Коластра с 18% lgG антитела

Коластра взета от крави до 3-ия час след раждането 100% чиста без съдържание на антибиотици.

Всички майки-бозайници произвеждат коластра за кратко време веднага след раждането. Това “първо мляко” е ограничено във времето и се различава коренно от млякото, с което се захранва малкото през останалата част от периода, в който суче. Разликите в състава на коластрата са тези, които я обуславят като една от най-мощните и подмладяващи “анти-ейджинг” съществуващи суперхрани. Коластрата съдържа 97 имунни фактора (съставки, които изграждат и подобряват имунната система), 87 растежни фактора (био-идентични хормони и хормонални прекурсори), много пробиотици и пребиотици. Тя съдържа жизненоважни минерали и витамини в лесно усвоима форма, като натрий, цинк, калций, магнезий, калий, желязо, фосфор, витамини от група В, витамини А, С, Е и други. В коластрата се съдържат цитокини, които оказват подкрепа на имунната система, като регулират силата и продължителността на имунната реакция. Цитокините предават информацията между имунните клетки, стимулират производството на антитела, облекчават болката и възпалението, имат противотуморно действие. Коластрата съдържа интерлевкини, вид цитокини, от които в голяма степен зависи функционирането на имунната система. В състава ѝ влизат специфични захари, които се борят с патогенните бактерии и предпазват от проникването им в стомашно-чревния тракт. Коластрата съдържа и хормон, богат на пролин, който регулира функциите на тимусната жлеза. Съдържа лактоферин, който подпомага функциите на имунната система и действа като естествен антибиотик. Коластрата съдържа и имуноглобулини, които представляват паметта на имунната система.
Съществуват 5 класа имуноглобулини, като всеки от тях има уникална аминокиселинна структура и изпълнява различни функции. Всички те влизат в състава на коластрата и присъстват в много висока концентрация. Имуноглобулините IgG имат важна роля в борбата с бактериални и вирусни инфекции. Имуноглобулините IgG стоят в основата на дългосрочната защита на организма срещу микроорганизми.
Коластра, взета от крави до 6 часа след раждането, възстановява и засилва хормоналната, имунната и храносмилателната системи.
След пубертета в човешкия организъм, постепенно започват процеси на стареене, с които започва да намалява и производството на имунни и растежни фактори, които помагат в борбата с вирусите и болестите, както и за регенерирането на тъканите. Коластрата е единствения естествен източник на тези животворни компоненти.
Коластрата е средство за лечение, профилактика и укрепване на имунната система. Научно доказано е, че с коластра от крава човешкият организъм може да се защити от множество вирусни заболявания и инфекции.
Коластрата осигурява правилен растеж или възстановяване на всеки организъм, подобрява състоянието на костната система, подпомага зарастването на рани, подобрява работоспособността и издръжливостта, предпазва от инфекции, спомага бързото възстановяване при заболявания, подобрява защитните сили на организма, укрепва имунитета. Приемът на коластра подобрява мускулния тонус и състоянието на съединителните тъкани и кожата, забавя процесите на стареене. Коластрата осигурява готов набор от антитела срещу много заболявания. Предпазва от агресивни патогени като стафилококи, ешерихия коли, кандида.
Приемът на коластра прави организма по-устойчив срещу грипни вируси и възможни последващи бактериални инфекции. Коластра се използва за имунопрофилактика и лечение на различни болести. Тя е важна за изграждане и поддържане на стабилна имунна система.
Коластрата е популярна при атлетите, защото скъсява периода за възстановяване, увеличава силата, подобрява резултатите при тренировки и предотвратява пренатоварвания. 
Коластрата съдържа редица фактори на растежа. Това са биоактивни молекули, които насърчават растежа и узряването на различни видове клетки и тъкани. Съдържат се в коластрата в много високи концентрации. Те не само стимулират нормалния растеж и развитието, но също така спомагат регенерирането и ускоряват възстановяването на увредени мускули, кости, хрущяли, кожна и нервна тъкан.
Инсулиноподобният фактор на растежа IGF-1 има анаболен ефект, той увеличава мускулната маса и силата. Коластрата съдържа хормон на растежа GH, който е необходим за нормалното израстване, но и оказва анаболен ефект върху мускулния растеж.
Растежните фактори в коластрата спомагат за по-добро изгаряне на мазнините, което дава допълнително енергия и помага за поддържане на здравословно тегло. Растежните фактори помагат за изграждане на чиста мускулна маса и е доказано, че имат положителен ефект върху спортните постижения.

Продукти съдържащи Коластра с 18% lgG антитела

  • Updating…
    • Нямате артикули в количката.