Средиземноморска лятна салата
Приготвянето на тази лятна салата се състои от няколко стъпки, но крайния резултат си заслужава! Някои от съставките може да приготвите предварително.
Съставки:
3 – 4 чаши зеленолситни зеленчуци по избор
дресинг с авокадо
1 чаша смес леща с тиквички
1 чаша кускус
1 чаша цвекло
6 супени лъжици козе сирене
прясно смлян черен пипер,
пресен нарязан кориaндър
Приготовление
Сложете зеленолистните зеленчуци с дресинга от авокадо и подредете в купа за сервиране. После сложете лещата, кускуса и цвеклото върху зеленчуците. Натрошете отгоре козето сирене. Поръсете с прясно смления черен пипер и нарязания коринадър.
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Как да приготвим сместа от леща и тиквички
Кипнете за 20 минути: 1 чаша вода, ¼ чаша френска леща и щипка асафетида. Докато се готви смесете ¼ чаша нарязан фенел и 2 супени лъжици копър с щипка сол и пипер, 1 супена лъжица оризов оцет и 2 супени лъжици зехтин. Леко сотирайте ½ чаша тиквички в нарязан лук, слънчогледово олио и оризов оцет. Охладете лещата и тиквичките, след което смесете всички съставки и ги оставете да престоят в хладилника за през нощта или за около 4 часа.
Как да приготвим кускуса
Сотирайте ½ чаша кускус с 2 супени лъжици олио за около 2-3 минути. Добавете ¾ чаша вода или бульон, оставете да кипне и оставете да къкри около 10-15 минути. Добавете 2 супени лъжици нарязан магданоз, сокът от ½ лимон, ½ супена лъжица сол и ¼ лъжичка пипер. Може да се използва топъл или да се приготви предварително и да се охлади.
Как да приготвим цвеклото
Вземете едно средно голямо червено цвекло и го нарежете на четвъртини. Обелете твърдата външна обвивка. Задушете в покрит тиган с около 2,5 см вода за около 20 минути. Охладете, нарежете на по-малки парчета и сложете в хладилника.
Дресинг с авокадо
- 1 малко зряло авокадо
- 2 супени лъжици сок от лайм
- 2 супени лъжициоцет
- ½ чаша зехтин
- 1 лъжица нарязан магданоз
- 1 лъжица нарязан кориандър
- сол и пипер на вкус