Домашна лимонада
Лимонадата е любима освежаваща напитка и има защо. Тя е съвършеният баланс между сладко и тръпчиво, което я прави изключително освежаваща в горещите дни. Също така е лесно да си я приготвим у дома, нужни са само три съставки и няколко минути от вашето време. Ако я опитате едва ли ще посегнете отново към вариантите в магазина.
Тази рецепта е за една кана, което са около шест порции.
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Съставки
1 ¼ чаши захар (може да заместите с мед по ваш вкус)
6 чаши студена вида
5 до 8 лимона (което прави около една чаша)
Лимон на парчета и прясна мента за украса
Приготвяне
- В тенджера сложете захарта (меда) и добавете 1 чаша вода.
- Кипнете на среден огън и разбъркайте докато захарта се разтопи.
- Изсипете в буркан и охладете до стайна температура. Сложете в хладилника, докато приготвяте останалата част.
- Изцедете лимоните.
- В кана сложете лимоновия сок и добавете 5 чаши студена вода.
- Смесете с охладения сироп.
- Поднесете в чаши с лед, украсете с парчета лимон или прясна мента и се насладете.
Може да съхранявате в хладилника в затворен контейнер до 5 дни. Може и да замразите във фризера – така ще може да я запазите до 6 месеца. Вариант е да я замразите и на ледчета, които да добавяте към други напитки.