителни свойства, които се дължат на сапонини, които имат хемостатичен и антиоксидантен ефект.

Зелен чай (екстракт)

Зеленият чай за разлика от черния не се подлага на ферментация. Листата зелен чай (Camellia Sinensis) съдържат кофеин и са богати на катехини включително епикатехин, епикатехин галат, епигалокатехин и епигалокатехин галат (ECGC). Катехините имат изумително здравно въздействие при сърдечно-съдови заболявания, както и превантивен ефект срещу дегенерацията на клетките. ECGC има много доказани положителни ефекти в класическите социални заболявания като затлъстяване, диабет, сърдечни заболявания и Алцхаймер.

Дълъг пипер (Piper Longum)

Дългият пипер, известен още като Индийски дълъг пипер (Piper Longum), е растение, което едновременно е част от древните Аюрведичните лечения, както и от ежедневен микс от подправки. Той съдържа пиперин – основен алкалоид, който подобрява действието на чревната и храносмилателната системи. Дългият пипер е известен като помощно средство при диети и отслабващи режими, тъй като подкрепя контрола над теглото без да има странични ефекти върху организма. Растението ефективно понижава телесните мазнини, прочиства тялото от мазнинни токсини и предотвратява затлъстяване. Изключително полезно средство за третиране на диабет и чернодробни заболявания.

Черен пипер (екстракт)

Екстрактът от черен пипер намира приложение при простудни заболявания, невралгии и ревматизъм. Главните му компоненти са горчивият гликозид пиперин, витамин Е и С. Черният пипер захранва с енергия нервната система, подобрява храносмилателната функция на стомаха и укрепва мускулите на храносмилателните органи. С него човек изработва повече стомашен сок и ферменти. Черният пипер помага също при метеоризъм и при гастрит с повишена киселинност.

Кофеин

Кофеинът напоследък се използва като основна съставка в много диетични програми и фетбърнери и наистина изследванията през последните години показват, че действително може да ни помогне в борбата с килограмите. Кофеинът действа по два начина - като стимулира метаболизма и като енергиен бустер. Като начало приемът на кофеин засилва процеса на липолиза (разграждането на мазнините и отделянето на мастни киселини в кръвта), т.е. снабдява тялото с енергия. На всички ни е познат стимулиращия ефект на кафето – как повишава концентрацията и ни дава възможност да довършим задачата, с която се занимаваме, колкото и да сме били уморени преди това. Същото нещо кофеинът извършва и при физически тренировки – съвсем малко количество от него ни е достатъчно, за да дадем 100% от себе си при тренировка, а това от своя страна означава разбира се по-бързо постигнати резултати. Така кофеинът води до по-добри спортни постижения, повече издръжливост по време на тренировка, повече сила и ускорен метаболизъм. Ако не го приемате като хранителна добавка, а под формата на кафе и друг тип стимуланти, бъдете внимателни да не прекалите с количеството, тъй като може да има нежелани странични ефекти като сърцебиене, нервност и др.

Соеви изофлавони (40%)

Още преди 5000 години соята била позната като храна в Китай. Тя е богата на витамините А,В,Д, също на желязо, калций, цинк и редица биоактивни субстанции – фитостероли, фитоестрогени, изофлавони и др. Изофлавоните са антиоксиданти, които препятстват възникването на злокачествени новообразувания. Имат и съдоразширяващ ефект и се използват в профилактиката на сърдечно-съдови заболявания.

Джинджифил (екстракт)

Ароматът на джинджифил (Zingiber officinale) е приятен, вкуса е пикантен до лют. Джинджифиловият корен съдържа вискозен балсам (Олеорезин) от етерични масла и люта компонента - джинджероли и шоаголи. Стритият на прах корен от джинджифил притежава антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Използва се като средство против гадене и повръщане и има стимулиращ ефект спрямо стомашния сок, слюнката, формирането на жлъчния сок, както и функционирането на червата. Лютивите съставки имат положителен ефект и при известната болест на пътуването или морска болест.

L-Цитрулин

Основната задача на L-Цитрулин в тялото е да оптимизира кръвното насищане на тъканите, което е от изключителна важност за провеждането на качествени тренировки и за по-бързо възстановяване. При недостатъчно кръвно насищане на тъканите редовността на тренировките се понижава, тъй като тялото изисква повече време за възстановяване след всяко натоварване. L- Цитрулинът се превръща в L-Аргинин, оттам в азотен оксид, който заема ключова роля във вазодилатацията. Тя пък, от своя страна, повишава количеството кръв и кислород, които се доставят в работещите мускули, като ги предпазва от умора. L-Цитрулин е важен още за възстановяването, тъй като помага за премахването на млечната киселина, която се образува при мускулна треска.

