ГОРЧИВ ПЪПЕШ + ГИНКО ХЕРЦ МОНАСКУС

Регулира нивата на холестерола

40.60 лв.60 капсули + 60 капсули

Изчерпан

Hello

Намалението е валидно до изтичането на промоцията или до изчерпване на количествата.

Едно от най-ефективните растителни средства за лечение на захарен диабет, Горчивият пъпеш е екзотичен плод, който ще Ви помогне да нормализирате нивото на кръвната захар и на холестерола. С високото си съдържание на Карантин, Момордика Карантиа (латинското  наименование на горчивия пъпеш) регулира секрецията на инсулин и предпазва от усложненията, настъпващи вследствие диабета. В комбинация с Витамин С, алфа-липоева киселина, цинк, селен и хром, Горчивият пъпеш ще засили имунната Ви система и енергийния Ви метаболизъм и ще се превърне в мощно средство за борба със свободните радикали.

Съдържа 60 желатинови капсули, достатъчни за 1 до 2 месеца.
Препоръчителна доза: 2 капсули дневно след хранене.
Помощни вещества: желатин (капсула), магнезиев стеарат.

Гинко билоба е известна със своето благотворно действие върху паметта, концентрацията и работоспособността. Приемът й подобрява кръвооросяването в цялото тяло като разширява най-малките кръвоносни съдове и по този начин снабдява сетивните органи и крайниците с достатъчно кръв. Като ефект от подобреното кръвооросяване, симптомите на световъртеж и шум в ушите намаляват. В комбинация с монаколините от Монаскус Пурпуреус, ГИНКО ХЕРЦ Монаскус съдейства за поддържане на холестерола във физиологични граници, нормализира нивата на кръвната захар и предпазва от запушване на кръвоносните съдове и атеросклероза.

Съдържа 60 желатинови капсули, достатъчни за 1 до 2 месеца.
Препоръчителна доза: 2 капсули дневно след хранене.
Помощни вещества: бамбукови фибри, желатин.

Всички цени са с ДДС.

Информация за потребителя
Код: 169-2 Категория: Етикети: ,

Препоръчителната дневна доза съдържа:

Витамин С

Когато става въпрос за настинки, витамин С е в устата на всички - буквално, защото той дава ценна подкрепа за работата на имунната система. Също толкова важен е и ефектът му като антиоксидант: витамин С, също както витамините А и Е, неутрализира свободните радикали, които могат да увредят клетките в нашето тяло. Витамин С участва в производството на ендогенен колаген и контролира производството на L-карнитин. Той играе и важна роля за развитието на зъбите, венците, мускулите и костите, както и за изгарянето на мазнините. Тъй като витамин С подпомага усвояването на желязото, той има благоприятен ефект върху съдържанието на кислород в кръвта. Недостигът на витамин С може да се прояви чрез чести и продължителни инфекции и настинки. Липсата му засяга нашето добро общо състояние и нашата работоспособност. Заради централната си роля във образуване на съединителната тъкан, липсата на витамин C също така действа негативно върху структурата и здравето на кожата. Пресни плодове и зеленчуци с универсалния витамин C трябва да присъстват всеки ден в менюто ни. Най-известните доставчици на витамин С разбира се са цитрусовите плодове. Витамин C, който е известен също като аскорбинова киселина, значително допринася за техния свеж вкус. Невъзпяти герои, когато става въпрос за витамин С, обаче, са картофите, които също съдържат много аскорбинова киселина. И броколите и чушките имат повече витамин C от класическия портокал. Но човек не винаги може да съставя внимателно дневното си меню. Освен това много хора имат повишена нужда от витамин С, като например пушачи или спортисти, както и хора, подложени ежедневно на стрес. Хранителни добавки може да осигурят в тези случаи, адекватно снабдяване на организма с витамин С. Витамин С понижава рН-то на урината и по този начин помага за намаляване на бактериите в пикочните пътища, които не са устойчиви на киселина. Витамин С е важен за биосинтеза и подпомага процесите на детоксикация в организма. Той също участва в метаболизма на желязото. Витамин С също така стимулира производството на норадреналин и подкрепя превръщането на мазнините в енергия. С това витамин С е активна хранителна добавка за изгаряне на мазнини. Някои диетолози препоръчват до 1 грам витамин С на ден, в началото на диета за отслабване.

