ЛУТЕИН+

За отлично зрение

Original price was: 39.00 лв..Current price is: 27.30 лв..60 капсули

Hello

Очите ни са ежедневно натоварени от четене и взиране в екранните устройства, с които работим или се забавляваме – компютри, телефони, таблети, смартчасовници, киндъли, телевизори и т.н. и т.н. Броят и видовете устройства за достъп до информация се увеличават, а с тях се увеличава и използването на очите. Здравите очи и доброто зрение са от ключово значение в ежедневието ни. С цел да подпомогнем профилактиката на очите, в продукта Лутеин + сме добавили още повече природни съставки, които имат доказан положителен ефект върху зрението. Освен подобряването на зрението и успокояването на очите, капсулите Лутеин + защитават макулата на окото и я предпазват от дегенерация.

За по-добър ефект Виталис Фарма препоръчва Лутеин + да се приема в комбинация с Антиоксидант.

Съдържа 60 капсули, достатъчни за 1 месец.

Препоръчителна доза: 2 капсули дневно, след хранене.

Не се препоръчва на пушачи.

Помощни вещества: хидроксипропил метилцелулоза, магнезиев стеарат.

Всички цени са с ДДС.

Информация за потребителя
Код: 108-1 Категория: Етикет:

Препоръчителната дневна доза съдържа:

Спанак

Спанакът (Spinacia oleracea L.) е богат на протеини, витамини A, В2, В6, В9 (фолиева киселина),C, К, Е, ниацин, калий, калций, магнезий, манган, цинк, фосфор, желязо и селен. Също така спанакът е много богат на лутеин. Лутеинът е каротеноид, който има силна антиоксиданта дейност и подобрява здравето на очите.

Витамин С

Когато става въпрос за настинки, витамин С е в устата на всички - буквално, защото той дава ценна подкрепа за работата на имунната система. Също толкова важен е и ефектът му като антиоксидант: витамин С, също както витамините А и Е, неутрализира свободните радикали, които могат да увредят клетките в нашето тяло. Витамин С участва в производството на ендогенен колаген и контролира производството на L-карнитин. Той играе и важна роля за развитието на зъбите, венците, мускулите и костите, както и за изгарянето на мазнините. Тъй като витамин С подпомага усвояването на желязото, той има благоприятен ефект върху съдържанието на кислород в кръвта. Недостигът на витамин С може да се прояви чрез чести и продължителни инфекции и настинки. Липсата му засяга нашето добро общо състояние и нашата работоспособност. Заради централната си роля във образуване на съединителната тъкан, липсата на витамин C също така действа негативно върху структурата и здравето на кожата. Пресни плодове и зеленчуци с универсалния витамин C трябва да присъстват всеки ден в менюто ни. Най-известните доставчици на витамин С разбира се са цитрусовите плодове. Витамин C, който е известен също като аскорбинова киселина, значително допринася за техния свеж вкус. Невъзпяти герои, когато става въпрос за витамин С, обаче, са картофите, които също съдържат много аскорбинова киселина. И броколите и чушките имат повече витамин C от класическия портокал. Но човек не винаги може да съставя внимателно дневното си меню. Освен това много хора имат повишена нужда от витамин С, като например пушачи или спортисти, както и хора, подложени ежедневно на стрес. Хранителни добавки може да осигурят в тези случаи, адекватно снабдяване на организма с витамин С. Витамин С понижава рН-то на урината и по този начин помага за намаляване на бактериите в пикочните пътища, които не са устойчиви на киселина. Витамин С е важен за биосинтеза и подпомага процесите на детоксикация в организма. Той също участва в метаболизма на желязото. Витамин С също така стимулира производството на норадреналин и подкрепя превръщането на мазнините в енергия. С това витамин С е активна хранителна добавка за изгаряне на мазнини. Някои диетолози препоръчват до 1 грам витамин С на ден, в началото на диета за отслабване.

