Зеленчуков пай с орехи
Този веган зеленчуков пай може да се приготви и предложи както като предястие, така и като основно ястие. Консумира се охладен, което пък го прави подходяща здравословна храна и за следващия работен ден.
Необходимите за приготвянето му продукти са:
Основа:
250 грама смлени орехи
50 грама смлени тиквени семки
3 с.л. сусамов тахан
няколко листа ситно нарязан джоджен
За пълнежа:
400 грама сварен бял боб
70 грама сушени домати
2 моркова
магданоз
сол
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Смлените орехи и тиквени семки се смесват с тахана и джоджена. В подходяща тавичка, застлана с хартия за печене се изсипва сместта и се разстила равномерно.
Отделно се блендират свареният боб, сушените домати, морковите и подправките. След това се изсипват върху основата и с помощта на шпатула или лъжица се разнасят.
Паят се поръсва с червен пипер, ядки и семена по ваш вкус и се оставя в хладилник да се охлади.