Напитки с противовъзпалителни свойства
Топли пантофи. Домашен уют. Хубава музика. Интересна книга.
Чудесно допълнение може да бъде чаша топла сгряваща или отпускаща напитка.
Лате с чай Ройбос, черен пипер, мед и джинджифил
Напитката е сладка и пикантна, има кремообразна и гладка структура и има успокоителен ефект върху храносмилателната система.
Необходимите продукти:
1/2 ч.ч. растително или друго мляко
1 ч.ч. вода
1/2 с.л. листа Ройбос или комбинация от Ройбос и черен чай
1/2 ч.л. черен пипер
парче джинджифил около 2 см
1/2 ч.л. кокосово масло
2-3 ч.л. мед
чили на прах за сервиранe
Начин на приготвяне:
Сложете в подходящ съд млякото, водата, чая, черния пипер и джинджифила. Щом течността заври я свалете от огъня. Оставете за 2-3 минути, след това прецедете течността. Добавете кокосовото масло и меда. Бъркайте до получаването на гладко, пенливо лате. Поръсете с чили на прах и му се насладете, докато е горещо.
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Противовъзпалителна напитка с адаптогенни гъби, куркума и канела
Тази напитка е богата на антиоксиданти и противовъзпалителни съединения, действа укрепващо на имунната система и подкрепя цялостното здраве.
Адаптогенните гъби имат силни противовъзпалителни свойства, подобряват силата и издръжливостта, подобряват способността на организма да се пребори с умората и стреса. Това са гъби рейши, чага, шийтаке, майтаке и кордицепс.
Напитката е богата на калций, магнезий, здравословни мазнини, полизахариди, включително бета-глюкани и тритерпени. Има кремообразна структура и е много вкусна.
Необходимите продукти:
1 1/2 ч.ч. растително или друго мляко
1 с.л. семена от чиа
1 с.л. мляно ленено семе
1 с.л. разтопено кокосово масло
1 с.л. мед
1-2 фурми без костилки
2 с.л. какао на прах
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. адаптогенни гъби на прах или 1 с.л. сушени гъби микс
щипка морска сол
Начин на приготвяне:
Сложете всички съставки в блендер и пасирайте до получаване на гладка напитка. Тази напитка може да се консумира и охладена с лед. Ако предпочитате по-сладки напитки, регулирайте сладостта с фурми.