Бадемов пармезан

Кой казва, че не всички животински продукти имат растителни алтернативи?
Да, прочели сте правилно – пармезан от бадеми. Понякога не става въпрос само за хранителни предпочитания, а и за стриктен режим на хранене, който човек следва да спазва в случай на алергия към определени продукти. Лишаването от млечни и месни храни за някакъв период от време ни помага да се разтоварим и да помогнем на организма ни да се освободи от токсините и да оползотвори енергията си по-пълноценно.
Предлагаме ви да опитате поредната растителна алтернатива на любимото допълнение към паста, печени или задушени зеленчуци и пр. Пармезанът от бадеми има изразен ядков вкус, обострен от кисело-горчивата жилка на лимоновата кора. Хранителната мая придава характерната консистенция, както и отчетливия аромат и вкус на сирене.
Необходими са ви:
1/3 ч.ч. цели бадеми (сурови)
2 с.л. хранителна мая (флейк)
кората на 1 лимон – трябва да е с органичен произход
¼ ч.л. каменна сол
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
- Разбъркайте всички съставки в кухненски робот до постигането на прахообразна консистенция. На по-висока скорост отнема секунди.
- Внимавайте да не разбърката прекалено много, защото ще се получи бадемово масло или тахан.
- Съхранявайте в стъклен буркан в хладилника.
Връзва се чудесно със салати, макаронени ястия, топли супи, печени или задушени зеленчуци или върху филийка, намазана с намачкано авокадо.
А за да гарнирате спагетите, можете да си приготвите песто от пресен босилек, орехи, зехтин, малко лимонов сок и щипка сол. Друг вариант е сосът от авокадо и подправки, обогатен по желание с 2-3 резена сушен домат.
Растителните храни ни предлагат множество вариации и снабдяват тялото с повече и по-разнообразни хранителни вещества. Просто отключете въображението си и позволете на вкусовите си рецептори да излезнат извън рамките.
Добър апетит!