Лятна салата: халуми на тиган с диня и каперси в галета
В тази салата си взаимодействат различни текстури, температури и аромати.
Съставки:
- 750 грама диня
- 2 лука-шалот, нарязан на фини парчета
- 100 мл зехтин-екстра върджин
- 4 чаени лъжички бял балсамов оцет
- 300 грама нарязано халуми
- лимонов сок
- 75грама натрошен хляб на трохи или галета
- 1-2 скилидки чесън, ситно нарязан
- 2½ супени лъжици каперси
- 50 грамабланширани бадеми, запечени и нарязани
- китка мента, листа
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Стъпка 1
Нарежете динята на кубчета или парчета и сложете в купа заедно с лука-шалот. Добавете 4 супени лъжици зехтин и оцет балсамико, после подправете с прясно смлян черен пипер. Покрийте и сложете в хладилника за около 15-20 минути.
Стъпка 2
Загрейте оставащия зехтин в тиган. Запържете галетата докато станат златисти. Добавете чесън, чили и каперси и оставете за още около минута, после сложете бадемите. Вдигнете от огъня, добавете накъсаната мента – може да е малко солено, но динята ще балансира вкуса.
Стъпка 3
Намажете халумито с малко зехтин и сложете върху тигана. Запечете от двете страни докато сиренето започне да се топи, но все още запазва формата си и грил тигана се отпечата върху него.
Извадете охладената диня и шалот с останалата част от ментовите листа и сол. Разделете в четири чинии или поднесете като плато. Сложете горещото халуми отгоре. Изцедете лимоновия сок и сложете запържените галета и каперси. Консумирайте веднага.