Киноа със зеленчуци
Киноата е вкусна, но и много полезна. Тя стимулира метаболизма и подобрява работата на стомашно-чревния тракт. Тя е източник на растителен протеин, съдържа цинк, магнезий, фосфор, желязо, витамин Е и витамини от група В, освен това доставя на организма осемте незаменими аминокиселини.
Времето за приготвянето на това ястие отнема около 20-30 минути, заедно със сваряването на киноата. Приготвената по тази рецепта киноа може да се хапне като основно ястие или да се използва като гарнитура или салата към печено на скара месо или риба. Можете да приготвите и по-голямо количество, така ще можете да си подсигурите един здравословен и вкусен обяд в кутия за следващия ден.
Рецептата е 3 порции или за 3 хранения.
Необходимите продукти са:
– 1 ч.ч. киноа
– 2 броя авокадо
– 3 чушки, ако са различни на цвят, ястието изглежда доста по-апетитно и красиво
– около 20 броя чери доматчета
– 2-3 шепи спанак
– 1 краставица
– 2 моркова
– около 15 маслини
– зехтин
– хималайска сол
– босилек
– пресни или сушени люти чушлета (по желание)
– подправки на вкус: лук, лимон, магданоз, семки от нар, рукола
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Измийте киноата.
Най-лесно тя се измива като се използва някаква ситна цедка. Сварете я за 10-15 минути в пропорция 1:2, т.е. на 1 ч.ч. киноа слагате 2 ч.ч. вода.
Докато се вари киноата в купа нарежете зеленчуците и добавете зехтина и подправките.
Сварената и охладена киноа добавете към зеленчуците.
Бързо, лесно и вкусно!
Добър апетит!