ВИТАМИН С + НИГЕЛА САТИВА

Есен без настинки

34.30 лв.60 капсули + 60 капсули

Изчерпан

Hello

ПРИРОДЕН С КОМПЛЕКС съдържа уникален микс от естествени вещества с високо съдържание на витамин С. Този витамин изпълнява най-различни задачи в нашия организъм: активира ензими, действа като водноразтворим антиоксидант, участва в процесите на биосинтеза, стимулира реакциите на детоксикация и дори подпомага образуването на желязо. Освен всичко това, витамин С стимулира производството на колаген, който е основната причина за гладката, еластична и здрава кожа, а неговото производство е от особена важност точно при смяна на сезоните, много ниски температури или силно слънце. Витамин С е също известен имуностимулатор, полезен по всяко време на годината, но най-вече при сезонните промени. Хубавото на естествените източници на витамин С е, че няма как да предозирате, тъй като организмът поема естествено само това, което му е необходимо.

Съдържа 60 желатинови капсули, достатъчни за 1 до 2 месеца.
Препоръчителна доза: 2 капсули дневно след хранене.
Помощни вещества: желатин и магнезиев стеарат.

Маслото от Нигела Сатива (черен кимион) има над 2500 години история като лечебно средство. “Фараонското масло” има широко приложение в медицината като предпазва клетките от злокачествени изменения, подобрява имунитета, действа положително при всякакви алергии, помага при кашлица, възпаление на пикочните пътища, подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите, увеличава количеството на кърмата и много др. Неслучайно го наричат “лек за всички болести”. Освен всичко това, маслото от Нигела Сатива подобрява цялостното здравословно състояние на организма, като действа тонизиращо, подобрява кръвообращението и помага при ежедневни дребни неразположения, болки и умора.

Съдържа 60 меки желатинови капсули, достатъчни за 1 до 2 месеца.
Препоръчителна доза: 2 капсули дневно след хранене.

Всички цени са с ДДС.

Информация за потребителя
Код: 128-1 Категория: Етикети: ,

Препоръчителната дневна доза съдържа:

Витамин Е (D-алфа-токоферилацетат)

Витамин Е е най-известен като мастно-разтворим "ловец на свободни радикали". Точно като витамините А и C, той защитава клетките на тялото срещу агресивни кислородни съединения и токсините в околната среда. Витамин Е може да забави по този начин преждевременното стареене и да предотврати клетъчното увреждане, водещо до заболяване или дори дегенерация на клетки. Поради неговия защитен ефект, витамин Е, който на езика на химията се нарича D-алфа-токоферил ацетат, широко се използва в козметиката. Той също така играе важна роля в протеиновия и мастния метаболизъм. Витамин Е поддържа функционирането на сърдечно-съдовата система по два начина. Първо той помага за намаляване на "лошия" холестерол, и така има положителен ефект върху кръвоносните съдове. Второ, предпазва от слепване на червените кръвни телца и по този начин подобрява циркулацията на кръвта. Тъй като витамин Е има и противовъзпалително действие, той може да помогне за облекчаването на ревматични болки. Витамин Е се формира изключително в растенията и тръгва от там по хранителната верига. Признаци за дефицит на витамин Е са кожни проблеми, мускулна слабост, деградация и по-висока чувствителност към инфекции. Допълнение на ежедневната диета с витамин Е може да се реализира удобно и лесно чрез хранителни добавки.

Ацерола (екстракт)

Приличащата на череша Ацерола (Malpighia Glabra) се отглежда предимно в Бразилия, Мексико, Ямайка, а също така и в Азия. Тя предпочита за оптималния си растеж влажен субтропичен климат. Расте на различни надморски височини, на брега на морето или в планината до надморска височина от 1600 метра. Ацеролата съдържа големи количества природен витамин С, който е отговорен за хиляди задачи в нашето тяло. Аскорбиновата киселина, която е по-известна като витамин С, активира някои ензими и е най-силният водно-разтворим антиоксидант. Витамин С е важен и за биосинтеза и насърчава процесите на детоксикация в организма. Той участва също и в метаболизма на желязото.

Киви

Киви (Actinidia Deliciosa) е изключително богато на натурален витамин С. Физиологично погледнато, кивито е истински "пенкилер". Плодът е богат на магнезий, фосфор, калий и желязо. В допълнение, кивито се счита за истинска бомба с витамин C. Той съдържа много повече витамин С от всеки цитрусов плод. Общото здравословно състояние може да се подобри чрез ежедневна консумация на един плод киви, освен това така се засилват и защитните сили на организма. За кивито освен това се говори, че пречиства кръвта и действа диуретично. След храна, която съдържа много белтъчини, кивито е идеален десерт, тъй като съдържа ензима актинидин, който може да разцепва протеини, т.е. подкрепя храносмилането им.

