Противовъзпалителни природни напитки за лечение на подагра
Комбинацията от различни натурални продукти, спомага за намаляване нивата на пикочната киселина в кръвта, облекчава възпалението и болката при подагра.
Чай от черешови дръжки
Необходими са шепа добре измити, пресни черешови дръжки, които се заливат с литър гореща вода и се оставят да къкрят около 7 минути. След това течността се запарва за 20 минути, прецежда се и се консумира по 1 ч.ч. преди хранене.
В случай, че разполагате с изсушени черешови дръжки ще са необходими 2 с.л. ситно нарязани дръжки на половин литър вода, варят се за 10 минути, а след това течността се прецежда. Пие се преди хранене, 2 или 3 пъти на ден по 100 мл.
Противовъзпалителна напитка с ананас и череши
Необходими продукти:
1 ч.ч. сок от череши
1 ананас
1 с.л. куркума
2 см корен от джинджифил или 1 с.л. сух джинджифил
Пчелен мед (по желание)
Начин на приготвяне:
Нарежете ананаса на парченца, включително и твърдата средна част. Нарязаният ананас поставете в блендер и пюрирайте, добавете сока от череши, куркумата и джинджифила. Готовата смес прехвърлете в стъклен буркан с капак или друг подходящ стъклен съд с добро затваряне. Оставете съда в хладилник за 10 дни. След 10-я ден напитката е готова за консумация и може да бъде овкусена с малко мед. Тази противовъзпалителна напитка може да се съхранява в хладилник в продължение на 1 месец. При остри пристъпи на подагра, с цел бързо и ефикасно облекчаване на болката и възпалението, се препоръчва ежедневен прием на 100 мл от напитката.
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Противъзпалителна напитка с ананас и лимони за намаляване нивата на пикочната киселина
Необходими продукти:
1 ананас
Сок от два лимона
2 с.л. куркума
3 с.л. настърган джинджифилов корен
1 с.л. мед или кленов сироп (по желание)
Начин на приготвяне:
Нарежете ананаса на парченца, включително и твърдата средна част. Нарязаният ананас поставете в блендер и пюрирайте до гладкост, добавете куркумата и джинджифила, лимоновия сок и подсладете по желание. Напитката се приема веднъж на ден, по 100 мл – след храна.