Касис

Касисът представлява малък тъмно пурпурен плод, който има различни ползи за здравето на човека. Маслото от касис може да се използва даже като хранителна добавка за новородени срещу атопичен дерматит. Плодът съдържа голямо количество от витамини А, B, и C, както и калий, магнезий, желязо, фосфор, цинк, и дори калций. Касис плодовете съдържат до три пъти повече витамин С от портокала. Също така са богати на незаменими мастни киселини. Касисът притежава силна антиоксидантна способност, която не само защитава клетки от свободните радикали, но също така помага за съживяването на собствените отбранителни системи на организма. Като мощен антиоксидант, касисът играе жизненоважна роля в поддържането на зрението и здравето на очите. Той също може да помогне за предотвратяване на катаракта, полезен е при глаукома, за профилактика на късогледство и при лекуването на намалено зрение.

Боровинки

Боровинките (Vaccinium myrtillus) съдържат антоцианин и антицианидин, които действат като антиоксиданти. Те участват и в изграждането на специфичните пръчковидни клетки в ретината на окото, които осигуряват по-добро виждане на тъмно и добро периферно зрение, спират или предотвратяват дегенерацията на “жълтото петно” в окото. Боровинките поддържат гъвкави кръвоносните съдове и спомагат за повишаване на кръвния поток.

Тагетес Еректа екстракт(Лутеин 3мг Зеаксантин 0.156 мг)

Лутеинът и Зеаксантинът са двата каротиноида, които се съдържат в ретината. В централната макула зеаксантинът е преобладаваща съставка, докато в периферната ретина преобладава лутеинът. Те предпазват макулата от дегенерация и предпазват от високо-енергийни ултравиолетови лъчи. Лутеинът и зеаксантинът служат като пигмент за поглъщане на светлината, защитават организма от вредните слънчеви лъчи и от свободните радикали и подобряват здравето на очите.

Бета-каротин (Витамин А)

Бета-каротин (Витамин А) е силен антиоксидант. Има значение за очите и като съставна част на зрителния пигмент родопсин е отговорен за виждането при здрач. Необходим е за поддържане на добро здравословно състояние. Като силен антиоксидант, бета каротинът предпазва организма от вредното влияние на свободните радикали.

Домати екстракт (ликопен)

Ликопенът е червеният пигмент, съдържащ се в доматите, грейпфрута, кайсиите, пъпешите и др., с потенциални свойства да предпазва от рак. Ликопенът принадлежи към групата на каротеноидите. Той е необходим за нормалния растеж и развитие на клетките, както и за тяхната специализация за изпълнение на различни функции в организма. Най-големият превантивен потенциал срещу туморите е неговата антиоксидантна активност – възможността да неутрализира свободните радикали /засилва се от витамин Е/. Редица изследвания доказват, че приемането на ликопен намалява риска от възникване на тумори на простатата, матката, млечната жлеза, белия дроб и храносмилателния тракт. Ликопенът има почти два пъти по-голям антиоксидантен потенциал от бета-каротена. Приемането на ликопен намалява риска от сърдечни заболявания и активизира имунната система. Превантивното приемане на ликопен може значително да допринесе за намаляване на риска от рак на простатата.

Витамин А

Витамин А поддържа имунната система, зрението (заедно с цинка), повишава устойчивостта на организма към инфекциозни заболявания. Има значение за очите и като съставна част на зрителния пигмент родопсин е отговорен за виждането при здрач.