Горчив пъпеш

Горчивият пъпеш (Momordica charantia) е екзотичен плод, който е известен като едно от най-добрите растителни средства за лечение на диабет. Той съдържа карантин, който снижава нивата на кръвната захар и предпазва от усложнения, настъпващи вследствие диабета. Горчивият пъпеш регулира секрецията на инсулин и ограничава риска от катаракта или развитие на рак на панкреаса. Екстрактът от зеленият плод се счита за ефективно средство за прочистване на кръвта от токсини, за регулиране на високия холестерол и за лекуване на вирусни заболявания и възпаления от всякакъв характер. Растението стимулира храносмилането, тонизира и спомага за лечение на запек. Освен това подсилва имунната система. Съставките в него могат да бъдат полезни в борбата с вируса на СПИН. Горчивият пъпеш се използва с още разнообразни лечебни цели – при колики, треска, малария, изгаряния, болезнена менструация, кожни проблеми, кашлица, ревматизъм, чернодробни заболявания, шарка и др.

Горчив пъпеш (екстракт 10:1)

Горчивият пъпеш (Momordica Charantia) е екзотичен плод, който е известен като едно от най-добрите растителни средства за лечение на диабет. Той съдържа карантин, който снижава нивата на кръвната захар и предпазва от усложнения, настъпващи вследствие диабета. Горчивият пъпеш регулира секрецията на инсулин и ограничава риска от катаракта или развитие на рак на панкреаса. Повишаването на теглото и натрупването на мазнини около корема са първите симптоми на затлъстяването. Горчивият пъпеш помага и за това. Няколко изследвания показват, че има положителен ефект за контролиране на теглото и предпазване от затлъстяване. Екстрактът от зеленият плод се счита още за ефективно средство за прочистване на кръвта от токсини, за регулиране на високия холестерол и за лекуване на вирусни заболявания и възпаления от всякакъв характер. Растението стимулира храносмилането, тонизира и спомага за лечение на запек. Освен това подсилва имунната система. Съставките в него могат да бъдат полезни и в борбата с вируса на СПИН. Горчивият пъпеш се използва с още разнообразни лечебни цели – при колики, треска, малария, изгаряния, болезнена менструация, кожни проблеми, кашлица, ревматизъм, чернодробни заболявания, шарка и др.

Гинко Билоба

Гинко Билоба (Ginkgo Biloba) е един от най-древните дървесни видове на Земята. Това дърво е единственият жив представител на Ginkgoales - изчезнала група от семенни растения и затова е известно също като "жива вкаменелост". В наши дни основно се използват листата на дървото. Те са богати на най-желаните съставки (гинкоглиди, терпенови лактони) и бедни на нежеланите вещества (особено гинколови киселини). Гинко-флавоноидите директно разширяват най-малките кръвоносни съдове, с което повишават скоростта на кръвния поток в тях, кръвооросяването и нивото на кислород в цялото тяло, но по-специално в мозъка.  По-доброто кръвообращение повлиява положително всички неразположения, дължащи се на недостатъчно кръвоснабдяване и особено световъртеж и шум в ушите. Освен това приемът на Гинко Билоба подобрява способността за мислене и паметта и забавя стареенето на мозъка, намалява умората, повишава концентрацията и работоспособността. Гинко Билоба също така предотвратява вредните изменения в клетките и пречи на образуването на атеросклеротични плаки върху вътрешните стени на кръвоносните съдове. Според последни проучвания билката предотвратява и се бори успешно също и с болестта на Алцхаймер. Въпреки че масата на мозъка е едва 2 % от тази на цялото тяло, този орган консумира 20 % от приетия кислород. Мозъкът използва кислород чрез сложна мрежа от кръвоносни съдове и капиляри. Когато остаряваме, церебралното кръвообращение се забавя и до мозъка достигат по-малко хранителни вещества и кислород, които отговарят за нормалните неврологични функции. Гинко Билоба съдържа специфични фитонутриенти, които подпомагат кръвообращението и снабдяването на мозъка с кислород – тези вещества се наричат гинкоглиди. Изобилието от мощни антиоксиданти в растението предотвратява унищожителното влияние на свободните радикали, като контролира достъпа им до мозъчните клетки.

