Препоръчителната дневна доза съдържа:
- Гарциния Камбоджа 130,000 mg
- Цикория 130,000 mg
- Червен боб (екстракт) 130,000 mg
- Чили (екстракт) 100,000 mg
- Конюгирана (свързана) линолова киселина (CLA) 40,000 mg
- Худия екстракт 20:1 20,000 mg
Гарциния Камбоджа
Активната съставка в Гарциния Камбоджа (Garcinia Cambogia) - хидроксилимонена киселина (Hydroxy-citric-acid = HCA) се намира предимно в изсушената кора на растението и може да потиска ключов ензим в липидния метаболизъм, който е отговорен за превръщането на въглехидратите в мазнини. Garcinia Cambogia може също така косвено да инхибира складирането на мазнини в тялото. Ако дадена храна съдържа повече въглехидрати, отколкото в момента могат да бъдат използвани, чрез консумацията на Garcinia cambogia те се съхраняват не като мазнини, а в гликогенните депа в скелетната мускулатура и черния дроб, като по този начин се увеличава силата и издръжливостта.
|
Цикория
Сред съставките на цикорията (Cichorium intybus) трябва да се споменат по-специално минерали, фосфор, желязо, калий, калций, провитамин А, витамин С, но и особено важното за хранителната физиология горчиво вещество интибин. Горчивият интибин се намира в белите ребра на листата и придава на цикорията характерната горчивина. Цикорията подпомага храносмилането, дейността на черния дроб и е идеален тоник за пролетта.
|
Червен боб (екстракт)
Съдържа ензима фазеолин, който наред с други инхибира (потиска) ензима амилаза. Чрез това потискане на амилазата се блокира разграждането на нишесте и се редуцира образуването на захар. Така по естествен начин се намалява и усвояването на захарта при храносмилането.
|
Чили (екстракт)
Екстрактът от лютите чушки чили увеличава топлиннообразуващите процеси в организма, стимулира обмяната на веществата и превръщането на мазнините в енергия.
|
Конюгирана (свързана) линолова киселина (CLA)
Конюгираната линолова киселина (CLA) подобрява метаболизма на мазнините и по този начин помага за намаляване на теглото по естествен начин.
|
Худия екстракт 20:1
Худията е кактус, който се използва за храна от бушмените в Африка. Когато страдат от недостиг на храна, те потискат чувството си на глад, като се хранят с този кактус. По такъв начин намаляват апетита си. В днешно време посредством худията приемаме по-малко количество храна, а това е базата за една добра диета.
|
Все още няма отзиви.