Витамин В5

Витамин В5 е познат и като пантотенова киселина и се съдържа в почти всички храни. Витамин В5 е от съществено значение за изработването на коензим А, който пък от своя страна е необходим за метаболизма на въглехидрати, белтъчини и мазнини. По този начин Витамин В5 играе като всички витамини от група В важна роля в снабдяването на тялото с енергия. Витамин В5 освен това поддържа защитната функция на лигавиците. Витамин B5 също така е полезен за кожата и още повече за косата, чийто растеж и пигментация поддържа. До липсата на витамин В5 се стига рядко, защото той се намира в изобилие. Недостиг може обаче да се появи например при хора, които страдат от чревни заболявания. Анемия, слаба имунна система, както и изтръпнали или парещи крака и стъпала могат да бъдат признак за това.

Дълъг пипер (екстракт)

Дългият пипер, известен още като Индийски дълъг пипер (Piper Longum), е растение, което освен, че е част от древните Аюрведичните лечения, е част и от ежедневните подправки. Той съдържа пиперин – основен алкалоид, който подобрява действието на чревната и храносмилателната системи. Екстрактът от дългия пипер е известен като помощно средство при диети и отслабващи режими, тъй като подкрепя контрола над теглото без да има странични ефекти върху организма. Растението ефективно понижава телесните мазнини, прочиства тялото от мазнинни токсини и предотвратява затлъстяване. Изключително полезно средство за третиране на диабет и чернодробни заболявания.

Цинк (Цинков оксид)

Освен желязото, цинкът е най-разпространеният микроелемент в тялото. Цинкът е важен компонент за над 200 ензима и се отразява на метаболизма. Той подкрепя например снабдяването на тялото с енергия, растежа и производството на полови хормони. Цинкът също така укрепва имунната система и може да помогне за предотвратяване на инфекции и по-бързото излекуване. Добър доставчик на цинк са някои сирена като например Едам. Много пълнозърнести храни също съдържат голямо количество цинк. Овесените ядки и пшеничните зародиши са едни от най-добрите доставчици на микроелемента. Малко лукс също може да помогне на снабдяването с цинк, защото стридите са № 1 сред съдържащите цинк храни. Дори само една стрида в менюто покрива дневната потребност повече от достатъчно. По принцип цинкът се намира в значителни концентрации и в месото, рибата и бобовите растения. Въпреки че цинкът се намира в много храни, в Германия има тенденция към лек недостиг. Поради широкомащабните задачи на цинка в организма, признаците на дефицит са разнообразни: умора, понижен имунитет, трудно заздравяване на рани, лезии в устата, промени във вкусовите възприятия, нощна слепота и забавен растеж на косата и ноктите може да са признаци на липса на цинк. На пазара се намира широка гама от съдържащи цинк продукти, които могат да бъдат използвани за компенсиране на недостиг. Цинковият оксид е необходим също така за регулиране на нивата на кръвната захар.

Зелено кафе (екстракт)

Хлорогенните киселини, които се съдържат в екстракта от зелено кафе на зърна, могат да намалят по естествен начин съдържанието на захар в кръвта и да потиснат превръщането на глюкозата в кръвта в мазнини. Могат също така да намалят абсорбцията на въглехидрати, които поемаме ежедневно с храната. Това от своя страна води до следствието, че въглехидратите не достигат за поддържането на енергийния баланс на тялото и тогава започват да се разграждат мастните натрупвания, за да се възстанови енергийния баланс.

Физетин - екстракт 98%

Физетинът е уникален полифенолен флавоноид, който може да се извлече в малки количества от най-различни растения, като например ягоди, манго и др. и който показва високо ниво защита на нервите в комплект с подобрение на функциите на паметта. Физетинът повишава глутатионовите нива в нервните клетки и съответно намалява наличието на един от най-опасните свободни радикали – пероксинитрит. По този начин физетинът показва резултати и за забавяне на стареенето. Освен че предпазва нервните клетки от вредни изменения, физетинът поддържа ключовото производство на енергия в мозъка, чрез запазването на синтеза на АТФ. И като допълнение, стимулира производството на нови нервни клетки, което само по себе си представлява обновяване на нервната тъкан. В заключение физетинът е от изключително важно значение за предпазване на мозъка, подобряване на когнитивните способности и поддържане на здрава нервна система.

Пиперин (екстракт)

Пиперинът е основният алкалоид в черния пипер. Има много здравословни ползи, една от основните от които е, че увеличава бионаличността на голяма част от други полезни съставки. Използва се също за подобряване здравето на червата като повишава притока на кръв към тях, повишава качеството на храносмилането и съответно разпространението на приетите вещества вследствие него. Приемът на екстракт от пиперин като хранителна добавка повишава способността за абсорбция на полезни вещества, предпазвайки ги от превръщане в отпадъци и изхвърлянето им от организма.

Хром (III) хлорид

Хромът е фактор, който участва в преработката на глюкоза в организма, взаимодейства с инсулина и инсулиновите рецептори на клетъчните стени и помага за регулиране на чувството за глад.

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “FAT LOSS + КАНЕЛА”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *