Препоръчителната дневна доза съдържа:
- L-Лизин 50,000 mg + 265,220 mg
- L-Аргинин 50,000 mg + 265,220 mg
- L-Орнитин 265,220 mg
- L-Левцин 50,000 mg
- L-Глутамин 50,000 mg
- L-Глицин 50,000 mg
- L-Валин 50,000 mg
- L-Цистеин 50,000 mg
- L-Аспаргин 50,000 mg
- L-Хистидин 50,000 mg
- L-Фенилаланин 50,000 mg
- L-Аланин 50,000 mg
- L-Триптофан 50,000 mg
- L-Треонин 50,000 mg
- L-Тирозин 50,000 mg
- L-Серин 50,000 mg
- L-Пролин 50,000 mg
- L-Метионин 50,000 mg
- L-Изолевцин 50,000 mg
- Хром (III) хлорид 0,23 mg
L-Лизин
Л-Лизинът е една от аминокиселините с най-голяма важност за растежа и развитието. Използва се от тялото за абсорбиране на калций, което резултира в мускулен и костен растеж, както и в мобилизация на мазнините за енергийни цели. Лизинът поддържа азотния баланс и помага за поддържане на телесната маса в периоди на изключителен стрес и умора. Освен това е необходим за производството на антитела, хормони (хормон на растежа, тестостерон, инсулин и др.), ензими, колаген и възстановяване на повредени тъкани. Лизинът поддържа мускулите и помага за изграждането на нови такива.
|
L-Аргинин
Л-Аргининът е аминокиселина, която напоследък се включва в състава на много добавки поради изключителното й свойство да задържа азота, а той, както е известно, е един от ключовите елементи в синтеза на мускулните протеини. Л-аргининът съдейства за за производството на хормона на растежа. Особено полезен за възстановяване и за запазване на резултатите при чистене след стероиден цикъл. Едно от най-важните качества на аргинина е, че улеснява натрупването на мускулна маса, едновременно с ограничаване натрупването на мазнини, тъй като поддържа мазнините “в движение” и постоянно ги използва. Ето защо се използва и като добавка при хранителни режими за отслабване. Аргининът дава повече енергия преди тренировка и спомага за изхвърлянето на натрупания амоняк от кръвта.
Свързан е със подобряване на либидото, води до по-продължителен сексуален акт и по-силен оргазъм, както и е едно от помощните средства при лечение на мъжки стерилитет. В допълнение аргининът стимулира имунната система, съдейства за отделяне на инсулин, за подобряване здравето на черния дроб, кожата, съединителната тъкан и за нормализиране нивата на холестерола и кръвното налягане.
|
L-Орнитин
Уникален комплекс от 100% чисти аминокиселини за стимулиране отделянето на хормона на растежа при активно спортуващи. Комплексът от трите аминокиселини и хрома, действа като първо блокира соматостатина, който е инхибитор на растежния хормон, като в същото време засилват образуването му, в което пряко участват Аргинина и Лизина, като негови съставни части, потенцирани от действието на Орнитина.
|
L-Левцин
Л-левцинът е незаменима аминокиселина с разклонена верига, която стимулира нарастването на мускулната тъкан и повишава физическата издръжливост. Тя дава енергия и е основен елемент на възстановяването след тренировъчния процес. Има силен синергичен ефект при комбинативен прием с Изолевцин и Валин. Левцинът помага при главоболие, виене на свят, умора, раздразнителност и депресия в резултат на протеинен дефицит. Съдейства за изгаряне на мазнините и изграждане на мускулите като може да се абсорбира директно от мускулната тъкан, за да предостави почти мигновено гориво.
Какви са основните предимства на BCAA?
