ЧЕРЕН КИМИОН + ПОЛЕКС

Анти-алергично действие

39.20 лв.60 капсули + 50 капсули

Изчерпан

Hello

Намалението е валидно до изтичането на промоцията или до изчерпване на количествата.

Маслото на посевната челебитка, известна като черен кимион, в древността се е наричало “течното злато на фараоните”. Днес това вещество е известно с извънредно положителното си антиалергично и общоукрепващо действие за организма. Неслучайно това масло още се казва “лек за всички болести” – за него е известно, че стимулира имунитета, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите, увеличава кърмата, действа ободряващо, подобрява кръвообращението, оздравява дихателната система и множество други. Освен всичко друго Нигела Сатива (Черен кимион) е мощен антиоксидант, който предотвратява злокачествените изменения в клетките и се бори със свободните радикали.

Съдържа 60 капсули, достатъчни за 1 до 2 месеца.
Препоръчителна доза: 2 капсули дневно след хранене.
Помощни вещества: желатин (капсула), глицерин.

Успокоете алергичните симптоми на сенната хрема с ПОЛЕКС. Широкият спектър съставки помага за успокояване на алергичните реакции и по-конкретно за десензибилизирането на организма в борбата с полените. ПОЛЕКС намалява чувствителността към цъфтежа на растенията, засилва имунната защита на организма, както и неговите съпротивителни сили и ограничава неприятните оплаквания вследствие сенната хрема – дискомфорта в очите, носа и гърлото. Продуктът е подходящ за прием подготвително преди сезона или по време на самото цъфтене.

Съдържа 50 желатинови капсули, достатъчни за 1 до 2 месеца.
Препоръчителна доза: 2 капсули дневно след хранене.

Всички цени са с ДДС.

Информация за потребителя
Код: 127-2 Категория: Етикети: ,

Препоръчителната дневна доза съдържа:

Хмел

Хмелът (Humulus lupulus L.) е многогодишно тревисто увивно растение. Активните съставки на Хмела включват флавоноиди, херниарин, умбелиферон. Той има болкоуспокояващо, антисептично, диуретично и успокоително действие. Като лечебно средство хмелът се използва за лечението на различни заболявания. Препоръчва се при климактерични нервни оплаквания, възпаление на жлъчните пътища, жлъчния мехур, при безсъние и нервна възбуда. Растението има антисептичен ефект, понижава високата температура и има сънотворно действие. Действа като диуретик, възбужда апетита и подобрява храносмилането. Пречиства кръвта, понижава високата температура, облекчава болките и възпаленията. Елиминира отровите, които се натрупват в тялото. Растението помага при лечение на жълтеница. Има изключително благоприятно действие при задържане на вода в организма и прекомерно производство на пикочна киселина. Хмелът помага също при кашлица и други заболявания на дихателната система. Приемът му също така има положителен ефект за запазване и поддържане на стегнат бюст.

Аскофилум Нодозум

Аскофилум Нодозум (Ascophyllum Nodosum) e кафяво водорасло от семейство Fucali. То има силно изразено антибактериално действие, както и защитно действие върху кожата. Ускорява оптималното функциониране на имунната система и подпомага възстановяването на равновесието при отслабнал имунитет. Засилва цялостно защитните сили на организма и влияе изключително положително върху алергичните симптоми. Аскофилум Нодозум има високо съдържание на фукоксантин - вещество, което ускорява горенето на мазнини, засилва метаболизма, подпомага храносмилането и действа като естествен детоксификатор на кръвта.

Пореч (масло)

Поречът (Borago Officinalis) е подправка и лечебно растение в семейството Грапаволистни (Boraginaceae). В семената от пореч се крие съкровище под формата на основните Омега-6 мастни киселини, по-специално гама-линоленова киселина. Тази мастна киселина е пълна със сила суровина за производството на простагландини, играещи важна роля за хормоналния баланс по време на менопаузата. В допълнение, простагландините имат и силно противовъзпалително действие, което е особено ценно специално в случаи на невродермит при деца - успокояват сърбежа.

