Ползите от галангала
Галангалът е подправка от семейство Джинджифилови, която широко се използва в азиатската кухня. Вкусът на растението е свеж и леко пикантен, малко наподобява този на лимона.
В билколечението галангалът често се използва за лечение на стомашни проблеми като колики, гадене, подуване на корема, както и за подобряване апетита на децата и смекчаване симптомите на гадене и морска болест. Ефикасен е при хрема, възпалено гърло, кашлица и бронхит.
Галангалът е богат на антиоксиданти, които намаляват вредното влияние на свободните радикали. Флавоноидите и танините, които съдържа, имат противовъзпалително действие – потискат или унищожават растежа на микроорганизми, включително гъбички и бактерии.
Галангалът има антибактериален, противовъзпалителен и аналгетичен ефект.
-
МАСЛО ОТ КРИЛ
Богат източник на Омега-3
-
МАСЛО ОТ НИГЕЛА САТИВА
За здрави клетки и имунна система
-
СУПРЕМА
Пълна гама витамини, минерали и микроелементи за всеки
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
В алтернативната медицина галангалът се използва за лечението на следните здравословни проблеми:
- лошо храносмилане
- гадене и морска болест
- язви
- диария
- диабет
- лош дъх
Счита се, че галангалът подобрява храносмилането, стимулира кръвообращението, подпомага отслабването и предпазва от затлъстяване.
Прилаган директно върху кожата, забавя процесите на стареене и е ефикасен при акне.
Клиничните проучвания потвърждават, че галангалът подобрява храносмилането и предпазва от затлъстяване. Той повлиява върху нивата на хормона лептин, който има ключова роля в метаболизма на мазнините. Освен това спомага за регулиране нивата на кръвната захар и може да помогне за забавянето на растежа и разпространението на рака на гърдата.