За разлика от други амино киселини които се метаболизират в стомаха, BCAA се метаболизират директно в мускула, за да предоставят почти мигновено гориво. Това уникално качество означава, че те са много анаболни (изграждат мускула) и много антикатаболни ( спират мускулния разпад при натоварвания). Тези специални аминокиселини (Левцин, Изолевцин и Валин) не могат да бъдат синтезирани от нашето тяло, но са от съществено значение за нарастването му. Някои изследвания, провеждани от "Протеиновия Доктор", Ерик Серано MD, показват, че при определени метаболитни процеси възникващи при много тежки или много продължителни тренировки с ограничена въглехидратна диета, до 38% от общите нужди на енергия в организма може да бъде доставена от BCAA. Този процент се е увеличил от предишните установени нива с 15-18%. Такива данни квалифицират ВСАА като "супер-храни" правейки ги изключително важни - да не говорим за техните допълнителни ефекти в ремоделиранетo на мускулната тъкан след тренировки с тежести. Сериозните културисти трябва да се стремят към 10 - 25 грама дневно.
|
L-Глутамин
Л-Глутаминът е основна незаменима аминокиселина, която е субстрат за производството на други аминокиселини и притежава силно изразено анаболно, енергетично и антиоксидантно действие. Глутаминът предпазва мускулите от травми по време на натоварвания, участва в процеса на стимулация на синтезирането на хормона на растежа, като също е един от задължителните елементи на правилното протичане на възстановителния процес при активно спортуващи. Известен е на спортната общност с положителното си въздействие върху обема на клетките, имунната функция на тялото и рециклирането на протеинен субстрат за засилване на протеиновия синтез в мускулите.
|
L-Глицин
Л-Глицинът е най-малката по размер аминокиселина, но оказва мощно въздействие върху нашето тяло и е свързана с голям набор биохимични реакции особено за производството на мускулната тъкан и превръщането на глюкозата в енергия. Глицинът играе важна роля също в поддържането на функциите на централната нервна система – оказва положително влияние при голямо напрежение, липса на сън. В комбинация с аргинин и метионин, глицинът предотвратява разпада на мускулите като повишава нивата на креатина. Почти 1/3-та от колагена се състои от глицин. Без него раните не биха могли да заздравеят. Използва се още при анемия, епилепсия, умора и липса на енергия, както и при хиперактивност.
|
L-Валин
Л-Валинът е незаменима аминокиселина с разклонена верига, която стимулира нарастването на мускулната тъкан, повишава физическата издръжливост и е един от основните елементи на възстановяването след тренировъчния процес. Валинът е една от най-важните аминокиселини в производството, поддръжката и възстановяването на мускулната тъкан като има силен синергичен ефект в комбинация с Изолевцин и Левцин. Има положителен ефект при главоболие, виене на свят, умора, раздразнителност и депресия, причинени от протеинен дефицит. Както и другите аминокиселини с разклонена верига, и Л-Валинът се метаболизира директно в мускула, което дава директно “гориво” на мускула и има моментален ефект след прием.
Какви са основните предимства на BCAA?
За разлика от други амино киселини които се метаболизират в стомаха, BCAA се метаболизират директно в мускула, за да предоставят почти мигновено гориво. Това уникално качество означава, че те са много анаболни (изграждат мускула) и много антикатаболни ( спират мускулния разпад при натоварвания). Тези специални аминокиселини (Левцин, Изолевцин и Валин) не могат да бъдат синтезирани от нашето тяло, но са от съществено значение за нарастването му. Някои изследвания, провеждани от "Протеиновия Доктор", Ерик Серано MD, показват, че при определени метаболитни процеси възникващи при много тежки или много продължителни тренировки с ограничена въглехидратна диета, до 38% от общите нужди на енергия в организма може да бъде доставена от BCAA. Този процент се е увеличил от предишните установени нива с 15-18%. Такива данни квалифицират ВСАА като "супер-храни" правейки ги изключително важни - да не говорим за техните допълнителни ефекти в ремоделиранетo на мускулната тъкан след тренировки с тежести. Сериозните културисти трябва да се стремят към 10 - 25 грама дневно.
|
L-Цистеин
Л-Цистеин е аминокиселина, която често се предлага като хранителна добавка. Използва се като помощно средство при лечението на диабет, колит, бронхит, артрит и ангина. Цистеинът помага за предпазване от свободните радикали, бори се със стареенето и съдейства за предотвратяване на вредните изменения в клетките. Известен е също, че допринася за издръжливост и повишена концентрация при натоварени тренировки. Освен това произвежда глутатион, който пречиства черния дроб.
