Здравословна майонеза от кашу
Майонезата, която се предлага в търговската мрежа, е пълна с консерванти, подобрители, сгъстители и съставки на прах без никаква хранителна стойност. Толкова е лесно да си направим домашна майонеза! Ето и един нетрадиционен вариант без животински продукти. Ще се изненадате от приятния вкус и едва ли скоро ще посегнете към купешката майонеза.
Необходими са ви:
½ ч.ч. сурово кашу
¼ ч.ч. студено пресован зехтин
¼ ч.ч. сок от лимон или лайм (приблизително от 2 лимона)
2 ч.л. суров пчелен мед
1 с.л. синап (по желание)
хималайска сол
черен пипер (на вкус)
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Разбъркайте кашуто, солта и черния пипер в блендер на висока скорост до получаване на фин прах.
Добавете равни части зехтин и лимонов сок.
После прибавете меда и синапа.
Разбъркайте отново, докато се получи гладка и хомогенна смес. Отнема около 20-30 секунди.
Прибавяйте по малко вода, докато получите желаната консистенция.
Дори да се получи по-рядка смес, при поставяне в хладилника тя ще се сгъзти, тъй като кашуто ще поеме от водата.
Съхранявайте в хладилник до 3 дни. Гарнирайте салати, ориз, спагети или просто намажете филийка с резен авокадо.
Добър апетит!
Източник: foodmatters.tv