МЕМОРИ КОМПЛЕКС + КОЕНЗИМ Q10 / 10 МГ

За безупречна памет

39.90 лв.60 капсули + 50 капсули

Изчерпан

Hello

Намалението е валидно до изтичането на промоцията или до изчерпване на количествата.

Добрата функция на мозъка е невъзможна без достатъчното му захранване с витамин В. Освен този витамин капсулите Мемори комплекс съдържат и един специален фосфолипид – фосфатидилсерин (PS). Този фосфолипид е от изключителна важност за нашите когнитивни възможности, но с възрастта съдържанието му в мозъка намалява. При редовно приемане, капсулите “Витамин В и PS” поддържат нашите умствени възможности на ниво дори и в напреднала възраст. Те са много полезни и за хора с интензивно умствено натоварване, работа под напрежение, спазване на кратки срокове и необходимост от допълнителна концентрация, както и за студенти.

Съдържа 60 желатинови капсули, достатъчни за 1 до 2 месеца.
Препоръчителна доза: 2 капсули дневно след хранене.
Помощни вещества: желатин (капсула), магнезиев стеарат, сладка бяла лупина (Сладко коренче), овесено брашно.

Коензим Q10 или още наричаният “универсален антиоксидант” се използва от всяка клетка в нашето тяло за производството на енергия. И тъй като от всички органи, сърцето е този, който се нуждае от най-голяма енергийна подкрепа, то е и органът, който най-много има нужда от Коензим Q10. Коензим Q10 помага за предотвратяване на различни сърдечни болести, подобрява състоянието на сърцето след вече прекарани такива, нормализира кръвното налягане и нивата на холестерола, влияе положително при диабет и забавя процесите на стареене. Като мощен антиоксидант, Коензим Q10 също се бори със свободните радикали и намалява риска от вредни изменения на клетките. Нашите капсули Kоензим Q10 съдържат специален водоразтворим коензим, който има повече от 90% абсорбция в човешкото тяло.

Съдържа 50 желатинови капсули, достатъчни за 1 до 2 месеца.
Препоръчителна доза: 2 капсули дневно след хранене.
Помощни вещества: магнезиев стеарат, сладка бяла лупина (Сладко коренче).

Всички цени са с ДДС.

Информация за потребителя
Код: 86-2 Категория: Етикети: ,

Препоръчителната дневна доза съдържа:

Гинко Билоба

Гинко Билоба (Ginkgo Biloba) е един от най-древните дървесни видове на Земята. Това дърво е единственият жив представител на Ginkgoales - изчезнала група от семенни растения и затова е известно също като "жива вкаменелост". В наши дни основно се използват листата на дървото. Те са богати на най-желаните съставки (гинкоглиди, терпенови лактони) и бедни на нежеланите вещества (особено гинколови киселини). Гинко-флавоноидите директно разширяват най-малките кръвоносни съдове, с което повишават скоростта на кръвния поток в тях, кръвооросяването и нивото на кислород в цялото тяло, но по-специално в мозъка.  По-доброто кръвообращение повлиява положително всички неразположения, дължащи се на недостатъчно кръвоснабдяване и особено световъртеж и шум в ушите. Освен това приемът на Гинко Билоба подобрява способността за мислене и паметта и забавя стареенето на мозъка, намалява умората, повишава концентрацията и работоспособността. Гинко Билоба също така предотвратява вредните изменения в клетките и пречи на образуването на атеросклеротични плаки върху вътрешните стени на кръвоносните съдове. Според последни проучвания билката предотвратява и се бори успешно също и с болестта на Алцхаймер. Въпреки че масата на мозъка е едва 2 % от тази на цялото тяло, този орган консумира 20 % от приетия кислород. Мозъкът използва кислород чрез сложна мрежа от кръвоносни съдове и капиляри. Когато остаряваме, церебралното кръвообращение се забавя и до мозъка достигат по-малко хранителни вещества и кислород, които отговарят за нормалните неврологични функции. Гинко Билоба съдържа специфични фитонутриенти, които подпомагат кръвообращението и снабдяването на мозъка с кислород – тези вещества се наричат гинкоглиди. Изобилието от мощни антиоксиданти в растението предотвратява унищожителното влияние на свободните радикали, като контролира достъпа им до мозъчните клетки.

Витамин С

Когато става въпрос за настинки, витамин С е в устата на всички - буквално, защото той дава ценна подкрепа за работата на имунната система. Също толкова важен е и ефектът му като антиоксидант: витамин С, също както витамините А и Е, неутрализира свободните радикали, които могат да увредят клетките в нашето тяло. Витамин С участва в производството на ендогенен колаген и контролира производството на L-карнитин. Той играе и важна роля за развитието на зъбите, венците, мускулите и костите, както и за изгарянето на мазнините. Тъй като витамин С подпомага усвояването на желязото, той има благоприятен ефект върху съдържанието на кислород в кръвта. Недостигът на витамин С може да се прояви чрез чести и продължителни инфекции и настинки. Липсата му засяга нашето добро общо състояние и нашата работоспособност. Заради централната си роля във образуване на съединителната тъкан, липсата на витамин C също така действа негативно върху структурата и здравето на кожата. Пресни плодове и зеленчуци с универсалния витамин C трябва да присъстват всеки ден в менюто ни. Най-известните доставчици на витамин С разбира се са цитрусовите плодове. Витамин C, който е известен също като аскорбинова киселина, значително допринася за техния свеж вкус. Невъзпяти герои, когато става въпрос за витамин С, обаче, са картофите, които също съдържат много аскорбинова киселина. И броколите и чушките имат повече витамин C от класическия портокал. Но човек не винаги може да съставя внимателно дневното си меню. Освен това много хора имат повишена нужда от витамин С, като например пушачи или спортисти, както и хора, подложени ежедневно на стрес. Хранителни добавки може да осигурят в тези случаи, адекватно снабдяване на организма с витамин С. Витамин С понижава рН-то на урината и по този начин помага за намаляване на бактериите в пикочните пътища, които не са устойчиви на киселина. Витамин С е важен за биосинтеза и подпомага процесите на детоксикация в организма. Той също участва в метаболизма на желязото. Витамин С също така стимулира производството на норадреналин и подкрепя превръщането на мазнините в енергия. С това витамин С е активна хранителна добавка за изгаряне на мазнини. Някои диетолози препоръчват до 1 грам витамин С на ден, в началото на диета за отслабване.

Витамин Е (D-алфа-токоферилацетат)

Витамин Е е най-известен като мастно-разтворим "ловец на свободни радикали". Точно като витамините А и C, той защитава клетките на тялото срещу агресивни кислородни съединения и токсините в околната среда. Витамин Е може да забави по този начин преждевременното стареене и да предотврати клетъчното увреждане, водещо до заболяване или дори дегенерация на клетки. Поради неговия защитен ефект, витамин Е, който на езика на химията се нарича D-алфа-токоферил ацетат, широко се използва в козметиката. Той също така играе важна роля в протеиновия и мастния метаболизъм. Витамин Е поддържа функционирането на сърдечно-съдовата система по два начина. Първо той помага за намаляване на "лошия" холестерол, и така има положителен ефект върху кръвоносните съдове. Второ, предпазва от слепване на червените кръвни телца и по този начин подобрява циркулацията на кръвта. Тъй като витамин Е има и противовъзпалително действие, той може да помогне за облекчаването на ревматични болки. Витамин Е се формира изключително в растенията и тръгва от там по хранителната верига. Признаци за дефицит на витамин Е са кожни проблеми, мускулна слабост, деградация и по-висока чувствителност към инфекции. Допълнение на ежедневната диета с витамин Е може да се реализира удобно и лесно чрез хранителни добавки.

