Мъфини със спанак
Богатият на полезни вещества спанак може да се консумира целогодишно и под различна форма. Ето една бърза и лесна рецепта за вкусни мъфини с този зеленолистен зеленчук.
Той е полезен с голямото количество витамини, които не се разрушават при варене. Единствено съдържанието на витамин С може да се намали до 3 пъти при консервиране, готвене или сушене.
По съдържание на протеини спанакът превъзхожда всички зеленчуци, като отстъпва единствено на зеления грах и младия зелен фасул. Листата му съдържат големи количества желязо – до 0,118%, под формата на лесно усвоими от организма органични съединения.
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Необходими продукти
- ½ ч.ч. брашно
- ¾ ч.ч. прясно мляко
- ½ ч.ч. извара
- 2 яйца
- ¾ ч.ч. разтопено масло
- 1 ч.ч. пасиран спанак
- 1 щипка индийско орехче
- 1 ч.л. бакпулвер
- ½ ч.л. сода за хляб
- 1 ч.л. сол
Приготвяне:
Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Разтапя се маслото на водна баня. След това се разбиват яйцата и се добавя изварата. Сипват се млякото и разтопеното масло. Добавя се спанака.
В друг съд се сместват пресятото брашно, содата, бакпулверът и солта. Към млечната смес се добавя брашнената и се бърка с голяма лъжица докато всичко се смеси добре. Готовото тесто се изсипва във формички за мъфини в предварително поставени хартиени чашки.
Време за печене: 20-25 минути