Естествен колаген тип 1

Колаген е основна съставка на ставните хрущяли и съединителната тъкан и има ключово значение за правилното им функциониране. Приемането на колаген помага за поддържане на костите, съединителната тъкан, ставния хрущял и скелетната мускулатура. Той намалява уврежданията на ставите следствие оксидативен стрес и улеснява подвижността им.

Колаген тип 1 е най-разпространения тип колаген в човешкото тяло. Най-общо, колаген тип 1 се съдържа във всички структури на тялото, в които тъканта трябва да е гъвкава. Той е отлично средство за възстановяване на мускулите, костите и гръбначния стълб, тъй като образува най-дългите тройни спирали, което прави структурата му изключително подходяща за образуване на силни влакнести мрежи, които могат да се разтягат, без да се късат.

Колагенът има облекчаващо болката действие и подпомага укрепването на връзките и сухожилията. Използва се като помощно средство при лечението на артрит, артроза и дископатия, тъй като има силно стимулиращо действие за възстановяване на хрущялите. Освен това колагенът има изключително благотворно действие върху здравето на зъбите и очите и върху кожната еластичност и твърдост.

Продукти съдържащи Естествен колаген тип 1