Коластрата – дар от природата

Коластрата представлява жълтеникава течност, която се отделя от млечните жлези на майката в първите часове след раждането. Тя има изключително висока хранителна стойност и е в пъти по-полезна от кърмата. Начинът, по който се образува е много сложен, а съставките ѝ не се срещат в толкова големи концентрации в нито една друга натурална храна. Коластрата е богата на минерали като натрий, цинк, хром, магнезий, калций, желязо, фосфор, калий, съдържа витамини А, В1, В2, В5, В6, В9, В12, С, Е, бетакаротин, рибофлавин и ретиноева киселина.
Коластрата е не само храна, а и средство за лечение, профилактика и укрепване на имунната система. Тя осигурява правилен растеж на младия организъм, стабилност на костната система, баланс и устойчивост на имунитета, предпазва от инфекции, спомага за бързо зарастване на рани, подобрява работоспособността и издръжливостта, подпомага бързото възстановяване след тежки заболявания.
Приемът ѝ оптимизира мускулния тонус, забавя процесите на стареене, подобрява състоянието на съединителната тъкан и кожата. Коластрата е важна за стабилността на нервната система, дава положителен заряд на емоциите и подобрява цялостно функциите на вътрешните органи.
Коластрата съдържа 37 естествени имуностимулатори и 8 фактори на растежа, които поддържат и възстановяват здравословния баланс в почти всички системи в човешкия организъм.
В Индия, коластрата от крави е била едно от най-популярните лекарства и продължава да се използва като пръв инструмент за противодействие срещу вирусите. Кравите, които се отглеждат за коластра трябва да бъдат отглеждани в екологично чисти райони със защитени пасища.
Научно доказано е, че с коластра от крава, човешкият организъм може сигурно и надеждно да се защити от много вирусни заболявания и инфекции. Коластрата от крава съдържа 20 пъти повече имунни и антибактериални фактори от човешката коластра.
-
GOOD-BETTER-BEST
Против стрес, физическо и умствено натоварване
-
КОЛОСТРУМ
За имунитет
Коластрата съдържа:
– Имуноглобулин – този фактор неутрализира вирусите, бактериите и токсините в храносмилателната и дихателната системи. Имуноглобулините са специфични антитела, които “охраняват” здравите клетки и тъкани от въздействието на патогенни микроорганизми като вируси и бактерии.
– Цитокини – това са фактори, които подсилват имунната система.
– Лактоферин – това е естествен млечен гликопротеин, който подпомага имунната система и осигурява по-голяма защита срещу болестотворните микроорганизми. Лактоферинът действа като мощен широкоспектърен антибиотик, който за разлика от фармацевтичните антибиотици, помага и срещу вируси. Ефикасен е срещу бактерии, гъбички и протозои, освен това е силен антиоксидант, който намалява негативното влияние на свободните радикали.
– Интерлевкин 10 – това е специфично вещество, което забавя възпалителните процеси.
– Пролипептид – хормон, богат на пролин, който регулира функцията на тимусната жлеза.
– Олиго-полизахариди и гликоконюнганти – това са захари, които се борят с патогенните бактерии и предпазват организма от тяхното проникване в стомашните стени.
– Фактор на растежа на епителната тъкан – стимулира възстановяването на тъканите и зарастването на наранени или деформирани участъци на храносмилателния тракт.
– Инсулин-подобен фактор на растежа – фактор, който е много важен за растежа на мускулните и костните клетки. IGF-1 или инсулин-подобен фактор на растежа има по-добър анаболен ефект от всяко друго вещество, дори и от стероидите, и води до увеличаване на мускулната маса и силата.
– Трансформиращи фактори на растежа (TGF A и B) – стимулиращи фактори, които са важни за възстановяването и зарастването на наранени места. Учените предполагат, че тези фактори могат да намалят или дори да предотвратят развитието на остеопорозата.
– Хормон на растежа (GH) – важен е за нормалното израстване на човека и спомага за развиването на максимален генетичен потенциал.
Какво е действието на коластрата върху организма:
– Защитава крехкия новороден организъм
– Подсилва и укрепва имунната система
– Спомага за качване на мускулна маса
– Увеличава физическата сила
– Повишава издръжливостта и работоспособността
– Регулира теглото като предпазва тялото от изгаряне на глюкоза
– Предпазва от бактерии и микроби, увеличава устойчивостта на организма срещу инфекции
– Помага за нормалното развитие на децата и спомага растежа им
– Повишава здравината на костите
– Ускорява заздравяването на рани и възстановяването на тялото
– Облекчава алергичните симптоми и потиска реакцията към алергени
– Подобрява настроението и успешно преборва психически неразположения
– Забавя стареенето и подмладява организма
– Намалява бръчките и изпъва кожата
– Намалява и балансира кръвната захар
– Удължава живота
Съвременните медицински проучвания показват, че коластрата може да се използва при:
– Ревматоиден артрит, защото намалява възпалението
– При остеопороза и остеоартроза, тъй като спомага за изграждане плътността на костите
– При трансплантация, защото имуноглобулините биха могли да помогнат за намаляване на гъбичните и бактериалните инфекции
– Цитокините в коластрата помагат в борбата с раковите заболявания, защото притежават мощни интерлевкини
– При затлъстяване може да помогне на тялото да усвои по-добре храната
– Може да възстанови и подобри състоянието на кожата, следователно и да намали последиците от стареенето
Можем да кажем, че коластрата е най-широкоспектърният натурален продукт за поддържане и укрепване на имунитета на хора от всяка възраст и състояние. Всички знаем, че природата е нашият най-добър съветник и колкото по-близо се придържаме към нейните естествени лекове и начини да повишим жизнеността си, толкова по-сигурно е, че ще подобрим здравословното си състояние и ще се радваме на добро здраве.