Монаскус

Червен ферментирал ориз (известен и като червено оризово брашно) се нарича Монаскус (Monascus Purpureus) и се получава чрез естествен процес на ферментация от микроорганизмите в ориза. Оризът се оцветява в червено с увеличаване на ферментацията и съдържанието на ефективната естествена съставка монаколин постепенно се увеличава. Монаколините могат да блокират частично производството на необходимите за синтеза на холестерина основни структури и забавят по този начин синтеза на холестерол. По тази причина монаколините се наричат "компетитивни инхибитори". Техният ефект е обратим и след като монаколините се разградят, техният ефект намалява. Постоянният прием на монаколини е абсолютно наложителен, ако искате да поддържате ниски нива на "лошия" холестерол. Косвен стабилизиращ ефект има червеното оризово брашно за кръвната захар. Това означава, че при пациенти с инсулинонезависим диабет може да се постигне намаляване на нивата на кръвната захар преди хранене. Възможно е да се понижи и кръвната захар, която се измерва след хранене. Възможно е също така да се понижи HbA1c (мярка за стабилно състояние на захарен диабет) до границите на нормата. По същия начин функционира и намаляването на теглото. Пациенти, които страдат от пристъпи на глад заради силни колебания на кръвната захар, могат да стабилизират тези колебания с червено оризово брашно. Това води до драстично намаляване на чувството за глад и хората с проблеми в теглото, които са на нискокалорична диета, могат да издържат по-лесно на нея, намалявайки стреса.

Алфа-липоева киселина

Алфа-липоевата киселина е една от малкото хранителни добавки, които минават кръвно-мозъчната бариера, т.е. може да навлезе в извънклетъчната течност на мозъка в централната нервна система. А тъй като е и мастноразтворима, успява да стигне до цялата нервна система. Алфа-липоевата киселина е ловец на свободни радикали и универсален антиоксидант, който освен това притежава изключително полезно качество - в състояние е да регенерира изхабени антиоксиданти в организма, като например витамин С, витамин Е, коензим Q10 или глутатион. Алфа-липоевата киселина действа в много ензимни реакции, главно в окислителното декарбоксилиране като коензим. С нейната редуцирана форма - дихидролипоева киселина - алфа-липоевата киселина е биохимична редокс система.

Цинк (Цинков оксид)

Освен желязото, цинкът е най-разпространеният микроелемент в тялото. Цинкът е важен компонент за над 200 ензима и се отразява на метаболизма. Той подкрепя например снабдяването на тялото с енергия, растежа и производството на полови хормони. Цинкът също така укрепва имунната система и може да помогне за предотвратяване на инфекции и по-бързото излекуване. Добър доставчик на цинк са някои сирена като например Едам. Много пълнозърнести храни също съдържат голямо количество цинк. Овесените ядки и пшеничните зародиши са едни от най-добрите доставчици на микроелемента. Малко лукс също може да помогне на снабдяването с цинк, защото стридите са № 1 сред съдържащите цинк храни. Дори само една стрида в менюто покрива дневната потребност повече от достатъчно. По принцип цинкът се намира в значителни концентрации и в месото, рибата и бобовите растения. Въпреки че цинкът се намира в много храни, в Германия има тенденция към лек недостиг. Поради широкомащабните задачи на цинка в организма, признаците на дефицит са разнообразни: умора, понижен имунитет, трудно заздравяване на рани, лезии в устата, промени във вкусовите възприятия, нощна слепота и забавен растеж на косата и ноктите може да са признаци на липса на цинк. На пазара се намира широка гама от съдържащи цинк продукти, които могат да бъдат използвани за компенсиране на недостиг. Цинковият оксид е необходим също така за регулиране на нивата на кръвната захар.

Селен (от селенова мая)

Селен е един от най-важните микроелементи, необходими за нашия организъм. Той е ко-фактор в редица ензими, които предпазват клетките от токсичното действие на прекисните радикали. Това определя антиоксидантното му действие. В последните години недостигът на селен се разглежда като възможен етиологичен фактор при някои сърдечно-съдови заболявания, което се обуславя от разрушаването на клетъчните мембрани от свободните радикали при дефицита на селен. Той намалява риска от поява на ракови заболявания. Способства за извеждането на тежки метали от организма, включително кадмий и арсен, затова е необходим при пушачите и жителите на големите градове. Забавя стареенето на тъканите, включително и на кожата, като я прави гладка и стегната. Важен е и за здравето на очите. При жените в менопауза облекчава пристъпите на топли и студени вълни. При едновременното приложение с витамин Е и провитамин А (бета каротин) взаимно засилват действието си.

Хром (III) хлорид

Хромът е фактор, който участва в преработката на глюкоза в организма, взаимодейства с инсулина и инсулиновите рецептори на клетъчните стени и помага за регулиране на чувството за глад.

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “ГОРЧИВ ПЪПЕШ + ГИНКО ХЕРЦ МОНАСКУС”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Updating…
  • Нямате артикули в количката.