Най-добрите есенни имуностимуланти
Есента е вече тук. Усеща се по звука от падащите кестени, пътеките от листа, по хапливия въздух сутрин, по пъплещите мъгли и хленчещото време.
В този преходен период, когато на организма му трябва време да се адаптира, е добре да му инжектираме малка доза сила и здравина.
Сега ще споделим с вас любимите си имуностимулиращи храни:
- Боровинки
- Портокали
- Малини
- Чесън
- Мед
- Куркума
- Лайка
- Кокосово масло
Всеки един от тези супер имуностимулатори може да се използва по най-различни начини, за да укрепи организма ни, но ето как ги комбинираме и прилагаме в ежедневието си:
- Смути
Нашият фаворит за есента е мегарозовото смути, съставено от боровинки, малини, портокали и малко спанак. За капак добавете семена, например от лен, чиа или слънчоглед. Това съвсем спокойно може да броите за пълноценна закуска.
- Много чай
Отдайте се на чая. Сега му е времето. Добър избор са листата от малина, които засилват защитните функции на организма. Лайката е класика за болнавото време. Може да си запарвате вода с кукрума или да добавяте подправката като антиоксидант в напитката ви, но да не е прекалено гореща, а приятно топла.
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
- Кокосово масло
Човек ще каже, че сме производители или вносители на кокосово масло, след като толкова често го споменаваме. Не, просто кокосовото масло е с изключително голяма приложимост и не случайно на него разчита цяла Азия. Маслото от кокос прочиства червата от неприятни бактерии. Освен че може да се използва мазнина за готвене или върху салата, може да се яде напълно сурово, да се добавя към смути и напитки. Какъвто и начин да изберете, тялото ви все ще ликува от това.
- Мед
Още прочутият лекар Авицена препоръчвал меда като храна, която повишава работоспособността и удължава живота. Медът според него запазва младостта, изостря ума и възстановява паметта. Медът е злато за нашето тяло. Той може да се консумира суров, добавен към овсесена каша или кисело мляко, към зърнени храни, мюсли. Върви с шейк, чай, а също и към салати, картофи и месо.