Невероятен шейк със суперхрани намалява високото кръвно налягане и подобрява настроението
Да, понякога шоколадът ни е просто необходим. Думата какао означава “храна на боговете” и с многото ползи, които получаваме от суровото какао действително можем да се убедим, че това е вярно.
Какаото действа добре при високо кръвно налягане. Теоброминът, който се съдържа в него, увеличава производството на урина. Поради диуретичния си ефект какаото се оказва полезно при хора, които страдат от хипертония.
Какаото съдържа фенилетиламин – съставка, която е известна като “веществото на любовта”, защото организмът ни я произвежда, когато сме влюбени. Фенилетиламинът ускорява метаболизма и увеличава нивото на енергия в тялото ни, а също така оказва благотворно въздействие върху паметта и когнитивните функции.
Какаото покрива нуждите ни от магнезий. Недостигът на ценния елемент може да доведе до мускулни крампи, мигрена и главоболие, тревожност, сърдечни смущения. Магнезият управлява над 300 функции в тялото ни и е един от най-важните елементи. Затова е необходимо да подбираме добре храната, която приемаме, така че да си осигуряваме необходимото количество. А няма по-добър източник от суровото какао и какаовите зърна.
Предлагаме ви да си приготвите едно невероятно вкусно и полезно смути. То пази сърцето, регулира кръвното налягане, подобрява настроението и ви изпълва с енергия.
-
ГИНКО БИЛОБА 100МГ
За безупречна памет
-
ГИНКО БИЛОБА 30МГ
За безупречна памет
-
СУПРЕМА
Пълна гама витамини, минерали и микроелементи за всеки
Необходими са ви:
1 чаша кокосова вода или кокосово мляко
½ авокадо или 1 банан
(ако желаете, комбинирайте двете съставки – ¼ авокадо и 1 малък банан)
1 с.л. какао на прах (сурово)
1 ч.л. бадемова паста (може и сусамов тахан)
1 ч.л. корен мака на прах
1 ч.л. семена чиа
¼ ч.л. ванилия на прах (от пръчица)
По желание можете да прибавите 1-2 бр фурми за сладост.
Разбъркайте всичко в блендер. Накрая поръсете с канела и счукани какаови зърна. Ако оставите в хладилника за 5 минути, ще се сгъсти заради семената чиа и ще стане още по-вкусно и засищащо.