Вегански безглутенов козунак
Великден ден не е Великден без козунаци. След сутрешна чаша кафе и парче козунак може да се изправите пред почти всякакво предизвикателство. За хора, които не ядат млечни продукти и глутен, е доста трудно по време на празниците, тъй като всички празнични храни ги съдържат.
Тук ще ви представим рецепта за класически великденски козунак, приготвен по-здравословно, с безглутеново брашно, кленов сироп и кокосово олио. Рецептата е лесна и приятна, но е важно да използваме добра мая и безглутенови брашна.
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Съставки:
250 мл бадемово мляко
3 супени лъжици кокосово масло
3 супени лъжици кленов сироп
лимонови кори
2 чаени лъжици ванилия
2 ч.л. инстантна суха мая
400 гр. оризово брашно
щипка сол
Приготвяне:
- Много важно е да измиете добре лимоните или портокалите преди да настържете кората.
- Добавете млякото в малък съд и оставете да поври. Разбъркайте кокосовото олио, кленовия сироп, лимоновата кора и изсипете в огнеупорна купа. Важно е да е топла на докосване. Разбъркайте маята и я оставете да почине за около 15 минути или докато образува пяна.
- Добавете и разбъракйте брашното и солта, докато се сгъстят.
- Изсипете тестото върху силиконова подложка и омесете добре, като добавяте брашно докато се получи гладко и меко тесто. Ако искате добавете и стафиди.
- Оствете тестото в купа и да престои на топло място за около час.
- Поствете тестото в силиконова форма и изпечете за около 30-45 минути на около 180 градуса.