Масло от крил

Две капсули Масло от крил на Виталис Фарма (дневната доза) съдържат 200 mg Омега 3 мастни киселини, от които:
– 120 mg EPA (ейкозапентаенова киселина)
– 55 mg DHA (докозахексаенова киселина).

Антарктическият крил (Euphausia Superba) представлява дребно ракообразно, подобно на скарида и е широко разпространен в студените води на Южния океан. Крил на норвежки език означава “храна за китове”.
Научно доказано е, че маслото от крил e 48 пъти по-мощен антиоксидант от рибеното масло, 34 пъти по-мощен антиоксидант от коензим Q10 и 300 пъти по-мощен антиоксидант от витамини А и Е.
Маслото от крил е богат източник на омега 3-мастните киселини EPA и DHA – есенциални мастни киселини, т.е. мастни киселини, които организмът не може да произвежда сам. За правилното функциониране на всички клетки в организма и за поддържането на добро здраве, човешкото тяло се нуждае от тези полезни омега-3 мастни киселини. Редица изследвания потвърждават и доказват благоприятните ефекти, които те оказват върху здравето. Омега-3 мастните киселини балансират естествения противовъзпалителен отговор на тялото, подобряват имунната и сърдечно-съдовата функция, мозъчната функция и емоционалния баланс, подвижността и функциите на ставите, състоянието на кожата. През последните години маслото от крил е един от най-проучваните и предпочитани източници на омега-3 мастни киселини. За здравето на човешкия организъм от най-съществено значение са дълговерижните ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA), които се намират във висока концентрация в маслото от крил. Фосфолипидната им структура ги прави много по-бързи и по-лесни за усвояване от организма.
В допълнение към омега-3 мастните киселини, маслото от крил съдържа холин, витамин Е, витамин А и мощния антиоксидант астаксантин. Холинът е изключително важен за правилното функциониране на мозъка и паметта, а освен това поддържа мастния и холестеролния метаболизъм, подпомага здравето на сърцето и черния дроб. Астаксантинът е каротеноид с мощни антиоксидантни свойства, известен като “царят на каротеноидите”, който според проучванията е 550 пъти по-силен от витамин Е, 6000 пъти по-мощен от витамин С и 800 пъти по-ефикасен от коензим Q10 по отношение на елиминиране на свободните радикали. Освен това, астаксантинът предпазва от окисление омега-3 мастните киселини в маслото от крил, действа като естествен консервант, запазвайки качествата и стабилността му за дълго време. Витамин А поддържа имунната система, зрението, повишава устойчивостта на организма към инфекциозни заболявания. Витамин Е е най-известен като мастно-разтворим “ловец на свободни радикали”. Той също така играе важна роля в протеиновия и мастния метаболизъм. Витамин Е поддържа функционирането на сърдечно-съдовата система и има противовъзпалително действие. Тази комбинация от вещества прави маслото от крил уникален продукт сред останалите такива, съдържащи омега-3 мастни киселини.
В основата на всеки болестен процес стои възпалението, а проучванията показват, че приемът на масло от крил само за 8 седмици, помага за значителното намаляване на нивата на възпалителните маркери в кръвта. Особено добре се повлияват хората с артритни и други възпалителни проблеми, чието състояние значително се облекчава след приема на масло от крил.
Омега-3 мастните киселини в маслото от крил помагат за намаляване на апетита, ускоряват метаболизма и спомагат за по-бързото изгаряне на мазнините по време на тренировка.
Маслото от крил е ефективно и при всички предменструални неразположения, независимо дали имат физически или емоционален характер. Много хора, приемащи това масло споделят, че устойчивостта им на стрес се повишава и се чувстват по-спокойни и енергични след употребата му.

Продукти съдържащи Масло от крил