Облепиха (Морски зърнастец)

В природолечението в азиатските страни от почти 2000 години е добре известен положителният ефект на плодове от морски зърнастец (Hippophae rhamnoides) и затова те често се използват при лечението и профилактиката на различни заболявания. В Европа облепиха се появява едва през Средновековието като лекуващо средство. Плодовете на Морския зърнастец са били използвани особено срещу морска болест и в случаи на треска. Те заслужават показваното към тях уважение като лечебно средство, защото освен високото си съдържание на витамин C, което е три до седем пъти по-високо от това на лимоните, съдържат много други важни витамини. Един от тях например е витамин Е, който се активира от витамин С в Морския зърнастец и така може да действа като защита на клетките от свободните радикали. Морският зърнастец съдържа и други съставки като плодови фибри, които допринасят за по-добро храносмилане. Те съдържат също така и витамин Б 12. Този витамин се доставя на организма основно с месо и затова морският зърнастец е много важен източник на витамин В12 за вегетарианци/вегани. И не на последно място Морският зърнастец съдържа витамина холин. Този витамин може да попречи на мастните натрупвания в организма. В същото време, той помага на мозъка да работи по-добре. Затова Морският зърнастец представлява една във всяко едно отношение разумна хранителна добавка и допринася за укрепването на имунната ни система.

Червена чушка

Най-разпространеният вид, който включва почти всички продавани в Европа, чушки и люти чушки, е (Capsicum annuum). Повечето чушки също така съдържат веществото, отговарящо за лютивия вкус - капсаицин, макар и в много различни концентрации. Трапезната чушка е богата на антиоксиданти и има висока концентрация на витамин С. 100 г сурови чушки съдържат 1,2 грама протеин, 4,6 грама въглехидрати и 0,3 г мазнини. Други ключови съставки са около 20 мг калий, 10 мг магнезий, 10 мг калций, 5 мг токоферол на 100 г чушка. Цветът идва главно от различни пигменти от семейството на каротеноидите. Повечето от тези каротеноиди са червени, но и жълтите представители са широко разпространени. Общото съдържание на каротеноиди в сух червен пипер е от 0,1 до 0,5%.

Нигела Сатива (масло)

Египетската Нигела Сатива е продукт използван още в дълбока древност. Открит е даже в гробницата на Тутанкамон, което показва важното му значение в медицината на Древен Египет. Нигела Сатива представлява масло от черен кимион (посевна челебитка). Съвременните научни изследвания показват съдържанието на над 100 активни съставки, на които се дължат уникалните свойства на Нигела Сатива. Те обуславят положителния ефект върху дихателната, кръвоносната, храносмилателната, отделителната и имунната системи. Много добро действие се наблюдава при бронхити, астма, различни алергични състояния. Черният кимион увеличава също лактацията при кърмачки и помага при гъбички. Силното противовъзпалително действие обуславя използването му при ревматични и простудни заболявания. Маслото от Нигела Сатива е мощен имуностимулант, който има също много добър ефект при различни кожни заболявания – акне, псориазис и екземи. Растението има доказано антисклеротично и съдоразширяващо действие. И освен всичко друго е силен антиоксидант, който унищожава свободните радикали в организма и се бори със злокачествените изменения в клетките. Силните антиоксиданти и противовъзпалителни свойства се дължат на съединението тимоквинон, неоткрито до момента при друг растителен вид. Въздейства върху ракови клетки по три различни начина: може да спре неконтрилируемото им делене, да стопира метастазите, да намали ангиогенезата, както и да отключи апоптоза на изменените клетки. Древна арабска притча разказва за мъж, който бил много болен. Когато се посъветвал с приятел как да се лекува, получил следния съвет: „Вземи Нигела Сатива - в нея се крие лекът за всички болести, освен за една.” „Коя е тя” - попитал болният. „Смъртта” - отвърнал приятелят. Нигела Сатива е едногодишно тревисто растение, произлизащо от Югозападна Азия. В миналото Нигела Сатива е била едно от най-достъпните и предпочитани форми за поддържане на здравословното състояние.  Историята пази много свидетелства за лечебните свойства Нигела Сатива. Семената и екстрактът от Нигела Сатива и до днес се използват широко с медицински цели в Азия, Средния Изток и Африка. Традиционната употреба на Нигела Сатива включва третиране на респираторни заболявания, стомашни и вътрешни болести, функцията на бъбреците и черния дроб, стимулиране на имунната система. Семената на Нигела Сатива се използват при болести като астма, бронхити, ревматизъм и свързани с тях заболявания, алергии, кашлица, колики, главоболие и т.н. Широкото приложение на Нигела Сатива се обуславя и от факта, че освен с лебечна цел, може да се използва и и като подправка. Използва се в пекарството - за посипване на тестени произведения, както и като подправка към салати. Стритите семена могат да се поставят и в алкохолни напитки, на които придават приятен аромат.

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “ВИТАМИН С + НИГЕЛА САТИВА”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Updating…
  • Нямате артикули в количката.