Детокс напитка със стафиди за чист черен дроб

Съвременният човек живее в стресова среда – храни се непълноценно и обилно, употребява много лекарства, движи се малко, спи непълноценно, диша замърсен въздух, употребява алкохол и варира в крайни емоционални състояния.
Всичко това води до повишаване на киселинната среда в организма, а в условия на повишена киселинност, клетките не функционират пълноценно. Променят се сигналите към клетъчната мембрана, синтезът на протеини и съответно реактивността на клетката се уврежда. Това се случва, защото в това състояние на хронична интоксикация, бъбреците и черния дроб, които са органите, отговорни за очистването на организма, не са в състояние да поемат, неутрализират и изхвърлят натрупаните токсини.
Затова те остават в кръвта или се натрупват в мастната тъкан, в кръвоносните съдове и около вътрешните органи. Това е и причината да се чувстваме все по-уморени, да страдаме от високо кръвно, болки в ставите, да сме податливи на вирусни инфекции и т.н.
-
АНТИОКСИДАНТ
За здрави клетки и имунна система
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ ЧЕРВЕН БОБ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Грижата за здравето винаги е свързана с разтоварващи и прочистващи режими.
Консумацията на вода от стафиди е лесен и много ефикасен метод за пречистване на кръвта, който стимулира работата на черния дроб и подобрява храносмилането.
Стафидите са едни от най-добрите естествени източници на антиоксиданти. Те са сушено грозде, а гроздето е плод богат на биофлавоноиди, които помагат на организма да се защити от вредното влияние на свободните радикали и подпомагат имунната система. Стафидите са естествен източник на витамини и минерали, а ползата от тях се увеличава значително ако консумирате водата, в която са били накиснати. Така се намалява съдържанието на захар и се получава отлично средство за детоксикация на черния дроб.
Консумирайте водата от стафиди 30-40 минути преди хранене сутрин, в продължение на четири дни веднъж месечно.
Ще забележите ползата от детоксикиращата напитка още на втория ден след нейния прием.
Начин на приготвяне:
Изберете качествени стафиди, без блясък, нито прекалено меки, нито много твърди, за предпочитане тъмнокафяви, избягвайте много светли или жълтеникави стафиди.
Сложете в подходящ съд две чаши вода и преди да заври водата, добавете 150 гр предварително измити стафиди и ги оставете да къкрят за около 15 минути. Отстранете съда от котлона, сложете капак и оставете да престои за една вечер. На следващата сутрин прецедете и консумирайте напитката 30-40 минути преди хранене. Може да се пие топла, гореща или охладена. Прилагайте процедурата в продължение на 4 последователни дни.