Домати екстракт (ликопен)

Ликопенът е червеният пигмент, съдържащ се в доматите, грейпфрута, кайсиите, пъпешите и др., с потенциални свойства да предпазва от рак. Ликопенът принадлежи към групата на каротеноидите. Той е необходим за нормалния растеж и развитие на клетките, както и за тяхната специализация за изпълнение на различни функции в организма. Най-големият превантивен потенциал срещу туморите е неговата антиоксидантна активност – възможността да неутрализира свободните радикали /засилва се от витамин Е/. Редица изследвания доказват, че приемането на ликопен намалява риска от възникване на тумори на простатата, матката, млечната жлеза, белия дроб и храносмилателния тракт. Ликопенът има почти два пъти по-голям антиоксидантен потенциал от бета-каротена. Приемането на ликопен намалява риска от сърдечни заболявания и активизира имунната система. Превантивното приемане на ликопен може значително да допринесе за намаляване на риска от рак на простатата.

Фосфатидилсерин 20%

През 1846 г. френският химик Морис Гобле открива в жълтъка вещества, подобни на мазнини. Той им дава името "лецитин". Дълги години жълтъкът се счита за основен източник на лецитин в храната. Днес лецитин се получава в големи количества от соя. Лецитинът е естествен фосфолипид и от съществено значение за функцията на всички клетки в тялото. Фосфатидилсерин се произвежда в малки количества и от организма. Той регулира водния баланс на клетката и помага при снабдяването й с всички необходими хранителни вещества. Фосфатидилсеринът обаче е най-важен за мозъка. Той е регулатор на нормалното здравословно действие на невротрансмитерите и е отговорен за обмена на информация между мозъчните клетки (неврони.) При дефицит на метионин, фолиева киселина, витамин В12 и преди всичко на есенциални мастни киселини, мозъкът не може да произвежда достатъчно фосфатидилсерин. В такъв случай се наблюдава все по-влошаваща се способност за внимание, концентрация, памет, както и способност за учене. Това се обяснява от една страна със затруднения в производството на фосфатидилсерин в тялото и от друга страна с храна, бедна на фосфатидилсерин. Някои изследвания показват, че фосфатидилсеринът може значително да подобри проблеми с паметта, свързани с възрастта . Положителен ефект може да се постигне чрез поемане на фосфатидилсерин като хранителна добавка при поведенчески проблеми като загуба на мотивация, липса на интерес към околната среда, както и проблеми с паметта, концентрацията и способността да се извиква при нужда запаметена информация.

Коензим Q10

Коензим Q10 представлява жизнено важен физиологичен елемент на митохондриите. Синтезира се в черния дроб, присъства във всяка наша клетка и участва в процеса на клетъчното дишане. 95% от клетъчната енергия се синтезира с участието на Q10. След 30-35 годишна възраст концентрацията му в клетките забележимо намалява, а това намалява и обезпечаването на организма с енергия. Появява се лошо самочувствие, нарушение на съня, бръчки, спада издържливостта и др. Възникват благоприятни условия за сърдечно-съдови заболявания и новообразувания, в т.ч. и злокачествени. Доказано е, че ежедневният прием на Q10 възстановява клетъчното дишане и така подмладява организма и удължава продължителността на активния живот. Използва се за профилактика на сърдечно-съдови и онкологични заболявания, хепатити и анемии. Стимулира имунната система и има антиоксидантно действие, което се засилва при едновременното приемане с витамините Е и С,бета-каротен, селен. Важно е да отбележим защо спряхме да използваме по-голямо количество стандартен Коензим Q10, а използваме по-малко количество, но водоразтворим Коензим Q10. Стандартният Коензим Q10 е липофилно вещество, т.е. се разпределя само в тъканите с високо съдържание на липиди, съответно не е достатъчно бионалично в организма. Водоразтворимите вещества са доста по-бионалични поради самата същност на човешкото тяло, която е базирана на водна система. Вследствие това тялото успява да абсорбира не повече от 10-15% от липофилния коензим Q10. Водоразтворимият коензим Q10 CWS (cold water soluble) се състои от 40% коензим Q10 и 60% водоразтворима матрица- циклодекстрини, което от своя страна води до повече от 90% абсорбция в човешкото тяло. За да стане още по-ясно, ще дадем конкретен пример: 30 мг липофилен Q10 - 10% абсорбция = 3 мг абсорбиран Q10 в тялото 10мг водоразтворим Q10 с 40% съдържание на Q10 - 90% абсорбция = 3.6 мг абсорбиран Q10 в тялото Ето защо в PureVital вече използваме само водоразтворим Q10 и поради тази причина грамажът му е по-нисък.