Витамин Е (D-алфа-токоферилацетат)

Витамин Е е най-известен като мастно-разтворим "ловец на свободни радикали". Точно като витамините А и C, той защитава клетките на тялото срещу агресивни кислородни съединения и токсините в околната среда. Витамин Е може да забави по този начин преждевременното стареене и да предотврати клетъчното увреждане, водещо до заболяване или дори дегенерация на клетки. Поради неговия защитен ефект, витамин Е, който на езика на химията се нарича D-алфа-токоферил ацетат, широко се използва в козметиката. Той също така играе важна роля в протеиновия и мастния метаболизъм. Витамин Е поддържа функционирането на сърдечно-съдовата система по два начина. Първо той помага за намаляване на "лошия" холестерол, и така има положителен ефект върху кръвоносните съдове. Второ, предпазва от слепване на червените кръвни телца и по този начин подобрява циркулацията на кръвта. Тъй като витамин Е има и противовъзпалително действие, той може да помогне за облекчаването на ревматични болки. Витамин Е се формира изключително в растенията и тръгва от там по хранителната верига. Признаци за дефицит на витамин Е са кожни проблеми, мускулна слабост, деградация и по-висока чувствителност към инфекции. Допълнение на ежедневната диета с витамин Е може да се реализира удобно и лесно чрез хранителни добавки.

Хематококус Плувиалис водорасли с Астаксантин

Многобройни изследвания през последните десетилетия убедително доказват, че най-ефективно средство за защита на човешкия организъм от пагубното действие на свободните радикали, са т.нар. антиоксиданти. Астаксантина, съдържащ се в микроводораслите Хематококус Плувиалис, е най-мощният познат досега антиоксидант на Земята. Клиничните изследвания на астаксантина показват забележителни резултати – повишаване на жизнените сили и работоспособността, утихване на артритните болки (противовъзпалително действие), подобряване на зрението, имунната защита и състоянието на кожата, ускоряване на процеса на възстановяване на организма след екстремно натоварване, положителен ефект при лечението на сърдечно-съдовите заболявания, намаляване на нивото на лошия холестерол, забавяне на нервно-дегенеративните промени в организма, подобряване на оплодителната способност на мъжа и т.н. Много от въздействията на астаксантина се обясняват със способността му безпрепятствено да преминава през кръвните бариери на мозъка и ретината, оказвайки редица положителни въздействия върху нервната система и мозъка, а чрез тях и върху организма като цяло.

Пангамова киселина (витамин В 15)

Пангамова киселина (Витамин В15) е мощен антиоксидант, който стимулира производството на невротрансмитери в мозъка и помага при безсъние и умора. Пангамовата киселина предотвратява натрупването на млечна киселина и подобрява снабдяването на тъканите с кислород. В допълнение пангамовата киселина нормализира нивата на холестерола в кръвта, подобрява зрението, притежава антитоксични свойства, стимулира работата на черния дроб и надбъбречните жлези, удължава живота на клетките, намалява алкохолната зависимост и предотвратява махмурлука, намалява мускулната умора и повишава работоспособността, притежава противовъзпалителни и съдоразширяващи свойства.

Витамин В2

Витамин В2 играе централна роля в обмяната на веществата. Той подкрепя превръщането на въглехидрати, протеини и мазнини в енергия. Витамин В2 изпълнява и важна функция в преобразуването на хранителните вещества в мастни киселини и ендогенни протеини. Той освен това подкрепя функцията на витамините В6 и ниацин (В3). Известният също като рибофлавин или витамин B2 лактофлавин се среща най-вече в млечните продукти. Но месото, пълнозърнестият хляб и някои гъби са също добри източници на витамин В2. В култури, в които царевицата е една от основните храни, се проявява недостиг на витамин В2, тъй като царевицата е бедна на него. Възпаление на устната лигавица, напукани ъгли на устата или проблеми с растежа може да са знаци за дефицит на витамин В2. В този случай, храненето може да се допълни със съответните препарати. Този витамин е отговорен за нормалния растеж на тялото и за снабдяването на клетките с енергия.

Мед

Медът е важен минерал, който участва в много биохимични реакции в клетките. Необходим е за трансформирането на желязото в хемоглобин. Изключително полезен при борбата с дегенерацията на макулата. Нови проучвания сочат, че може да има положителен ефект за превенцията на Алцхаймер.

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “ЛУТЕИН+”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *