Препоръчителната дневна доза съдържа:
- Гуарана (екстракт) 200,000 mg
- Синефрин 125,000 mg
- Червен пипер 120,000 mg
- L-Карнитин тартарат 90,000 mg
- Чили 55,000 mg
- Мате чай (екстракт) 50,000 mg
- Зелен чай (екстракт) 50,000 mg
- Топола (кора) 50,000 mg
- L-Тирозин 50,000 mg
- Черен пипер (екстракт) 40,000 mg
- Кофеин 25,500 mg
- L-Цитрулин 25,000 mg
- Джинджифил (екстракт) 25,000 mg
- Соеви изофлавони (40%) 25,000 mg
- Чили (екстракт) 25,000 mg
- Витамин В5 21,836 mg
- Дълъг пипер (екстракт) 20,000 mg
- Черен пипер 15,000 mg
- Джинджифил (корен) 15,000 mg
- Дълъг пипер (Piper Longum) 15,000 mg
- Физетин - екстракт 98% 7,000 mg
- Пиперин 3,000 mg
- Пиперин (екстракт) 3,000 mg
Гуарана (екстракт)
Ако се чувствате слаби и немотивирани, тогава имате нужда от малко естествен кофеин, който да раздвижи отново кръвта ви. Гуараната съдържа два пъти повече кофеин, отколкото кафето. Естественият кофеин помага и при проблеми с концентрацията. Той е перфектен за шофьори, които се налага да карат по-продължително време. Помага за подобряване на физическото и умственото представяне.
|
Синефрин
Синефринът е вещество, което се извлича от Citrus Aurantium (Горчив портокал). Една от основните му функции е ускоряването на метаболизма без отрицателен ефект върху сърдечния ритъм или кръвното налягане. Синефринът е ефективен стимулант, който помага за разширяване на аеробния капацитет при физическо натоварване, потиска апетита и създава усещане за съществен приток на енергия, които в комбинация водят до увеличено изгаряне на калории и мазнини, както и до по-качествено изпълнение на тренировъчните цели и повече издръжливост при натоварвания.
|
Червен пипер
Червеният пипер от сладки червени чушки активира термогенезата и ускорява метаболизма без да ускорява сърдечния ритъм или кръвното налягане. Освен това червеният пипер е източник на антиоксиданти, витамин В6, магнезий, витамин С и подобрява нощното ни виждане.
|
L-Карнитин тартарат
L-карнитин е естествена субстанция в тялото, която се намира в храните, преди всичко в месото (мускулите). Той е класифициран като витаминоподобно хранително вещество, което според ефектите си е роднина с витамините от група В. Затова дълго време е наричан витамин BT. L-карнитин е натоварен със задачи при производството на енергия в организма и поддържа нормалния метаболизъм на мазнините. L-карнитин може да се произвежда в човешкия черен дроб, бъбреците и мозъка. Ендогенният синтез започва да работи в пълна степен на възраст 14-15 години. Това обаче покрива само частично - едва до 10-30% от нормалните потребности на тялото от L-карнитин. По-голямата част от необходимото количество тялото си взима от веществата в храната. При голямо физическо натоварване или психически стрес се увеличава дневната потребност от L-карнитин. Когато тялото се нуждае от енергия, L-Carnitine играе важна роля. Той транспортира например свободните мастни киселини в митохондриите - биохимичните електроцентрали на всяка клетка. По този начин L-карнитинът е основно отговорен за производството на енергия от мазнините. Чрез своите метаболитни функции L-карнитинът помага за подобряване на жизнеността, за предотвратяване на сърдечни проблеми, за забавяне на класическия процес на стареене, за укрепването на имунната система, за образуването на кръв и освобождаването на кислород в червените кръвни телца. Като цяло, L-карнитинът дава важен принос за опазването на качеството на живот в зрялата възраст.
|
Чили
Лютите чушки чили ускоряват топлиннообразуващите процеси в организма, стимулират обмяната на веществата и превръщането на мазнините в енергия.
|
Мате чай (екстракт)
Чаят от мате съдържа естествени пуринови алкалоиди като кофеин, теобромин, флавоноиди като рутин, кверцетин, както и специфичната активна съставка мате сапонин. Действието е подобно на чай или гуарана, но също така има противовъзпалителни свойства, които се дължат на сапонини, които имат хемостатичен и антиоксидантен ефект.
|
Зелен чай (екстракт)
Зеленият чай за разлика от черния не се подлага на ферментация. Листата зелен чай (Camellia Sinensis) съдържат кофеин и са богати на катехини включително епикатехин, епикатехин галат, епигалокатехин и епигалокатехин галат (ECGC).
