Ароматни палачинки с нахут и моркови
Тези палачинки са изключително здравословни и невероятно вкусни. Нетрадиционното съчетаване на вкусовете се допълва от деликатната комбинация на подправките в традиционен индийски стил.
Необходимите продукти:
300 грама брашно от нахут
450 мл растително мляко
4 с.л. зехтин
4 настъргани моркова (средни по размер)
3 с.л. кокосово масло
1/2 ч.л. млян кимион
1/2 ч.л. млян кориандър
1/2 ч.л. ким
1/2 ч.л. сол
щипка черен пипер
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното със сито, добавете млякото и зехтина, прибавете всички подправки и разбъркайте добре сместта. Оставете сместта да престои в хладилник за час. Към охладената смес добавете настърганите моркови. В тиган с незалепващо покритие разтопете малко от кокосовото масло. Палачинката трябва да бъде с дебелина около 5 мм, пече се и от двете страни. Можете да използвате и метален ринг, за да се оформят добре краищата на палачинката.
Да ви е сладко!