Златен корен (екстракт 1:20)

Златен корен (Родиола розеа) е растение с мощни адаптогенни свойства, което вирее по песъчливите, каменисти, студени и сухи почви на сибирските планински склонове и което се е използвало още от гръцкия медик Диоскорид (77 г.пр. Христа) като супер храна за повече сила и издръжливост, защита от болести, дълголетие и за по-добра мозъчна дейност. Растението има доказан ефект на антидепресант и помага за стимулиране на нервната система, за премахване на хронична или сезонна умора. Благодарение на енергийните активни съединения - розавини и салидрозиди, които се съдържат в Златния корен, растението подпомага енергийния клетъчен метаболизъм и стимулира производството на Аденозинтрифосфат (АТФ) и Креатинфосфат в митохондриите - енергийните складове на клетките. Използва се от спортисти преди явяване на състезания за повече енергия, повишаване на физическата издръжливост и за възстановяване на мускулния тонус след натоварване. Златният корен има изключително стимулиращо влияние върху паметта, концентрацията, визуалното и слуховото възприятие, помага за лесно адаптиране на съзнанието и тялото в променлива среда и показва положителни ефекти като съпътстващо лечение на злокачествени заболявания. Играе важна роля за стимулиране на имунната система и помага на организма да се пребори по-лесно с алергичните симптоми. Забележка: Изключително концентриран екстракт - 5% розавини, 3% салидрозиди с високо съотношение на екстракция: 1:20, т.е. от 20 кг билка се правяи 1 кг екстракт. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: Действието на златния корен се проявява чрез намаляване на концентрацията на определени метаболити, предизвикващи стрес в организма, като например кортикотропин (известен още като кортикотропин-освобождаващ фактор или CRF), който увеличава умствената умора. Златният корен също така е известен с това, че нормализира менструалната активност при жени, страдащи от аменорея (липса на менструация) и значително подпомага плодовитостта и репродуктивните способности. Растението подобрява състоянието на мъже, страдащи от дисфункция на половата система. В Сибир Родиола розеа се препоръчва както на хората, страдащи от проблеми с половата система, така и на онези, които просто искат да подобрят значително способностите си в това отношение. Затова и символично на първата брачна нощ на младоженците обикновено се подарява букет от златен корен.

Какао (Процианидин)

Какао (Процианидин) повишава устойчивостта към стрес и укрепва имунитета. Предизвиква прилив на сили и бодрост. Процианидините са полифеноли, които се съдържат в какаото. Основна характеристика на полифенолите е способността им да действат като естествени модулатори на имунния отговор на организма. Ето защо те подпомагат тялото в борбата му с вируси, алергени и карциногени.

Витамин С

Когато става въпрос за настинки, витамин С е в устата на всички - буквално, защото той дава ценна подкрепа за работата на имунната система. Също толкова важен е и ефектът му като антиоксидант: витамин С, също както витамините А и Е, неутрализира свободните радикали, които могат да увредят клетките в нашето тяло. Витамин С участва в производството на ендогенен колаген и контролира производството на L-карнитин. Той играе и важна роля за развитието на зъбите, венците, мускулите и костите, както и за изгарянето на мазнините. Тъй като витамин С подпомага усвояването на желязото, той има благоприятен ефект върху съдържанието на кислород в кръвта. Недостигът на витамин С може да се прояви чрез чести и продължителни инфекции и настинки. Липсата му засяга нашето добро общо състояние и нашата работоспособност. Заради централната си роля във образуване на съединителната тъкан, липсата на витамин C също така действа негативно върху структурата и здравето на кожата. Пресни плодове и зеленчуци с универсалния витамин C трябва да присъстват всеки ден в менюто ни. Най-известните доставчици на витамин С разбира се са цитрусовите плодове. Витамин C, който е известен също като аскорбинова киселина, значително допринася за техния свеж вкус. Невъзпяти герои, когато става въпрос за витамин С, обаче, са картофите, които също съдържат много аскорбинова киселина. И броколите и чушките имат повече витамин C от класическия портокал. Но човек не винаги може да съставя внимателно дневното си меню. Освен това много хора имат повишена нужда от витамин С, като например пушачи или спортисти, както и хора, подложени ежедневно на стрес. Хранителни добавки може да осигурят в тези случаи, адекватно снабдяване на организма с витамин С. Витамин С понижава рН-то на урината и по този начин помага за намаляване на бактериите в пикочните пътища, които не са устойчиви на киселина. Витамин С е важен за биосинтеза и подпомага процесите на детоксикация в организма. Той също участва в метаболизма на желязото. Витамин С също така стимулира производството на норадреналин и подкрепя превръщането на мазнините в енергия. С това витамин С е активна хранителна добавка за изгаряне на мазнини. Някои диетолози препоръчват до 1 грам витамин С на ден, в началото на диета за отслабване.