Катехините имат изумително здравно въздействие при сърдечно-съдови заболявания, както и превантивен ефект срещу дегенерацията на клетките. ECGC има много доказани положителни ефекти в класическите социални заболявания като затлъстяване, диабет, сърдечни заболявания и Алцхаймер.
|
Топола (кора)
Тополите образуват феноли като вторични растителни вещества. В кората на тополата (Populi cortex) се намират количествено интересни феноли като например фенол гликозиди, към които принадлежи салицинът. Салицинът може да се опише като естествена форма на аспирин (ацетилсалицилова киселина). Салицинът притежава естествени противовъзпалителни, спазмолитични, антибактериални и аналгетични свойства.
|
L-Тирозин
Л-Тирозин е аминокиселина, която помага при умора и стрес. Съдейства за подобряване на концентрацията и за пълноценно провеждане на тренировъчния план. Подобрява интензитета на тренировките и предотвратява пренатоварвания и травми. Влияе положително на периферната и на централната нервна система. Тирозинът е прекурсор на хормоните на щитовидната жлеза, засилва термогенезата и има положителен ефект върху метаболизма и за регулиране на теглото.
|
Черен пипер (екстракт)
Екстрактът от черен пипер намира приложение при простудни заболявания, невралгии и ревматизъм. Главните му компоненти са горчивият гликозид пиперин, витамин Е и С. Черният пипер захранва с енергия нервната система, подобрява храносмилателната функция на стомаха и укрепва мускулите на храносмилателните органи. С него човек изработва повече стомашен сок и ферменти. Черният пипер помага също при метеоризъм и при гастрит с повишена киселинност.
|
Кофеин
Кофеинът напоследък се използва като основна съставка в много диетични програми и фетбърнери и наистина изследванията през последните години показват, че действително може да ни помогне в борбата с килограмите. Кофеинът действа по два начина - като стимулира метаболизма и като енергиен бустер. Като начало приемът на кофеин засилва процеса на липолиза (разграждането на мазнините и отделянето на мастни киселини в кръвта), т.е. снабдява тялото с енергия. На всички ни е познат стимулиращия ефект на кафето – как повишава концентрацията и ни дава възможност да довършим задачата, с която се занимаваме, колкото и да сме били уморени преди това. Същото нещо кофеинът извършва и при физически тренировки – съвсем малко количество от него ни е достатъчно, за да дадем 100% от себе си при тренировка, а това от своя страна означава разбира се по-бързо постигнати резултати. Така кофеинът води до по-добри спортни постижения, повече издръжливост по време на тренировка, повече сила и ускорен метаболизъм.
Ако не го приемате като хранителна добавка, а под формата на кафе и друг тип стимуланти, бъдете внимателни да не прекалите с количеството, тъй като може да има нежелани странични ефекти като сърцебиене, нервност и др.
|
L-Цитрулин
Основната задача на L-Цитрулин в тялото е да оптимизира кръвното насищане на тъканите, което е от изключителна важност за провеждането на качествени тренировки и за по-бързо възстановяване. При недостатъчно кръвно насищане на тъканите редовността на тренировките се понижава, тъй като тялото изисква повече време за възстановяване след всяко натоварване. L- Цитрулинът се превръща в L-Аргинин, оттам в азотен оксид, който заема ключова роля във вазодилатацията. Тя пък, от своя страна, повишава количеството кръв и кислород, които се доставят в работещите мускули, като ги предпазва от умора. L-Цитрулин е важен още за възстановяването, тъй като помага за премахването на млечната киселина, която се образува при мускулна треска.
|
Джинджифил (екстракт)
Ароматът на джинджифил (Zingiber officinale) е приятен, вкуса е пикантен до лют. Джинджифиловият корен съдържа вискозен балсам (Олеорезин) от етерични масла и люта компонента - джинджероли и шоаголи. Стритият на прах корен от джинджифил притежава антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.
Използва се като средство против гадене и повръщане и има стимулиращ ефект спрямо стомашния сок, слюнката, формирането на жлъчния сок, както и функционирането на червата. Лютивите съставки имат положителен ефект и при известната болест на пътуването или морска болест.
|
Соеви изофлавони (40%)
Още преди 5000 години соята била позната като храна в Китай. Тя е богата на витамините А,В,Д, също на желязо, калций, цинк и редица биоактивни субстанции – фитостероли, фитоестрогени, изофлавони и др. Изофлавоните са антиоксиданти, които препятстват възникването на злокачествени новообразувания. Имат и съдоразширяващ ефект и се използват в профилактиката на сърдечно-съдови заболявания.
|
Чили (екстракт)
Екстрактът от лютите чушки чили увеличава топлиннообразуващите процеси в организма, стимулира обмяната на веществата и превръщането на мазнините в енергия.
|
Витамин В5
Витамин В5 е познат и като пантотенова киселина и се съдържа в почти всички храни. Витамин В5 е от съществено значение за изработването на коензим А, който пък от своя страна е необходим за метаболизма на въглехидрати, белтъчини и мазнини. По този начин Витамин В5 играе като всички витамини от група В важна роля в снабдяването на тялото с енергия. Витамин В5 освен това поддържа защитната функция на лигавиците. Витамин B5 също така е полезен за кожата и още повече за косата, чийто растеж и пигментация поддържа. До липсата на витамин В5 се стига рядко, защото той се намира в изобилие. Недостиг може обаче да се появи например при хора, които страдат от чревни заболявания. Анемия, слаба имунна система, както и изтръпнали или парещи крака и стъпала могат да бъдат признак за това.
|
Дълъг пипер (екстракт)
Дългият пипер, известен още като Индийски дълъг пипер (Piper Longum), е растение, което освен, че е част от древните Аюрведичните лечения, е част и от ежедневните подправки. Той съдържа пиперин – основен алкалоид, който подобрява действието на чревната и храносмилателната системи.
Екстрактът от дългия пипер е известен като помощно средство при диети и отслабващи режими, тъй като подкрепя контрола над теглото без да има странични ефекти върху организма. Растението ефективно понижава телесните мазнини, прочиства тялото от мазнинни токсини и предотвратява затлъстяване. Изключително полезно средство за третиране на диабет и чернодробни заболявания.
|
Черен пипер
Черният пипер намира приложение при простудни заболявания, невралгии и ревматизъм. Главните компоненти на черния пипер са горчивият гликозид пиперин, витамин Е и С. Захранва с енергия нервната система, подобрява храносмилателната функция на стомаха и укрепва мускулите на храносмилателните органи. С него човек изработва повече стомашен сок и ферменти. Черният пипер помага също при метеоризъм и при гастрит с повишена киселинност.
|
Джинджифил (корен)
Ароматът на джинджифил (Zingiber officinale) е приятен, вкусът пикантен до лют. Джинджифиловият корен съдържа вискозен балсам (Олеорезин) от етерични масла и люта компонента - джинджероли и шоаголи.
Смята се, че стритият на прах корен от джинджифил притежава антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, използва се като средство против гадене и повръщане и има стимулиращ ефект спрямо стомашния сок, слюнката, формирането на жлъчния сок, както и функционирането на червата. Лютивите съставки имат и положителен ефект при известната болест на пътуването или морска болест.
|
Дълъг пипер (Piper Longum)
Дългият пипер, известен още като Индийски дълъг пипер (Piper Longum), е растение, което едновременно е част от древните Аюрведичните лечения, както и от ежедневен микс от подправки. Той съдържа пиперин – основен алкалоид, който подобрява действието на чревната и храносмилателната системи.
Дългият пипер е известен като помощно средство при диети и отслабващи режими, тъй като подкрепя контрола над теглото без да има странични ефекти върху организма. Растението ефективно понижава телесните мазнини, прочиства тялото от мазнинни токсини и предотвратява затлъстяване. Изключително полезно средство за третиране на диабет и чернодробни заболявания.
|
Физетин - екстракт 98%
Физетинът е уникален полифенолен флавоноид, който може да се извлече в малки количества от най-различни растения, като например ягоди, манго и др. и който показва високо ниво защита на нервите в комплект с подобрение на функциите на паметта. Физетинът повишава глутатионовите нива в нервните клетки и съответно намалява наличието на един от най-опасните свободни радикали – пероксинитрит. По този начин физетинът показва резултати и за забавяне на стареенето. Освен че предпазва нервните клетки от вредни изменения, физетинът поддържа ключовото производство на енергия в мозъка, чрез запазването на синтеза на АТФ. И като допълнение, стимулира производството на нови нервни клетки, което само по себе си представлява обновяване на нервната тъкан. В заключение физетинът е от изключително важно значение за предпазване на мозъка, подобряване на когнитивните способности и поддържане на здрава нервна система.
|
Пиперин
Пиперинът е основният алкалоид в черния пипер. Има много здравословни ползи, една от основните от които е, че увеличава бионаличността на голяма част от други полезни съставки. Използва се също за подобряване здравето на червата като повишава притока на кръв към тях, повишава качеството на храносмилането и съответно разпространението на приетите вещества вследствие него. Приемът на пиперин като хранителна добавка повишава способността за абсорбция на полезни вещества, предпазвайки ги от превръщане в отпадъци и изхвърлянето им от организма.
|
Пиперин (екстракт)
Пиперинът е основният алкалоид в черния пипер. Има много здравословни ползи, една от основните от които е, че увеличава бионаличността на голяма част от други полезни съставки. Използва се също за подобряване здравето на червата като повишава притока на кръв към тях, повишава качеството на храносмилането и съответно разпространението на приетите вещества вследствие него. Приемът на екстракт от пиперин като хранителна добавка повишава способността за абсорбция на полезни вещества, предпазвайки ги от превръщане в отпадъци и изхвърлянето им от организма.
|
Все още няма отзиви.