НОРМА ЦЕЛ LDL + АЛОЕ ВЕРА

Регулира нивата на холестерола

63.00 лв.60 капсули + 60 капсули

Изчерпан

Hello

Още преди хиляди години китайците са открили, че монаколините – вещества, които се получават след ферментация на червен ориз, спомагат по естествен начин за регулирането на нивата на холестерола. Ферментиралият червен ориз предотвратява увеличаването на “лошия” холестерол (LDL холестерола), стимулира изчистването на организма от плаки и има силни антиоксидантни качества. Екстрактът от зелено кафе в капсулите НОРМА ЦЕЛ LDL също е мощен антиоксидант, който стимулира метаболизма и нормализира кръвното налягане и нивата на кръвната захар. За добрия баланс на холестерола и здрава сърдечно-съдова система допринася и поликозанолът, който се съдържа във восъка на кубинската захарна тръстика.

Съдържа 60 желатинови капсули, достатъчни за 1 до 2 месеца.
Препоръчителна доза: 2 капсули дневно след хранене.
Помощни вещества: желатин (капсула), магнезиев стеарат, овесено брашно.

Известно е, че Алое Вера се използва с медицински цели още от първи век. И днес различни изследвания потвърждават полезните свойства на това тропическо растение в борбата със злокачествените изменения на клетките, стареенето и стреса, за подобряване на храносмилането, имунитета, нивата на холестерола и кръвната захар и много други. Капсулите Алое Вера Комплекс добавят към множеството лечебни свойства на Алое Вера ползите за храносмилането от Галангала, Артишока и Белия пипер. Комплексът от съставки е важна добавка за ежедневието ни, тъй като стимулира стомашно-чревния тракт, помага при метеоризъм, облекчава подуване и спазми в корема, ускорява метаболизма и термогенезата, като същевременно предпазва от атеросклероза поради свойствата на всички компоненти да нормализират нивата на холестерола.

Съдържа 60 желатинови капсули, достатъчни за 1 до 2 месеца.
Препоръчителна доза: 2 капсули дневно след хранене.
Помощни вещества: желатин, магнезиев стеарат, сладка бяла лупина.

Всички цени са с ДДС.

Информация за потребителя
Код: 92-2 Категория: Етикет:

Препоръчителната дневна доза съдържа:

Монаскус

Червен ферментирал ориз (известен и като червено оризово брашно) се нарича Монаскус (Monascus Purpureus) и се получава чрез естествен процес на ферментация от микроорганизмите в ориза. Оризът се оцветява в червено с увеличаване на ферментацията и съдържанието на ефективната естествена съставка монаколин постепенно се увеличава. Монаколините могат да блокират частично производството на необходимите за синтеза на холестерина основни структури и забавят по този начин синтеза на холестерол. По тази причина монаколините се наричат "компетитивни инхибитори". Техният ефект е обратим и след като монаколините се разградят, техният ефект намалява. Постоянният прием на монаколини е абсолютно наложителен, ако искате да поддържате ниски нива на "лошия" холестерол. Косвен стабилизиращ ефект има червеното оризово брашно за кръвната захар. Това означава, че при пациенти с инсулинонезависим диабет може да се постигне намаляване на нивата на кръвната захар преди хранене. Възможно е да се понижи и кръвната захар, която се измерва след хранене. Възможно е също така да се понижи HbA1c (мярка за стабилно състояние на захарен диабет) до границите на нормата. По същия начин функционира и намаляването на теглото. Пациенти, които страдат от пристъпи на глад заради силни колебания на кръвната захар, могат да стабилизират тези колебания с червено оризово брашно. Това води до драстично намаляване на чувството за глад и хората с проблеми в теглото, които са на нискокалорична диета, могат да издържат по-лесно на нея, намалявайки стреса.

Артишок

Артишокът (Cynara scolymus) е тръноподобно, силно растение от семейството Сложноцветни (Asteraceae). През 2003 г. артишокът бе избран за лечебно растение на годината. Смята се, че артишокът има усилващ апетита, подобряващ храносмилането и понижаващ холестерола ефект. На основата на различни механизми на действие а) чрез повишена екскреция на холестерола, б) повишена консумация при синтеза на жлъчните киселини и в) инхибиране на образуването на холестерола в чернодробните клетки, се смята, че е възможно понижаване на общия холестерол с до 12% чрез артишока. В тази връзка артишокът има важна роля в предотвратяването на атеросклерозата. Горчивото вещество Cynarin в артишока стимулира метаболизма на черния дроб и жлъчката. Листата им се ядат задушени, използват се за сокове, чайове, сухи екстракти и тинктури. Медицинският и диетичният им ефект се обяснява със съдържанието на флавоноиди и производни на хининовата киселина.

