Лимонова наслада за вкусовите рецептори
Ако сте любители на лимона и обичате лимонена вода, линонада, лимонов сок, въобще лимоновия аромат и вкус, то тази рецепта е за вас.
Лимоновите сладки, които ви предлагаме да си приготвите, са с малко и достъпни съставки, съдържат естествени аромати, оцветители, подсладители и полезни мазнини. Те ще задоволят глада ви за сладко, а освен това съдържат така богатите на витамин С лимонов сок и лимонови кори, както и кокосово масло – първи помощници за добър имунитет.
Необходими продукти:
За блата
- – 1/2 чаша фурми, без костилка
- – 1/3 чаша орехи (всякакви ядки вършат работа, а също и тиквени семки или овесени ядки)
- – щипка сол
За пълнежа:
- 1 ½ чаша неподсладени кокосови стърготини или ½ чаша какаово масло
- 1 с.л. кленов сироп или 2 фурми без костилки
- настъргани лимонови кори – от два лимона
- ½ пресен лимонов сок (от 2-3 лимона)
- 2 с.л. кокосово масло
- ½ ч.л. куркума (за цвят)
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
- Сложете фурмите, ядките и солта в блендер и ги разбийте, докато се образува меко тесто
- Вземете тава и наложете хартия за печене. С навлажнени ръце разпределете равномерно по дъното на тавата с леко натискане, така че да се получи равномерно дебел слой.
- Разбийте кокосовите стърготини с кокосовото масло в блендера до получаване на кремообразна смес.
- Добавете останалите съставки към кокосовото масло, което направихте в предходната стъпка.
- Не правете пълнежа прекалено сладък, защото блатът също сладни.
- Излейте лимоновата смес върху кората и оставете да престои в хладилник поне час.
- Нарежете на малки правоъгълни парчета.
- Съхранявайте в хладилник