Витамин В3

Ниацинът, който се нарича още витамин B3, помага заедно с другите витамини от групата B за гладкото функциониране на обмяната на веществата. Ниацинът също така е важен за кожата, нервите и клетъчните ядра. Витамин В 3 дава повече издръжливост при тренировки, повече енергия и спомага за растежа на мускулите. Тялото може да се снабдява с витамина посредством храната или да го произвежда от аминокиселината триптофан. Ниацин, или витамин B3 се съхранява в черния дроб, така че запасите обикновено стигат за четири до шест седмици. Въпреки това, може да се стигне до липса в следствие на небалансирана диета или заболяване. Кожни промени, подобни на слънчево изгаряне, диария и загуба на концентрация може да са първите признаци за това. Препоръчва се балансирана диета, която съдържа всички витамини от група В - включително ниацин. С хранителни добавки, съдържащи витамин B3, също можете да компенсирате евентуалния недостиг. Витамините от група В са известни като "храна за мозъка". Почти всички от тях са разтворими във вода и по тази причина трябва постоянно да се приемат, тъй като не се задържат в организма.

Бета-каротин (Витамин А)

Бета-каротин (Витамин А) е силен антиоксидант. Има значение за очите и като съставна част на зрителния пигмент родопсин е отговорен за виждането при здрач. Необходим е за поддържане на добро здравословно състояние. Като силен антиоксидант, бета каротинът предпазва организма от вредното влияние на свободните радикали.

Витамин В5

Витамин В5 е познат и като пантотенова киселина и се съдържа в почти всички храни. Витамин В5 е от съществено значение за изработването на коензим А, който пък от своя страна е необходим за метаболизма на въглехидрати, белтъчини и мазнини. По този начин Витамин В5 играе като всички витамини от група В важна роля в снабдяването на тялото с енергия. Витамин В5 освен това поддържа защитната функция на лигавиците. Витамин B5 също така е полезен за кожата и още повече за косата, чийто растеж и пигментация поддържа. До липсата на витамин В5 се стига рядко, защото той се намира в изобилие. Недостиг може обаче да се появи например при хора, които страдат от чревни заболявания. Анемия, слаба имунна система, както и изтръпнали или парещи крака и стъпала могат да бъдат признак за това.

Витамин В6

Тялото се нуждае от витамин В6 (наречен и пиридоксин), за да преобразува аминокиселини от храната в свои собствени протеини. Витамин В6 има по този начин важен принос за метаболизма. В допълнение, витамин В6 участва в развитието на червените кръвни телца, които снабдяват организма с кислород. Дори имунната и нервната система се влияят от витамин В6. Така например витамин В6 е необходим за образуването на "хормона на щастието" серотонин. Умора, безсъние и нервност могат да бъдат симптоми на отслабване на нервната система, което да се основава на липсата на витамин В6. Дори и при силна имунна защита дефицитът на витамин В6 може да окаже отрицателно влияние. Може да се появят промени или възпаления на устната лигавица или на ъгълчетата на устата. Витамин В6 се намира в сравнително много храни - особено месо, пълнозърнести храни, картофи, различни зеленчуци, банани и авокадо. Независимо от това, лек дефицит не е необичаен. Особено богата на протеини диета повишава необходимостта от витамин В6. Препарати, съдържащи витамин В6, могат да допълнят лесно дневния хранителен прием. Този витамин е отговорен за нормалното съдържание на магнезий в организма, дейността на мозъка и за мускулната активност. Той също така е необходим за образуването на червените кръвни телца.

