В КОМБИН 4+1

За здрава нервна система

12.00 лв.5x20 таблетки

Hello

Купи 5 опаковки, плати 4 опаковки.
Намалението е валидно до изтичането на промоцията или до изчерпване на количествата.

Витамините от група В са водоразтворими, усвояват се в черния дроб, а неусвоените количества се изхвърлят с урината. Затова не се натрупват в организма и е необходимо ежедневното им осигуряване. Витамините от В групата са жизнено важни за образуването на червени кръвни телца, подновяването на клетките, изграждането на мускулите, нормалния растеж и нормалното функциониране на нервната система, обмяната на въглехидратите, доставката на енергия към клетките, нормалното образуване на антитела, съпротивителните сили на организма и за отстраняване на отрицателните последствия от взимане на антибиотици.

Забележка: Препоръчителната доза, отбелязана на опаковката, е ограничена до 1 – 3 таблетки на ден, тъй като продуктът е хранителна добавка и може да се приема и без лекарско предписание. При консултация с лекар, можете да увеличите дневния прием съгласно рецептата.

Информация за потребителя
Код: 157-1 Категория: Етикет:

Препоръчителната дневна доза съдържа:

Никотинамид (Витамин В3)

Никотинамид (Витамин В3) помага заедно с другите витамини от групата B за гладкото функциониране на обмяната на веществата. Важен е за кожата, нервите и клетъчните ядра. Витамин В 3 дава повече издръжливост при тренировки, повече енергия и спомага за растежа на мускулите. Тялото може да се снабдява с витамина посредством храната или да го произвежда от аминокиселината триптофан. Витамин B3 се съхранява в черния дроб, така че запасите обикновено стигат за четири до шест седмици. Въпреки това, може да се стигне до липса в следствие на небалансирана диета или заболяване. Кожни промени, подобни на слънчево изгаряне, диария и загуба на концентрация може да са първите признаци за това. Препоръчва се балансирана диета, която съдържа всички витамини от група В. С хранителни добавки, съдържащи витамин B3, също можете да компенсирате евентуалния недостиг. Витамините от група В са известни като "храна за мозъка". Почти всички от тях са разтворими във вода и по тази причина трябва постоянно да се приемат, тъй като не се задържат в организма.

Тиаминов нитрат (витамин В1)

Витамин В1 играе важна роля за правилното функциониране на мускулите и нервите. Подобно на други витамини от групата B той също участва в клетъчните метаболитни процеси. Помага като коензим на тялото да получи енергия от въглехидрати и мазнини и по този начин се отразява на производителността на паметта. Слабата памет или умората може да са знак за липса на витамин В1, от който човешкото тяло може да натрупа само малки запаси. Голямото физическо натоварване може да увеличи вероятността от дефицит на този витамин, защото въглехидратния метаболизъм се засилва. Въпреки че лек недостиг на витамин В1 често се случва и в развитите страни, на практика болестта "бери-бери" вече е изчезнала. Тя се причинява от остър недостиг на витамин В1 и уврежда сериозно нервите и мускулите. Зърнените храни съдържат доста витамин В1. За производство на храни обаче обикновено се използват белени зърна. Обвивките на семената и кълновете с високото си съдържание на витамин В1 се губят при беленето. За по-доброто снабдяване на витамин В1 в менюто е хубаво да присъстват бобови растения като леща или соя. Свинското месо и черния дроб, също съдържат големи количества витамин В1. Широко разпространеният дефицит на витамин В1 може да бъде предотвратен с подходяща хранителна добавка. Този витамин е от съществено значение за метаболизма на въглехидратите, за протичането на нервните импулси и за нормалното функциониране на мускулите, като също така участва в изграждането на нервната тъкан.

Пиридоксин Хидрохлорид

Тялото се нуждае от Пиридоксин Хидрохлорид (Витамин В6), за да преобразува аминокиселини от храната в свои собствени протеини. Витамин В6 има по този начин важен принос за метаболизма. В допълнение, витамин В6 участва в развитието на червените кръвни телца, които снабдяват организма с кислород. Дори имунната и нервната система се влияят от витамин В6. Така например витамин В6 е необходим за образуването на "хормона на щастието" серотонин. Умора, безсъние и нервност могат да бъдат симптоми на отслабване на нервната система, което да се основава на липсата на витамин В6. Дори и при силна имунна защита дефицитът на витамин В6 може да окаже отрицателно влияние. Може да се появят промени или възпаления на устната лигавица или на ъгълчетата на устата. Витамин В6 се намира в сравнително много храни - особено месо, пълнозърнести храни, картофи, различни зеленчуци, банани и авокадо. Независимо от това, лек дефицит не е необичаен. Особено богата на протеини диета повишава необходимостта от витамин В6. Препарати, съдържащи витамин В6, могат да допълнят лесно дневния хранителен прием. Този витамин е отговорен за нормалното съдържание на магнезий в организма, дейността на мозъка и за мускулната активност. Той също така е необходим за образуването на червените кръвни телца.

Рибофлавин (Витамин В2)

Витамин В2 играе централна роля в обмяната на веществата. Той подкрепя превръщането на въглехидрати, протеини и мазнини в енергия. Витамин В2 изпълнява и важна функция в преобразуването на хранителните вещества в мастни киселини и ендогенни протеини. Той освен това подкрепя функцията на витамините В6 и ниацин (В3). Известният също като рибофлавин или витамин B2 лактофлавин се среща най-вече в млечните продукти. Но месото, пълнозърнестият хляб и някои гъби са също добри източници на витамин В2. В култури, в които царевицата е една от основните храни, се проявява недостиг на витамин В2, тъй като царевицата е бедна на него. Възпаление на устната лигавица, напукани ъгли на устата или проблеми с растежа може да са знаци за дефицит на витамин В2. В този случай, храненето може да се допълни със съответните препарати. Този витамин е отговорен за нормалния растеж на тялото и за снабдяването на клетките с енергия.

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “В КОМБИН 4+1”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Updating…
  • Нямате артикули в количката.