L-Изолевцин

Л-Изолевцин е незаменима аминокиселина с разклонена верига, която стимулира нарастването на мускулната тъкан и повишава физическата издръжливост. Дава енергия и е основен елемент на възстановяването след тренировъчния процес. Изолевцинът е една от най-важните аминокиселини за производството, поддръжката и възстановяването на мускулна тъкан, като има силен синергичен ефект при комбиниран прием с Л-Валин и Л-Левцин. Има добър ефект за облекчаване на главоболие, при виене на свят, умора, раздразнителност и депресия, причинени от протеинен дефицит. Л-Изолевцинът се метаболизира директно в мускула като по този начин го снабдява почти мигновено с “гориво”.

Какви са основните предимства на BCAA?
За разлика от други амино киселини които се метаболизират в стомаха, BCAA се метаболизират директно в мускула, за да предоставят почти мигновено гориво. Това уникално качество означава, че те са много анаболни (изграждат мускула)  и много антикатаболни ( спират мускулния разпад при натоварвания). Тези специални аминокиселини (Левцин, Изолевцин и Валин) не могат да бъдат синтезирани  от нашето тяло, но са от съществено значение за нарастването му.  Някои изследвания, провеждани от “Протеиновия Доктор”, Ерик Серано MD,  показват, че при определени метаболитни процеси възникващи при много тежки или много продължителни тренировки с ограничена въглехидратна диета,  до 38% от общите нужди на енергия в организма може да бъде доставена от BCAA. Този процент се е увеличил от предишните установени нива с 15-18%.  Такива данни квалифицират ВСАА  като “супер-храни” правейки ги изключително важни  – да не говорим за техните допълнителни ефекти в ремоделиранетo на мускулната тъкан след тренировки с тежести.  Сериозните културисти трябва да се стремят към 10 – 25 грама дневно.

Продукти съдържащи L-Изолевцин