|
L-Аспаргин
Л-Аспаргинът е аминокиселина, открита през 1806г., която се грижи за това да поддържа баланса в нервната ни система – т.е. да не бъдем нито прекалено изнервени, нито прекалено спокойни. Основните ползи от употребата на Л-аспаргин: - поддържа баланс във функциите на мозъчните и нервните клетки; - има ключово участие в трансформирането на аминокиселините, което от изключителна важност за естественото протичане на всички процеси в организма; - повлиява положително депресионни или превъзбудени състояния; - помага за изчистването на организма от амоняк.
|
L-Хистидин
Л-Хистидин е незаменима аминокиселина, която участва в процеса на формиране на протеините и наличността й в тялото влияе върху някои от основните метаболитни реакции. Хистидинът индиректно е отговорен за снабдяването на клетките с кислород и енергия, съответно повишава мускулните сила, издръжливост и аеробен капацитет. Хистидинът регулира естествените механизми на възстановяване на клетките и тъканите, без които не би било възможно зарастването на рани и регенерирането на органите и възстановяването на мускулите след травми. Хистидинът има свойството да се свързва с токсични и радиационни клетки, като по този начин ги извежда извън тялото и провежда естествена детоксикация на организма. Отговорен е също за заздравяването на обвивката на миелина, което от своя страна предпазва нервните клетки и не позволява дегенеративни състояния и вредни видоизменения.
|
L-Фенилаланин
Л-Фенилаланин е аминокиселина, която не се произвежда от тялото. Тя трябва да се приема чрез храната или чрез хранителни добавки. Фенилаланинът е сериозен помощник при изграждането на протеини в тялото и съответно за самото постигане на здраво и силно тяло. Съдейства за предотвратяване на навяхвания при продължителни мускулни натоварвания, както и за възстановяване след тренировка. Фенилаланинът е прекурсор на тирозина, който пък е прекурсор на хормоните на щитовидната жлеза. Поради тази причина аминокиселината има също положителен ефект върху метаболизма и регулирането на теглото. Л-Фенилаланинът съдейства за намаляване на апетита и нуждата от сън. Повишава сексуалността и облекчава депресията. Подобрява мозъчната дейност и паметта. Съдейства за подобряване на настроението и подкрепя нервната система, което позволява максимални контракции и отпускания на мускулите и повишава тяхната издръжливост.
|
L-Аланин
Л-Аланин е аминокиселина със особено значение за премахването на мазнини. Аланинът реално използва кръвната захар, за да дава енергия на мускулите. Наличието на аланин в тялото позволява реалното съкращение на мускулите. В комбинация с аргинин и глицин, аланинът помага за намаляване на цялостната артериална плака и помага за прочистването на сърдечно-съдовата система. Другите ползи на аланина са свързани с регулирането на инсулина, високото кръвно налягане и нормалното действие на простатата.
|
L-Триптофан
Л-Триптофан е аминокиселина, която, когато получи достъп до мозъка, се превръща в невротрансмитера серотонин. При нужда триптофанът може да се трансформира и в ниацин. Има положително влияние върху регулирането на съня, настроението и апетита, поддържа здрава нервна система. Допълнителният прием на Л-триптофан може да намали усещането за умора по време на тренировки.
|
L-Треонин
Л-Треонин е незаменима аминокиселина, която се съдържа в централната нервна система. Спомага за формирането на колагена, зъбния емайл и мускулната тъкан и участва в синтеза на глицин и серин. В комбинация с метионина и аспаргиновата киселина подпомага преработването на мазнини в черния дроб. Треонинът поддържа функциите на сърдечно-съдовата, нервната и имунната система. Особено положителен ефект има за зарастване на рани и за възстановяване след тежко мускулно натоварване. Треонинът влияе положително и при състояния на депресия.
|
L-Тирозин
Л-Тирозин е аминокиселина, която помага при умора и стрес. Съдейства за подобряване на концентрацията и за пълноценно провеждане на тренировъчния план. Подобрява интензитета на тренировките и предотвратява пренатоварвания и травми. Влияе положително на периферната и на централната нервна система. Тирозинът е прекурсор на хормоните на щитовидната жлеза, засилва термогенезата и има положителен ефект върху метаболизма и за регулиране на теглото.
