ПРОБИОТИК + ВИТАМИН С

За подобряване на храносмилането и имунната система

54.60 лв.60+60 капсули

Изчерпан

Hello

В храносмилателния тракт на всеки човек има над 200 вида “добри” бактерии, които ни помагат да преработим поетата храна, укрепват имунната система и се борят с “лошите” бактерии. Всяка капсула ПРОБИОТИК КОМПЛЕКС съдържа не по-малко от пет милиарда “добри бактерии”. Нуждаем се от тяхната помощ не само, когато сме подложени на атаката на вируси, но и при промяна на хранителния режим, смяна на сезоните и при пътувания. Чревното здраве е от основна важност не само за имунната система, но и за способността на организма да асимилира максимално полезни вещества от храната, която приема. Добрата чревна флора не позволява задържането на плаки и съответно подобрява свежестта на кожата и общото здравословно състояние.

Съдържа 60 желатинови капсули, достатъчни за 1 месец.

Препоръчителна доза: 2 капсули дневно по време на хранене.

Помощни вещества: малтодекстрин, оризово брашно, желатин (капсула), силициев диоксид, магнезиев стеарат.

Всички цени са с ДДС.

ПРИРОДЕН С КОМПЛЕКС съдържа уникален микс от естествени вещества с високо съдържание на витамин С. Този витамин изпълнява най-различни задачи в нашия организъм: активира ензими, действа като водноразтворим антиоксидант, участва в процесите на биосинтеза, стимулира реакциите на детоксикация и дори подпомага образуването на желязо. Освен всичко това, витамин С стимулира производството на колаген, който е основната причина за гладката, еластична и здрава кожа, а неговото производство е от особена важност точно при смяна на сезоните, много ниски температури или силно слънце. Витамин С е също известен имуностимулатор, полезен по всяко време на годината, но най-вече при сезонните промени. Хубавото на естествените източници на витамин С е, че няма как да предозирате, тъй като организмът поема естествено само това, което му е необходимо.

Съдържа 60 капсули, достатъчни за 1 месец.

Препоръчителна доза: 2 капсули дневно, след хранене.

Помощни вещества: хидроксипропил метилцелулоза и магнезиев стеарат.

Всички цени са с ДДС.

Информация за потребителя

Препоръчителната дневна доза съдържа:

Ацерола (екстракт)

Приличащата на череша Ацерола (Malpighia Glabra) се отглежда предимно в Бразилия, Мексико, Ямайка, а също така и в Азия. Тя предпочита за оптималния си растеж влажен субтропичен климат. Расте на различни надморски височини, на брега на морето или в планината до надморска височина от 1600 метра. Ацеролата съдържа големи количества природен витамин С, който е отговорен за хиляди задачи в нашето тяло. Аскорбиновата киселина, която е по-известна като витамин С, активира някои ензими и е най-силният водно-разтворим антиоксидант. Витамин С е важен и за биосинтеза и насърчава процесите на детоксикация в организма. Той участва също и в метаболизма на желязото.

Киви

Киви (Actinidia Deliciosa) е изключително богато на натурален витамин С. Физиологично погледнато, кивито е истински "пенкилер". Плодът е богат на магнезий, фосфор, калий и желязо. В допълнение, кивито се счита за истинска бомба с витамин C. Той съдържа много повече витамин С от всеки цитрусов плод. Общото здравословно състояние може да се подобри чрез ежедневна консумация на един плод киви, освен това така се засилват и защитните сили на организма. За кивито освен това се говори, че пречиства кръвта и действа диуретично. След храна, която съдържа много белтъчини, кивито е идеален десерт, тъй като съдържа ензима актинидин, който може да разцепва протеини, т.е. подкрепя храносмилането им.

Облепиха (Морски зърнастец)

В природолечението в азиатските страни от почти 2000 години е добре известен положителният ефект на плодове от морски зърнастец (Hippophae rhamnoides) и затова те често се използват при лечението и профилактиката на различни заболявания. В Европа облепиха се появява едва през Средновековието като лекуващо средство. Плодовете на Морския зърнастец са били използвани особено срещу морска болест и в случаи на треска. Те заслужават показваното към тях уважение като лечебно средство, защото освен високото си съдържание на витамин C, което е три до седем пъти по-високо от това на лимоните, съдържат много други важни витамини. Един от тях например е витамин Е, който се активира от витамин С в Морския зърнастец и така може да действа като защита на клетките от свободните радикали. Морският зърнастец съдържа и други съставки като плодови фибри, които допринасят за по-добро храносмилане. Те съдържат също така и витамин Б 12. Този витамин се доставя на организма основно с месо и затова морският зърнастец е много важен източник на витамин В12 за вегетарианци/вегани. И не на последно място Морският зърнастец съдържа витамина холин. Този витамин може да попречи на мастните натрупвания в организма. В същото време, той помага на мозъка да работи по-добре. Затова Морският зърнастец представлява една във всяко едно отношение разумна хранителна добавка и допринася за укрепването на имунната ни система.

Червена чушка

Най-разпространеният вид, който включва почти всички продавани в Европа, чушки и люти чушки, е (Capsicum annuum). Повечето чушки също така съдържат веществото, отговарящо за лютивия вкус - капсаицин, макар и в много различни концентрации. Трапезната чушка е богата на антиоксиданти и има висока концентрация на витамин С. 100 г сурови чушки съдържат 1,2 грама протеин, 4,6 грама въглехидрати и 0,3 г мазнини. Други ключови съставки са около 20 мг калий, 10 мг магнезий, 10 мг калций, 5 мг токоферол на 100 г чушка. Цветът идва главно от различни пигменти от семейството на каротеноидите. Повечето от тези каротеноиди са червени, но и жълтите представители са широко разпространени. Общото съдържание на каротеноиди в сух червен пипер е от 0,1 до 0,5%.

Витамин С

Когато става въпрос за настинки, витамин С е в устата на всички - буквално, защото той дава ценна подкрепа за работата на имунната система. Също толкова важен е и ефектът му като антиоксидант: витамин С, също както витамините А и Е, неутрализира свободните радикали, които могат да увредят клетките в нашето тяло. Витамин С участва в производството на ендогенен колаген и контролира производството на L-карнитин. Той играе и важна роля за развитието на зъбите, венците, мускулите и костите, както и за изгарянето на мазнините. Тъй като витамин С подпомага усвояването на желязото, той има благоприятен ефект върху съдържанието на кислород в кръвта. Недостигът на витамин С може да се прояви чрез чести и продължителни инфекции и настинки. Липсата му засяга нашето добро общо състояние и нашата работоспособност. Заради централната си роля във образуване на съединителната тъкан, липсата на витамин C също така действа негативно върху структурата и здравето на кожата. Пресни плодове и зеленчуци с универсалния витамин C трябва да присъстват всеки ден в менюто ни. Най-известните доставчици на витамин С разбира се са цитрусовите плодове. Витамин C, който е известен също като аскорбинова киселина, значително допринася за техния свеж вкус. Невъзпяти герои, когато става въпрос за витамин С, обаче, са картофите, които също съдържат много аскорбинова киселина. И броколите и чушките имат повече витамин C от класическия портокал. Но човек не винаги може да съставя внимателно дневното си меню. Освен това много хора имат повишена нужда от витамин С, като например пушачи или спортисти, както и хора, подложени ежедневно на стрес. Хранителни добавки може да осигурят в тези случаи, адекватно снабдяване на организма с витамин С. Витамин С понижава рН-то на урината и по този начин помага за намаляване на бактериите в пикочните пътища, които не са устойчиви на киселина. Витамин С е важен за биосинтеза и подпомага процесите на детоксикация в организма. Той също участва в метаболизма на желязото. Витамин С също така стимулира производството на норадреналин и подкрепя превръщането на мазнините в енергия. С това витамин С е активна хранителна добавка за изгаряне на мазнини. Някои диетолози препоръчват до 1 грам витамин С на ден, в началото на диета за отслабване.

Лактобацили и Бифидобактерии

Пробиотичните капсули съдържат лактобацили - ЛБ ацидофилус, ЛБ рамнозус, ЛБ лактис и бифидобактерии - ББ бреве, ББ бифидум, ББ лонгум. Те всички са микроорганизми, които подготвят приетата храна за храносмилането. Съдържат важни вещества, които взаимодействат с храната и същевременно защитават стомашно-чревния тракт от вредните бактерии и други микроби. Всяка капсула съдържа не по-малко от 5 милиарда живи лиофилизирани бактерии.

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “ПРОБИОТИК + ВИТАМИН С”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Updating…
  • Нямате артикули в количката.