ХАЙФЛЕКС ЗЕЛЕНОУСТА МИДА 2+1

При костно-ставни проблеми

88.00 лв.3x60 капсули

Изчерпан

Hello

Купи 3 опаковки, плати 2 опаковки.
Намалението е валидно до изтичането на промоцията или до изчерпване на количествата.

Резултатите от изследванията през последните няколко десетилетия кръщават Новозенландската зеленоуста мида “храна-чудо” за нашите стави.   Приемът на екстракт от тази мида предпазва от артрит, облекчава болката в ставите, действа противовъзпалително и повишава нашата подвижност.  Освен това зеленоустата мида е известна със заздравителния си ефект върху структурата на костите и зъбите и обезболяващото си действие върху ставите при растежа. В комбинация с противовъзпалителните свойства на джинджифила и възстановителното действие на метилсулфонилметана, ХАЙФЛЕКС ЗЕЛЕНОУСТА МИДА предлага естествено лечение на ставни проблеми и възстановява свободата на движението.

Съдържа 3 опаковки х 60 капсули, достатъчни за 3 месеца.

Препоръчителна доза: 2 капсули дневно, след хранене.

Помощни вещества: хидроксипропил метилцелулоза, магнезиев стеарат, картофени фибри.

Всички цени са с ДДС.

Информация за потребителя
Код: 103-1 Категория: Етикет:

Препоръчителната дневна доза съдържа:

Джинджифил (корен)

Ароматът на джинджифил (Zingiber officinale) е приятен, вкусът пикантен до лют. Джинджифиловият корен съдържа вискозен балсам (Олеорезин) от етерични масла и люта компонента - джинджероли и шоаголи. Смята се, че стритият на прах корен от джинджифил притежава антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, използва се като средство против гадене и повръщане и има стимулиращ ефект спрямо стомашния сок, слюнката, формирането на жлъчния сок, както и функционирането на червата. Лютивите съставки имат и положителен ефект при известната болест на пътуването или морска болест.

Метилсулфонилметан (MSM)

Метилсулфонилметан (MSM)  е органична, биологично активна форма на сяра и се намира във всички живи организми. Веществото има действително забележителни превантивни и терапевтични свойства. Когато тялото изпитва недостиг на биологична сяра, това може да доведе до недостатъчна функция на всяка клетка, тъкан и всеки орган на тялото. Сярата е третият най-разпространен минерал в организма след калций и фосфор. МSМ не само засилва ефекта на повечето витамини и хранителни вещества като витамин С, коензим Q10, всички витамини, селен и магнезий, но също така подобрява и усвояването им в клетките. Тъй като тялото използва хранителните вещества по-добре, използването на хранителни добавки е още по-ефективно. Метилсулфонилметанът показва положителен ефект при дегенеративни ставни заболявания, ревматизъм и възпаление на синовиалната мембрана и съединителната тъкан. MSM е много ценен и за спортистите, тъй като може да доведе до значително облекчение на болки в мускулите или заболявания на скелетната мускулатура, затова често се използва и от спортни медици. Той помага при пренапрегнати от тренировки или работа на мускулите. Периодът на възстановяване се съкращава и раните зарастват по-бързо.

Зеленоуста мида

Зеленоуста мида е отдавна оценена за нейните положителни ефекти върху функционирането на ставите. Открито е, че коренните жители на Нова Зеландия - маорите - дори и в напреднала възраст се радват на забележително добро състояние на ставите. Това важи обаче само за тези маори, които живеят в крайбрежните области. В търсене на причината, изследователите открили, че те консумирали голямо количество зеленоуста мида. Запазващото ставите действие на зеленоустата мида се обяснява със съставки, наречени глюкозаминогликани, както и с особените Омега-3 мастни киселини. За нормалното функциониране на ставите две неща са от решаващо значение - ставният хрущял и синовиалната течност, известна и като "смазка на ставите", която се намира в процепа на ставата. Хрущялът и синовиалната течност са в процес на постоянно разграждане и ново изграждане. Хранителните вещества за образуването на ставната течност се доставят чрез кръвообращението. Глюкозаминогликаните и хиалуроновата киселина в този процес отговарят за високия вискозитет (гъстотата) на синовиалната течност. Омега-3 мастните киселини, съдържащи се в мидата, имат противовъзпалителен ефект, защитават и поддържат хрущяла при възпалителни процеси в ставата. Редовната консумация на зеленоуста мида допринася за оптималното снабдяване на ставите с хранителни вещества и спомага за поддържането на ставната функция.

Джинджифил (екстракт)

Ароматът на джинджифил (Zingiber officinale) е приятен, вкуса е пикантен до лют. Джинджифиловият корен съдържа вискозен балсам (Олеорезин) от етерични масла и люта компонента - джинджероли и шоаголи. Стритият на прах корен от джинджифил притежава антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Използва се като средство против гадене и повръщане и има стимулиращ ефект спрямо стомашния сок, слюнката, формирането на жлъчния сок, както и функционирането на червата. Лютивите съставки имат положителен ефект и при известната болест на пътуването или морска болест.

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “ХАЙФЛЕКС ЗЕЛЕНОУСТА МИДА 2+1”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Updating…
  • Нямате артикули в количката.