Смути от ябълка и лайм с джинджифил и кардамон
1 порция; време за приготвяне: 5 минути; подходящ за лятото
Продукти:
1 сурова ябълка
1 щипка кардамон
парче пресен джинджифил
¼ лайм
щипка лимонова кора
½ чаша вода
Приготвяне:
- Нарежете ябълката. Настържете лимоновата кора и джинджифила. Смелете кардамона с машинка за кафе.
- Добавете съставките в блендер. Изцедете лимоновия сок отгоре. Добавете водата и пасирайте докато сместа стане гладка.
Поднесете веднага. Понеже сместа може бързо да се раздели на пластове, може да добавите киви.
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Защо тази аюрведична напитка може да ни освежи?
Летните жеги изпаряват електролитите от тялото ни, което ни кара да се чувстваме уморени. Смутитата са перфектен начин да се рехидратираме през лятото.
През лятото е добре да въведем повече прости въглехидрати в диетата си като фруктозата, която се съдържа в плодовете. Тези прости захари възстановяват нивата на кръвната захар. Щипка сол също може да бъде полезна.
Суровите ябълки охлаждат и освежават тялото по време на горещини, поради стипчивия им вкус. Джинджифилът и кардамонът помагат на храносмилането.
Ако имате високи нива на кръвната захар или диабет – консумирайте смутита в умерени количества.