Вкусна тиквена крем супа
Тиквата е типичен есенен плод и ценен източник на много полезни вещества. Тя съдържа диетични фибри и има високо съдържание на различни видове витамини – А, B, C . Съдържа много минерали като натрий, калий, калций и др.
Тиквата е полезна за храносмилателната система, затова се използва широко в хранителната терапия. От нея можем да приготвим много вкусни ястия. Ето една рецепта за апетитна, кадифена есенна супа.
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Необходими продукти:
- около 1/2 кг обелена и почистена тиква
- 3-4 картофа
- 2-3 моркова
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- сол – на вкус
- черен пипер – 1 – 2 щипки по желание
- зехтин- 20 – 30 г
Приготвяне:
Нарежете всички почистени зеленчуци на кубчета и ги залейте с около 800 мл вода и зехтина. Посолете, захлупете и варете 25 минути.
Дръпнете от огъня, добавете черният пипер и още сол, ако е необходимо, и пасирайте до гладък зеленчуков крем.
Разредете с още вода, ако е нужно. Поднесете тази полезна тиквена супа гореща, като може да поръсите с печени или сурови тиквени семки.