Червена боровинка (cranberry)

Последните проучвания показват противовъзпалителния ефект на червената боровинка при всякакъв вид инфекции, особено при тези на пикочните пътища и на червата. Ефектът се дължи на някои компоненти на червената боровинка, които пречат на захващането на бактериите – патогенните организми не могат да се задържат и може да се изхвърлят с урината. Съответният противозалепващ ефект е доказан. Споменатите компоненти са проантоцианидините, съдържащи се в червената боровинка. Лабораторни опити показват също, че червените боровинки могат да намалят образуването на зъбна плака. Това със сигурност се основава на същия механизъм – бактериите в устата се отлепват и могат да бъдат изхвърлени лесно чрез изплакване на зъбите. Подобен е ефектът и с “лошите” бактерии в чревната система.

Не бяха намерени продукти, отговарящи на критериите Ви.

Updating…
  • Нямате артикули в количката.