Витамин В1

Витамин В1 играе важна роля за правилното функциониране на мускулите и нервите. Подобно на други витамини от групата B той също участва в клетъчните метаболитни процеси. Помага като коензим на тялото да получи енергия от въглехидрати и мазнини и по този начин се отразява на производителността на паметта. Слабата памет или умората може да са знак за липса на витамин В1, от който човешкото тяло може да натрупа само малки запаси. Голямото физическо натоварване може да увеличи вероятността от дефицит на този витамин, защото въглехидратния метаболизъм се засилва. Въпреки че лек недостиг на витамин В1 често се случва и в развитите страни, на практика болестта "бери-бери" вече е изчезнала. Тя се причинява от остър недостиг на витамин В1 и уврежда сериозно нервите и мускулите. Зърнените храни съдържат доста витамин В1. За производство на храни обаче обикновено се използват белени зърна. Обвивките на семената и кълновете с високото си съдържание на витамин В1 се губят при беленето. За по-доброто снабдяване на витамин В1 в менюто е хубаво да присъстват бобови растения като леща или соя. Свинското месо и черния дроб, също съдържат големи количества витамин В1. Широко разпространеният дефицит на витамин В1 може да бъде предотвратен с подходяща хранителна добавка. Този витамин е от съществено значение за метаболизма на въглехидратите, за протичането на нервните импулси и за нормалното функциониране на мускулите, като също така участва в изграждането на нервната тъкан.

Витамин В2

Витамин В2 играе централна роля в обмяната на веществата. Той подкрепя превръщането на въглехидрати, протеини и мазнини в енергия. Витамин В2 изпълнява и важна функция в преобразуването на хранителните вещества в мастни киселини и ендогенни протеини. Той освен това подкрепя функцията на витамините В6 и ниацин (В3). Известният също като рибофлавин или витамин B2 лактофлавин се среща най-вече в млечните продукти. Но месото, пълнозърнестият хляб и някои гъби са също добри източници на витамин В2. В култури, в които царевицата е една от основните храни, се проявява недостиг на витамин В2, тъй като царевицата е бедна на него. Възпаление на устната лигавица, напукани ъгли на устата или проблеми с растежа може да са знаци за дефицит на витамин В2. В този случай, храненето може да се допълни със съответните препарати. Този витамин е отговорен за нормалния растеж на тялото и за снабдяването на клетките с енергия.

Фолиева киселина

Витамин B9 е много по-известен с химичното наименование "фолиева киселина". Подобно на всички витамини от групата, фолиевата киселина подпомага обмяната на веществата и енергията на клетките на тялото. В допълнение, фолиевата киселина изпълнява важни функции при клетъчното делене и клетъчния растеж. Изграждането на генетичен материал, червени кръвни телца и мускулите функционира безпроблемно само с фолиева киселина. Анемия, промени по кожата и трудно зарастване на раните могат да са проявления на липсата на фолиева киселина или витамин B9. По време на бременността по принцип се препоръчва последователно покриване на ежедневните нужди, тъй като аномалии при неродените бебета се свързват с липсата на фолиева киселина. Фолиевата киселина може да има положителен ефект върху кръвоносните съдове, и следователно трябва да има достатъчно от нея в случай на сърдечно-съдови заболявания. Зеленчуците са ценен доставчик на фолиева киселина. Особено спанак, зеле, броколи и домати съдържат много от нея. Но също така и пълнозърнести храни, яйца, пшеничен зародиш и соеви продукти допринасят за достатъчно снабдяване с фолиева киселина. В зависимост от конкретния хранителен продукт, усвояването на фолиева киселина в червата се различава. Липсата на фолиева киселина се случва по-често, отколкото се смяташе досега. Хранителни добавки с фолиева киселина могат да бъдат полезно допълнение към храната. Фолиевата киселина увеличава апетита, ефективна е срещу анемия и предпазва от вродени дефекти, паразити в храносмилателната система и хранително отравяне. Тя осигурява добра текстура на кожата и действа като аналгетик за облекчаване на болки. Тя също така подобрява производството на майчино мляко и противодейства на загубата на цвета на косата.

Селен (от селенова мая)

Селен е един от най-важните микроелементи, необходими за нашия организъм. Той е ко-фактор в редица ензими, които предпазват клетките от токсичното действие на прекисните радикали. Това определя антиоксидантното му действие. В последните години недостигът на селен се разглежда като възможен етиологичен фактор при някои сърдечно-съдови заболявания, което се обуславя от разрушаването на клетъчните мембрани от свободните радикали при дефицита на селен. Той намалява риска от поява на ракови заболявания. Способства за извеждането на тежки метали от организма, включително кадмий и арсен, затова е необходим при пушачите и жителите на големите градове. Забавя стареенето на тъканите, включително и на кожата, като я прави гладка и стегната. Важен е и за здравето на очите. При жените в менопауза облекчава пристъпите на топли и студени вълни. При едновременното приложение с витамин Е и провитамин А (бета каротин) взаимно засилват действието си.

Биотин (Витамин В7)

Биотинът (витамин В7 или по-рядко витамин H), подобно на всички витамини от В комплекса, е необходим за гладкото протичане на обмяната на веществата. По време на изграждането и разграждането на мастни киселини, той играе важна роля като коензим. Биотинът е известен с благотворния си ефект върху здравето и красотата на кожата, косата и ноктите. Лющеща се кожа, чупливи нокти и коса, косопад и отслабена имунна система - това може да са първите признаци за липса на биотин. На достатъчно снабдяване с биотин трябва да обърнат внимание особено пушачи, спортисти, бременни и кърмещи жени и хора, които често употребяват алкохол. Възстановява увредената и изтощена коса, като я хидратира и подхранва отвътре. Подпомага спирането на косопада, като заздравява връзката между корена на косъма и кожата на главата. Намалява пърхота чрез активно хидратиране и подхранване на скалпа. Видимо ускорява растежа на косата. Косата е силна, еластична и по-устойчива на вредните влияния от сешоар, третиране с препарати, студ и вятър, слънце и др. Биотинът също заздравява меките, чупливи и разслояващи се нокти, ускорява растежа им и подобрява вида им.  Прави кожата еластична, дълбоко хидратирана и подхранена. Освен това забавя стареенето и появата на бръчки и цялостно подобрява състоянието на епидермиса. Кожата се възстановява по-бързо и придобива по-млад и жизнен вид. Подобрява кръвната циркулация. Добри източници на биотин са черен дроб, месо, соеви продукти, яйчен жълтък, ядки, овес, спанак, гъби и леща. Освен това биотин се произвежда в малки количества и от бактерии в червата.

Витамин В12

Витамин В12 е нужен само в малки количества, но играе важна роля при клетъчното делене и клетъчния растеж. Витамин В12 е и от съществено значение за образуването на червените кръвни телца. Подобно на витамина фолиева киселина, той може да послужи, за да спре прогресията на атеросклероза и по този начин предотвратява сърдечно-съдови заболявания. Имунната и нервната система също се засилват от витамин В12. Подобно на всички останали витамини от група В и витамин В12 участва в клетъчния метаболизъм. Витамин В12 се намира почти изключително и само в животинските храни като месо, млечни продукти и яйца. Ферментирали чрез микроорганизми растителни храни като киселото зеле също съдържат витамин В12. Един от малкото растителни доставчици на витамин В12 е зърнастеца. Има обаче спорове по въпроса, дали "растителен" витамин В12 може да се използва от организма. В една балансирана диета, която включва месо, яйца или млечни продукти, нуждата от витамин В12 общо взето се задоволява. Хората, които поддържат строг вегетариански режим или веганско хранене и не консумират никакви животински храни, често страдат от недостиг на витамин В12. При стомашни и чревни заболявания, свързани с липсата на стомашна киселина, абсорбцията на витамин В12 може да бъде нарушена. Липсата на витамин В12 се проявява чрез физическо изтощение, проблеми с паметта и в екстремни случаи - трайно увреждане на нервите. За да се гарантира достатъчно снабдяване с витамин В12, той може да бъде приет допълнително с хранителни добавки. Този витамин е абсолютно необходим за образуването на червените кръвни телца, за обновяването на клетките, за изграждане на мускулите и за нормалния растеж и нормалното функциониране на нервната система.

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “МЕМОРИ КОМПЛЕКС + КОЕНЗИМ Q10 / 10 МГ”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Updating…
  • Нямате артикули в количката.