Зеленчуков хляб със сладък картоф
Предлагаме ви една рецепта за зеленчуков хляб, който издържа дълго в хладилник и може да се притопля и замразява много пъти без това да се отрази на качеството му.
С него ще угодите и на най-придирчивите.
За приготвянето са ви необходими:
1 глава лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, намачкани
1 ч.л. сушен розмарин
450 г тиквички, настъргани (приблизително 2 чаши)
250 г сладък картод, обелен и настърган (приблизително 1 чаша)
1 ч.ч. бадемово брашно
1 ч.л. бакпулвер
Морска сол
Черен пипер
5 яйца, разбъркани
¼ ч.ч. хранителна мая или органично сирене
Чери домати за гарниране
Допълнителни съставки по избор:
½ чаша замразен грах
2 ч.л. песто
1 ч.ч. бейби спанак
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвшне:
Загрейте фурната до 200 градуса и разстелете хартия за печене върху тавата
Ако имате кухненски робот, бързо можете да подготвите съставките с приставката за ситно кълцане или настъргване. Но, разбира се, и обикновено ренде върши работа.
Смесете тиквичките, сладкия картоф, бадемовото брашно, розмарина, хранителната мая (или сиренето), солта и черниш пипер в дълбок съд.
Разбъркайте добре, после прибавете яйцата и отново разбъркайте, за да се разпределят равномерно съставките.
Изсипете в съда за печете и разстелете равномерен слой.
Поставете отгоре чери домати, разрязани наполовина.
Печете 40-50 мин. Времето за изпичане зависи от съда, който използвате. Изпробвайте дали е готово, като боцнете с клечка за зъби. Ако излезе чиста, без полепнало тесто по нея, значи хлябът е готов.