|
L-Серин
Л-Серинът е аминокиселина, от която тялото ни се нуждае, но не произвежда. Тя се набавя със здравословен хранителен режим или чрез хранителни добавки. Основната употреба на серин в тялото има за цел да поддържа функциите на централната нервна система, както и всички мозъчни дейности. Серинът се съдържа в обвивката на миелина, който покрива нервите в мозъка. Без достатъчно серин обвивката на миелина става много тънка или съвсем изчезва, което води до невъзможност на нервите да провеждат импулси към другите части от тялото. Л-серинът също подпомага производството на антитела и имуноглобулин, които от своя страна допринасят за здрава имунна система. В допълнение серинът е необходим за производството на триптофан, който се използва за образуването на серотонин, а той регулира настроението, повлиява положително депресия и тревожност.
|
L-Пролин
Л-Пролин е аминокиселина, прекурсор на колагена, който от своя страна е основен градивен елемент на сухожилия, хрущяли, връзки, артерии, вени, мускули и други. Пролинът е изключително важен при зарастването на рани, поддържането на гъвкави стави и мускули и за предотвратяването на травми при натоварен режим на тренировки. Използва се успешно за повлияване симптомите при болки в гърба и артрит. Аминокиселината е особено полезна при бегачите на дълги разстояния, тъй като при напрегнати и продължителни тренировки и стриктен и натоварен тренировъчен режим, при понижаване на глюкозните нива, за да получи енергия, организмът започва да “изяжда” директно мускулите. Пролинът помага също в борбата на организма със стареенето и поддържа кожата млада и здрава. Има положителен ефект и за поддържане еластичността на съединителната тъкан.
|
L-Метионин
Л-Метионин съдейства за разграждането и употребата на мазнините, което от своя страна повишава нивата на тестостерона. Елиминира излишните мазнини от кръвния поток, което резултира в намаляване на мазните натрупвания в тъканите. Помага също за храносмилането и изчистването на стомаха и черния дроб от тежки метали. Метионинът е добър антиоксидант, тъй като доставя сяра, деактивира свободните радикали и влияе изключително положително върху паметта. Освен това е прекурсор на цистеина, който пък произвежда глутатион и пречиства черния дроб. Освен това е една от трите аминокиселини, необходими за естественото производство на креатин монохидрат, който дава повече енергия и мускулен растеж.
|
L-Изолевцин
Л-Изолевцин е незаменима аминокиселина с разклонена верига, която стимулира нарастването на мускулната тъкан и повишава физическата издръжливост. Дава енергия и е основен елемент на възстановяването след тренировъчния процес. Изолевцинът е една от най-важните аминокиселини за производството, поддръжката и възстановяването на мускулна тъкан, като има силен синергичен ефект при комбиниран прием с Л-Валин и Л-Левцин. Има добър ефект за облекчаване на главоболие, при виене на свят, умора, раздразнителност и депресия, причинени от протеинен дефицит. Л-Изолевцинът се метаболизира директно в мускула като по този начин го снабдява почти мигновено с “гориво”.
Какви са основните предимства на BCAA?
За разлика от други амино киселини които се метаболизират в стомаха, BCAA се метаболизират директно в мускула, за да предоставят почти мигновено гориво. Това уникално качество означава, че те са много анаболни (изграждат мускула) и много антикатаболни ( спират мускулния разпад при натоварвания). Тези специални аминокиселини (Левцин, Изолевцин и Валин) не могат да бъдат синтезирани от нашето тяло, но са от съществено значение за нарастването му. Някои изследвания, провеждани от "Протеиновия Доктор", Ерик Серано MD, показват, че при определени метаболитни процеси възникващи при много тежки или много продължителни тренировки с ограничена въглехидратна диета, до 38% от общите нужди на енергия в организма може да бъде доставена от BCAA. Този процент се е увеличил от предишните установени нива с 15-18%. Такива данни квалифицират ВСАА като "супер-храни" правейки ги изключително важни - да не говорим за техните допълнителни ефекти в ремоделиранетo на мускулната тъкан след тренировки с тежести. Сериозните културисти трябва да се стремят към 10 - 25 грама дневно.
|
Хром (III) хлорид
Хромът е фактор, който участва в преработката на глюкоза в организма, взаимодейства с инсулина и инсулиновите рецептори на клетъчните стени и помага за регулиране на чувството за глад.
|
Все още няма отзиви.