Печени яйца в авокадо

Предлагаме вкусна и здравословна рецепта, подходяща за лек обяд или вечеря, съдържаща само суперхрани – яйца и авокадо. Авокадото е богато на мононаситени мазнини, които организмът много бързо усвоява, а също така и на над 20 ценни хранителни вещества, а яйцата са вкусен източник на протеини, мазнини, витамини и антиоксиданти.
Необходимите продукти:
1 авокадо
2 яйца
Сол и черен пипер на вкус
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Измийте авокадото и го подсушете. След това го разрежете на две по дължината и с помощта на лъжичка премахнете костилката и малка част от месестата част, за да можете да освободите място за яйцето. Овкусете всяка половинка със сол и подправки. Внимателно чукнете по 1 яйце във всяка половинка от авокадото и запечете в предварително загрята фурна, до готовност на яйцето. Готовото ястие може да гарнирате с пресен лук и подправки по ваш вкус. Сервирайте със салата.