Здравословни сладки веган изкушения

Това са рецепти за вкусни и здравословни бисквити, които не отнемат много време за приготвяне, които могат да се консумират като десерт към следобедното кафе или чай, както и да бъдат подкрепление между основните хранения в офиса или университета.
Веган бисквитки с овесени ядки
Необходимите продукти са:
– 100 грама овесени ядки
– 150 грама фурми, които може да заместите със стафиди или други сушени плодове
– 100 грама ядки (лешници, бадеми или други)
– 200 мл вода
– 1 с.л. годжи бери
– 1 ч.л. ленено семе
– щипка какао или канела
– мед, ванилия, кора от лимон, сусам, кокос, парченца тъмен шоколад (по желание)
Начин на приготвяне:
Смелете ядките на едро в кухненски робот, добавете останалите съставки без овесените ядки. Всичко се смила до получаването на еднородна смес. Добавете овесените ядки и подправките по желание и разбъркайте до пълното поемане на водата.
Върху хартия за печене, оформете топчета с помощта на лъжица и притиснете, за да получите бисквитки. Печете в предварително загрята на 150 градуса фурна за около 50 минути.
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Веган ореховки
Необходимите продукти са:
– 6 фурми или сушени сливи, предварително накиснати във вода
– 100 грама смлени орехови ядки
– 1 с.л. сусамов тахан
– 3 с.л. вода
– 1/2 ч.л. бакпулвер
– 1 ванилия
– щипка хималайска сол
Начин на приготвяне:
Накиснатите фурми пасирайте в блендер. Смелете ядките, прибавете към тях бакпулвера, ванилията и солта, разбъркайте добре. Добавете към тях пасираните фурми или сливи и тахана. Размесете добре, докато получите лепкаво тесто. С влажни ръце оформете топчета с големината на орех и подредете в тава, застлана с хартия за печене. Печете до златисто в предварително загрята на 150 градуса фурна.