Чаят от магданоз подпомага нервната система и спира възпалителните процеси

Повечето от нас свързват магданоза единствено с гарнирането на салати и ястия. Действително той служи чудесно за това и тушира силните аромати на чесън и риган. Но магданозът е и ценна билка, която се използва от хилядолетия при различни състояния и заболявания.
Един от начините, който позволява да се възползваме от ценните свойства на билката, е приготвянето на чай от нея.
Смята се, че чаят от магданоз има противораково действие, което се дължи на съдържащото се в растението вещество, наречено миристицин. То действа като инхибитор на растежа и развитието на туморните клетки, особено при рак в храносмилателната система или белите дробове.
Сокът в листата на магданоза подобрява състоянията, породени от невротоксичност. Изследване, проведено с мишки, които страдали от поведенчески и биохимични аномалии, отчита значително подобряване на състоянието на гризачите при третиране със сок от магданоз. Подобрени били функциите на мозъчните неврони, оксидативният стрес бил неутрализиран.
Магданозът има силно противовъзпалително действие. Както е известно, възпалителните процеси в организма водят до редица сериозни заболявания, най-често свързани с костите и ставите. В магданоза се съдържа голямо количество витамин С, което помага при третирането на симптоми на артрит, остеоартрит и други възпаления.
-
GOOD-BETTER-BEST
Против стрес, физическо и умствено натоварване
-
ЗЛАТЕН КОРЕН
Против стрес, физическо и умствено натоварване
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Как да си приготвим чай от магданоз?
Необходими съставки:
4-5 стръка магданоз
¼ или ½ лимон
3 ч.ч. вода
1 ч.л. мед
Поставете водата на котлона да заври.
Сложете магданоза и лимона в огнеупорен съд и залейте с горещата вода, като държите корените на магданоза нагоре, тоест гледате да запарите основно листната част.
Оставате да се запари за около 5 минути.
Прецедете и добавете мед, след като поизстине още малко.
Консумирайте поне веднъж дневно.