Лимонови кори и зехтин срещу болки в ставите
Основните виновници за болките в ставите са определени състояния и заболявания като: ревматоиден артрит, остеоартрит, подагра, както и някои навяхвания и изкълчвания.
Ставите свързват костите и благодарение на това ние можем спокойно да движим ръце, крака и други части на тялото. Понякога обаче хрущялите се износват, намалява течността, която смазва ставите и това води до болки, които варират от леко дразнене до непоносимост.
Тук на помощ ни идва лимонът.
Лимоните съдържар огромни количества витамин С – с един лимон може да си набавим над 30 % от препоръчителната дневна доза от витамина. Той отговаря за формирането на важни тъкани в нашето тяло, които са част от сухожилията, кожата и кръвоносните съдове. Витамин С също така подпомага заздравяването и зарастването на рани, поддържането на здравето на костите и зъбите. Лимоните са богати и на калций, който в комбинация с витамин С е от основно значение за здравия скелет.
Пробвайте следната рецепта с лимон против болки в ставите. Ако го направите вечерта, още на сутринта ще почувствате облекчение.
-
ОСТЕОВИТ ПЛЮС
При костно-ставни проблеми
-
ХАЙФЛЕКС ЗЕЛЕНОУСТА МИДА
При костно-ставни проблеми
За целта са ви необходими:
– 4 лимона
– зехтин
– буркан
– марля
– найлонов плик
– вълнен шал
Отделете корите на лимоните, поставете ги в буркан и напълнете до горе със зехтин. Затворете добре буркана и оставете да престои така две седмици.
След това можете да използвате, като поставите малко от зехтина върху марля и наложите на болезнените места. Покрийте с найлоновия плик и увийте с вълнения шал.
А освен това можете да ядете лимоновите кори:
– Те намаляват нивото на холестерола. Съдържат калий, който спомага за регулиране на кръвното налягане.
– Подпомагат храносмилането и имунитета.
– Подобряват вида на кожата, тъй като лимонената киселина и витамин С се борят със свободните радикали, които причиняват състаряването и набръчкването на кожата, както и образуването на тъмни петна.
– Помагат при сваляне на килограми, тъй като съдържат пектин който предотвратява усвояването на прекалено количество въглехидрати.