Магнезий (Магнезиев сулфат)

След калция магнезият е второто минерално вещество, което е от съществено значение за формирането на костите и зъбите. За мускулите той играе важна роля като електролит за нервните импулси и подпомага така тяхната функция. Тъй като магнезият е особено важен за функцията на мускулите, недостигът му се проявява например в спорта като мускулен тремор или спазми.

С потта на тялото също се губи магнезий, поради което е препоръчително при продължително усилие, да се обръща внимание на редовно приемане на магнезий. Напрежение на мускулите, което причинява проблеми с гърба и врата, може също да е резултат от липсата на магнезий.

Ако недостигът е постоянен, могат да бъдат засегнати стабилността на костите и зъбите, както и протичането на ензимно зависими процеси в организма. Особено хора с проблеми в стомашно-чревната дейност, може да страдат от недостиг на магнезий. За да изгаря мазнините, организмът ни се нуждае от повече магнезий от нормалната ежедневна доза. Магнезият е необходим и за образуването на редица важни ензими.

Продукти съдържащи Магнезий (Магнезиев сулфат)

  • Updating…
    • Нямате артикули в количката.