Домашни бонбони за свеж дъх, полезни за стомаха
Повечето бонбони за освежаване на дъха се състоят основно от захар, оцветители и няколко или много на брой вредни вещества. Затова реално те не премахват лошия дъх и оставят недотам приятен вкус в устата.
Затова ви предлагаме една рецепта за домашно приготвени бонбони, който:
- Атакуват причината за лошия дъх
- Потушават стомашните проблеми, които причиняват лошия дъх
- Съдържат само полезни и натурални съставки
- Имат дълготраен ефект дори след като се разтопят в устата
Сред причините за лош дъх са:
- Тютюнопушенето
- Киселини в стомаха, нарушено храносмилане
- Инфекции от различен тип
- Диабет
- Дихателни проблеми
- Определена диета
- Недостатъчен прием на течности, сухота в устата
- Недобра устна хигиена
- Проблеми със зъбите
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Ето и какво ви е необходимо, за да приготвите бонбоните
Термометър за бонбони
Уред за ръчно разбиване
Тенжера
Формички за бонбони или намазнена хартия за печене
Чаша студена вода
8 с.л. суров мед (най-добре мед от манука)
1 ч.л. настърган корен джинджифил
1/8 ч.л. канела на прах
1/8 ч.л. карамфил на прах
¼ ч.л. глина бентонит
5 капки от “маслото на крадците” (специална смес от 5 масла – кармфил, канела, лимон, розмарин, евкалипт)
3 капки масло от римска лайка (по желание)
щипка сода бикарбонат или морска сол
Начин на приготвяне:
- Смесете в тенджера всички съставки, освен солта/ содата.
- Включете котлона да загрява и започнете да разбърквате съставките, докато медът добие по-течна консистенция.
- Разбърквайте, докато сместа почти заври. След известно време започва да образува пяна и балончета на повърхността. Когато забележите това, спрете котлона, но продължете да разбърквате, докато балончетата намалеят.
- После отново включете котлона и продължете цикъла, докато температурата достигне 150 градуса. Внимавайте, защото медът загаря и залепва бързо.
- Когато сместа достигне определената температура, загребете малко от нея с лъжица и пуснете в чаша студена вода. Ако се превърне в твърда топчица, значи сте готови.
- Отнемете тенджерата със сместа от огъня и изсипете във формички за бонбони.
- Оставете да изстинат добре, докато се втвърдят напълно. Не слагайте в хладилник – добре е да изстината на стайна температура.
- Поръсете бонбоните със сода бикарбонат или морска сол, за да не се слепват. А и двата продукта са полезни за стомаха. Содата ще потуши и киселините.