Бял пипер

Бял пипер се получава от напълно зрели плодове на пипера (Piper Nigrum). Външната обвивка и месестата част на пиперовия плод се отстранява за тази цел. Това се прави чрез накисване на прясно откъснатите плодове, най-добре в бавно течаща вода. Така месестата част се отделя от зърната и може да бъде отстранена механично. Зърната след това се изсушават и са известни като бял пипер. Белият пипер увеличава топлиннообразуващите процеси в организма и повишава абсорбцията в стомашно-чревния тракт.

Галангал

Галангалът (Alpinia officinarum) е често използвано лечебно растение и подправка, роднина на джинджифила. В билколечението се използва, съдържащото се в корените, етерично масло с джинджероли, галангол, флавоноиди и танини. Съставките стимулират храносмилането, действат спазмолитично, както и антибактериално и противовъзпалително. Затова галангал се препоръчва особено при стомашно-чревни нарушения, като метеоризъм и подуване на корема, при дискомфорт със спазми в стомашно-чревния тракт и за подобряване на кръвообращението и снабдяването на мускулите с кислород. Нови проучвания сочат, че галангалът има фунгицидни и дори анти-туморни ефекти.

Зелено кафе (екстракт)

Хлорогенните киселини, които се съдържат в екстракта от зелено кафе на зърна, могат да намалят по естествен начин съдържанието на захар в кръвта и да потиснат превръщането на глюкозата в кръвта в мазнини. Могат също така да намалят абсорбцията на въглехидрати, които поемаме ежедневно с храната. Това от своя страна води до следствието, че въглехидратите не достигат за поддържането на енергийния баланс на тялото и тогава започват да се разграждат мастните натрупвания, за да се възстанови енергийния баланс.

Алое Вера (екстракт 200:1)

Над 150 вещества в алоето са известни днес, сред тях полизахариди, витамини, минерали и аминокиселини. Една от най-големите изненади, които алое вера представи на науката през 20-ти век, е ацемананът - полизахарид, който се произвежда в човешкия организъм до пубертета. Мукополизахаридът ацеманан бе описан за първи път в рамките на серия изследвания през осемдесетте години на миналия век. Американецът Джон C. Питман публикува през 1992 г. в списанието Health Consciousness статия за естествените "антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства" на дългата полизахаридна верига. Оттогава потенциалът на ацеманана, който освен в листата на Алое вера присъства и в корените жен-шен и астрагалус, гъбата рейши и в хрущяла на акулите, занимава изследователски екипи по целия свят. Към това се прибавят и така наречените амино захари като глюкозамин, които се срещат в човешкото тяло в съединителната тъкан, в хрущяла и в синовиалната течност. Освен това алое съдържа различни ензими, известни на науката отдавна като гаранти на мощна клетъчна защита и хомеостаза, например протеази, оксидази, амилази и каталази. Алое вера е една супер храна, която поддържа своя метаболизъм в естествените си местообитания при екстремни условия, има цяла гама от добре координирани жизненоважни вещества, чиито ефикасност в организма на човека е доказана. Най-важните минерали се събират в клетките на алое вера в особено ефективно съоотношение на концентрация. Това се отнася за макро елементи - главно калций, калий, магнезий, натрий и желязо - както и за микроелементите манган, хром, цинк и мед.

Поликозанол 95%

Поликозанол от захарна тръстика е смес от първични, алифатни алкохоли с основна компонента октозанол. В последно време Поликозанолът показва понижаващи холестерола резултати и е тестван успешно при мозъчните циркулаторни нарушения (церебрална исхемия при маймунски модел).  В спорта изолиран октакозанол се прилага за по-добро използване на вдишания кислород по време на спортни натоварвания. Това приложение се подкрепя от клинични проучвания при пациенти със сърдечни заболявания, при които се наблюдава подобряване на аеробния капацитет и намаляване на сърдечно-съдови инциденти, като например исхемични пристъпи. Поликозанол се добива от восък от захарна тръстика и подобрява състава на триглицериди в кръвта. Той понижава LDL холестерола и повишава HDL холестерола.

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “НОРМА ЦЕЛ LDL + АЛОЕ ВЕРА”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Updating…
  • Нямате артикули в количката.