Процианидин Хумулон

Процианидините са полифеноли, чиято основна характеристика е способността им да действат като естествени модулатори на имунния отговор на организма. Ето защо те подпомагат тялото в борбата му с вируси, алергени и карциногени. Humulus Lupulus (Xмел) има общоуспокояващо, противоспастично и противовъзпалително действие. Притежава още диуретично действие, възбужда апетита и подобрява храносмилането.

Куркума (екстракт)

Куркумата (Curcuma Longa) притежава толкова много полезни свойства, че за момента е на първо място в списъка с лечебни и най-често споменавани растения. Едно от основните предимства на куркумата е противовъзпалителният й ефект. Това, заедно с обезболяващото й действие, се използва успешно в третирането на артритни заболявания от всякакъв вид и стадий. Куркумата е естествено противовъзпалително средство, което може да се поема цял живот без странични ефекти. Лабораторни проучвания показват, че приемът на куркума има положителен ефект при ракови заболявания. Резултатите показват по-голямо количество унищожени ракови клетки, намаляване на размерите на туморите и блокиране формирането на ензимите разпространители при включване на куркумата като съпътстващо лечение. Приемът на куркума също така успокоява алергични реакции на организма от всякакъв произход, както и повишава резистентността на тялото към дразнещия фактор. Друго полезно свойство на куркумата е, че подкрепя храносмилането и ускорява метаболизъма на мазнините. Известно е също, че за намаляването на кръвната захар и понижаването на инсулиновата резистентност за момента не е открито друго природно средство, което да има толкова силен ефект, колкото куркумата. Изследванията през последните пет години показват, че за засилването на чувствителността към инсулин куркумата е буквално 400 пъти по-силна от обикновените лекарства. Ефективността и резултатите от приема на куркума се сравняват с резултатите от конвенционалните медикаменти като липитор, кортикостероиди, прозак, аспирин, оксалиплатин, метформин и други антидепресанти, медикаменти за разреждане на кръвта, намаляване на холестерола и противовъзпалителни лекарства. Освен това помага за предотвратяване и забавяне на болестните състояния, формирани вследствие диабет. Още един важен положителен ефект от приема на куркума е намаляването на симптомите на депресия. Резултатите от клинично проучване от 2013г. показват, че при лека депресия куркумата може да се използва като основно, ефективно и безопасно лечение вместо конвенционалните лекарства. Над 6000 изследвания показват, че куркумата притежава мощността на действие на лекарствата от конвенционалната медицина, в някои случаи даже има по-голям ефект от нея. Плюсът на лечението с куркума е, че няма странични ефекти за разлика от конвенционалните лекарства. Куркумата съдържа така наречените куркуминоиди, на които се дължат повечето благоприятни за здравето свойства. Те могат да потиснат по естествен начин разпространението на възпаления чрез СОХ-2 ензими.

Черен кимион - масло (екстракт)

Маслото от семена на посевната челебитка първоначално е било наречено "маслото на фараоните", тъй като е било открито в малка бутилка в гроба на Тутанкамон. По-късно е идентифицирано като масло от семената на черен кимион. "Маслото на фараоните" е било много ценно по своето време - стойността му е била същата като тази на от златото - и е било запазено само за владетелите. В наши дни то се използва против много алергии и инфекциозни заболявания.

Витамин Е (D-алфа-токоферилацетат)

Витамин Е е най-известен като мастно-разтворим "ловец на свободни радикали". Точно като витамините А и C, той защитава клетките на тялото срещу агресивни кислородни съединения и токсините в околната среда. Витамин Е може да забави по този начин преждевременното стареене и да предотврати клетъчното увреждане, водещо до заболяване или дори дегенерация на клетки. Поради неговия защитен ефект, витамин Е, който на езика на химията се нарича D-алфа-токоферил ацетат, широко се използва в козметиката. Той също така играе важна роля в протеиновия и мастния метаболизъм. Витамин Е поддържа функционирането на сърдечно-съдовата система по два начина. Първо той помага за намаляване на "лошия" холестерол, и така има положителен ефект върху кръвоносните съдове. Второ, предпазва от слепване на червените кръвни телца и по този начин подобрява циркулацията на кръвта. Тъй като витамин Е има и противовъзпалително действие, той може да помогне за облекчаването на ревматични болки. Витамин Е се формира изключително в растенията и тръгва от там по хранителната верига. Признаци за дефицит на витамин Е са кожни проблеми, мускулна слабост, деградация и по-висока чувствителност към инфекции. Допълнение на ежедневната диета с витамин Е може да се реализира удобно и лесно чрез хранителни добавки.

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “ЧЕРЕН КИМИОН + ПОЛЕКС”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Updating…
  • Нямате артикули в количката.