Титаниевият диоксид в дъвките уврежда храносмилателната система
Обичате ли да дъвчите дъвка? Факт е, че за много хора дъвченето на дъвка се е превърнало в навик, някои използват дъвката, за да освежат набързо дъха си след храна, други, за да залъжат глада си, но независимо от причината, вкуса и аромата на дъвката, тя крие опасност от сериозни здравословни рискове.
Дъвките съдържат титаниев диоксид, който Световната Здравна Организация (СЗО) твърди, че е безопасен, но днес специалистите и резултатите от редица проучвания поставят безопасността на съединението под въпрос. Титаниевият диоксид съдържа наночастици, които оказват силно механично действие върху живите клетки и разрушават естествената им структура.
Титаниевият диоксид се среща в дъвките, в много храни и козметични продукти под обозначението Е171. Съединението се използва за подсилване на белия цвят на дъвките и на голяма част от козметичните продукти.
Проучване от 2017 г., публикувано в списанието NanoImpact показва, че титаниевият диоксид може да окаже сериозно негативно влияние върху здравето на червата. При проучването изследователите излагат клетки на тънките черва на наночастици титаниев диоксид за период от 4 часа, за да изследват острата експозиция и за период от 5 дни, за да проследят хроничната експозиция. Заключенията на екипа са шокиращи.
Хроничното излагане на наночастици титаниев диоксид в храната:
– прави чревната бариера по-слаба
– забавя обмяната на веществата
– провокира възпалителни процеси
– отслабва защитата на червата срещу патогени
– блокира усвояването на основни хранителни вещества като желязо, цинк и мастни киселини, намалявайки ефективността на микровилите в тънките черва
Още Хипократ е казал, че “всички болести започват от червата”, а съвременната медицина и наука потвърждават, че нарушаването на чревното здраве води до развитието на редица заболявания. Съществува неразривна връзка между здравето и състоянието на червата и имунитета. А титаниевият диоксид уврежда структурата на клетките в червата, позволявайки по този начин опасни бактерии и патогени да проникват в тях по-лесно. Освен това пречи на правилното усвояване на хранителните вещества и забавя по този начин метаболизма, задейства възпалителни процеси и ни прави по-уязвими към инфекции.
Дали ще продължите да дъвчите дъвка – всеки може да направи своя избор!
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Заредете се с естествени имуностимулатори и лекове.
– Тинктура или чай от ехинацея
– Мед
– Масло от евкалипт за инхалации
– Корен джинджифил и лимон
– Чесън и лук
– Добавки с витамин С и цинк или храни, които ги съдържат в по-голямо количество
И още нещо – не претоварвайте организма си с храна, тъй като така ще му остане по-малко енергия за борба с болестта. По възможност ограничете консумацията на захар, защото захарта и преработването й „спъват” дейността на имунната система.
И накрая – не се поддавайте на раздразнението и поддържайте позитивната нагласа за бързо оздравяване.