Полезни за сърцето храни
Според изследователите хората, които пият вино умерено, но редовно имат по-добри шансове срещу сърдечните заболявания от тези, които се въздържат. Пиенето на вино защитава сърцето, като увеличава нивата на липопротеините с висока плътност, наричани още добър холестерол (HDL). Освен това понижава възпалителните процеси и разреждането на кръвта. При жените увеличава естрогена, а това оказва критично за здравето на сърцето.
Наблягайте на чистите, необработени масла. Те са по-богати на добри мазнини и с по-висока концентрация на антиоксиданти, което допринася за отпушването на артериите в сърцето. Едно от най-добрите масла за сърцето е маслото от авокадо. Съветваме да го използвате в кухнята. То действа благотворно на мастните киселини в сърдечните тъкани и не позволява на артериите да се запушат или втвърдят, което неминуемо води до сърдечни заболявания.
Грейпфрутът е мощен източник на витамин С, а то има доказан ефект срещу сърдечни заболявания. Пектинът в цитрусите съдържа флавоноиди, които понижават кръвното налягане и възпалителните процеси в артериите. Освен това цитрусите съдържат хасперидин, който подобрява кръвопотока и спомага за предотвратяване на сърдечни удари.
-
АНТИХОЛЕСТЕРОЛ
Регулира нивата на холестерола
-
ГИНКО ХЕРЦ МОНАСКУС
Регулира нивата на холестерола
-
КАНЕЛА КОМПЛЕКС
За нормални нива на кръвната захар
-
КОЕНЗИМ Q10 / 10 МГ
За здраво сърце и виталитет
Любителите на кафето често изтъкват с наслада антиоксидантните нива, съдържащи се в кофеина. Хората, приемащи редовно антиоксиданти са с по-ниски шансове да развият дибет от тип 2. Те засилват когнитивните си функции и си осигуряват по-добра защита срещу Алцхаймер. Един от важните антиоксиданти, помагащи при ракови заболявания е ресвератрол.